CLARICE er en ny serie, der handler om FBI-agenten Clarice Sterling fra filmen Ondskabens Øjne. Serien får premiere på Viaplay til februar. Læs mere om spin-off serien her!

Clarice Sterling er kendt som FBI-agenten, der forsøgte at stoppe seriemorderen Buffalo Bill i filmen Ondskabens Øjne. I filmen samarbejdede hun med seriemorderen Hannbal Lecter (spillet af Anthony Hopkins).

Nu får Clarice Sterling sin egen spin-off serie med navnet Clarice, men det bliver uden Hannibal Lecter.

Et år efter begivenhederne i filmen vender agent Sterling tilbage til marken for at “jagte seriemordere og seksuelle rovdyr”, som det hedder i Viaplays pressemeddelelse. Måske en smule for direkte oversat fra engelsk, men vi forstår pointen: Hun skal på jagt efter en masse sadistiske kriminelle!

Selv om den unge agent har bevist sin værd med både intelligens og tapperhed, bliver det ikke nemt at lokke monstre og vanvittige forbrydere til sig. Som det allerede blev afsløret i filmen, gemmer Clarice Sterling på en udfordrende barndom.

Det bliver derfor en kamp for at undslippe de familiehemmeligheder, der har hjemsøgt hende hele livet.

Læs også: Vores anmeldelse af CLARICE >

Clarice bliver uden Hannibal Lecter

Clarices forhistorie med Hannibal Lecter i Ondskabens øjne vil formodentlig blive omtalt i serien, så hendes baggrundshistorie giver mening. Han vil dog ikke blive nævnt ved navn. Det skyldes nogle komplicerede rettigheder til forfatteren Thomas Harris’ bøger – og derfor også karaktererne i disse udgivelser.

Producenterne af Clarice har udelukkende rettigheder til karakterer og historien fra Ondskabens øjne / The Silence of the Lambs, men ikke til Red Dragon, Hannibal eller Hannibal Rising.

Til gengæld havde producenterne til Hannibal-serien (med Mads Mikkelsen i titelrollen) “kun” rettighederne til alt fra Red Dragon, Hannibal og Hannibal Rising. Det er også derfor, Clarice Sterling og Buffalo Bill slet ikke bliver set eller nævnt i Hannibal, der fokuserede på denne karakter.

Præcis som denne nye serie skal handle om agent Sterling karakteren, der altså blev spillet af Jodie Foster i Ondskabens Øjne-filmen.

Castet i Ondskabens Øjne spin-off serie på Viaplay

Rebecca Breeds fra tv-serierne The Originals og Pretty Little Liars spiller titelrollen som Clarice Sterling. Her spiller hun overfor Lucca De Oliveira, Devyn A. Tyler (The Purge-serien), Kal Penn, Nick Sandow, Michael Cudlitz (Abraham Ford i The Walking Dead 2014-2020) og Marnee Carpenter.

Spin-off-serien er skabt af Alex Kurtzman (Alias, Sleepy Hollow) og Jenny Lumet (Star Trek: Discovery).

Clarice-serien får premiere på Viaplay søndag den 14. februar 2021 – lige til Valentine’s Day! Du kan læse vores anmeldelse af Clarice her >

Du kan se en trailer nedenfor.

Forfatter

  • Nadja "HorrorDiva" Houmøller

    Jeg kan huske den første gyser, jeg så, da jeg var ca. 8-9 år. Det var nemlig 'Poltergeist', som min far havde optaget, og jeg efterfølgende sneg mig til at se, mens jeg var alene hjemme. Og det var på trods af, at min far udførligt havde lavet et grøn/gul/rød-system over hvilke film, jeg måtte se og ikke se... 'Poltergeist' var selvfølgelig en af de røde. Siden da har jeg haft en massiv interesse i at se gyserfilm, og jeg har altid fulgt med i hvilke kommende gysere, der var undervejs. Jeg foretrækker uden tvivl de lidt nyere gyserfilm. Et udpluk af mine favoritfilm: El orfanato, [REC], The Others, 28 Days Later, Eden Lake, The Descent, Se7en, Drag Me to Hell, The Mist, Haute Tension, Martyrs, The Strangers, The Cabin in the Woods. Udover min store interesse for horror-genren, har jeg også studeret 'Art of Film' på Berkeley, Californien, USA.

    Vis alle indlæg