THE HORROR OF DOLORES ROACH på Prime Video er en ny gyserkomedieserie med et kannibaltema. Justina Machado spiller hovedrollen og er fantastisk. Der er otte 30-minutters afsnit, og den er meget binge-værdig. Læs hele vores anmeldelse af The Horror of Dolores Roach sæson 1 her!

THE HORROR OF DOLORES ROACH er en ny Prime Video-gyserkomedieserie. Den er baseret på en podcast-serie og er en moderne version af Sweeney Todd-plottet. Justina Machado spiller hovedrollen i den altafgørende titelrolle og er ret genial.

I løbet af de otte halvtimes afsnit vil du støde på masser af kendte ansigter. Herunder et par stykker fra Orange Is the New Black, som er en fin detalje, da Dolores Roach har tilbragt 16 år i fængsel. Noget, der bliver vigtigt for alt det andet, vi oplever. Eller rettere, vi ser Dolores bruge alt det, hun har lært i fængslet.

Sæson 1 har otte afsnit, der alle er omkring 30 minutter lange, så det er nemt at “binge” denne serie. Det var det i hvert fald for mig, for det gjorde jeg i forbindelse med denne anmeldelse. Nu krydser jeg bare fingre for, at vi får en sæson 2.

Læs videre på vores The Horror of Dolores Roach sæson 1 anmeldelse nedenfor. Find den på Prime Video fra den 7. juli 2023.

Fra Sweeney Todd-inspireret podcast til Prime Video-serie

The Horror of Dolores Roach er baseret på den populære Spotify-podcast-serie af samme navn. En podcast-serie, der oprindeligt blev skrevet som et one-woman-show. Helt overordnet er den nemmest beskrevet som en moderne Sweeney Todd-inspireret historie.

Som det hedder sig i det officielle pressemateriale, er det baseret på en “urban legende om kærlighed, forræderi, marihuana, kannibalisme og survival of the fittest“. En kompleks, men overraskende præcis beskrivelse af serien.

Da serien begynder, ser vi Dolores Roach (Justina Machado) blive arresteret. Så springer vi 16 år frem i tiden, hvor hun bliver løsladt fra fængslet og vender tilbage til et nu gentrificeret Washington Heights.

Der kæmper hun for at komme ovenpå, lige indtil hun bliver genforenet med en gammel ven, Luis (Alejandro Hernandez). Han er den sidste person, hun kender, i det ellers gentrificerede område, og han er også glad for at se et kendt ansigt. Han lader hende bo og arbejde som massør i kælderlejligheden under sin empanada-butik.

Desværre bliver den nyfundne stabilitet meget hurtigt truet, og “Magic Hands Dolores” udnytter nogle af de andre færdigheder, hun lærte, mens hun sad i fængsel. Massage var én færdighed, at overleve for enhver pris var en anden.

Det ender ud i noget kannibalisering, uden at jeg vil afsløre mere om hvordan og hvorledes, det ender dér.

The Horror of Dolores Roach: Sæson 1 – Anmeldelse | Prime Video-gyserserie

Justina Machado er Dolores Roach

Det er klart, at hele castet i denne gyserkomedie er vigtigt, og jeg ville aldrig påstå andet. Det siger dog også sig selv, at titelkarakteren i plottet bare skal fungere. Bikarakterer kan irritere dig, og du kan leve med det. Hvis hovedpersonen ikke fungerer for dig, kommer du sandsynligvis ikke til at se en serie færdig. Det er i hvert fald min oplevelse.

Heldigvis var jeg helt vild med Justina Machado som Dolores Roach.

MERE GYS MED JUSTINA MACHADO

Gys er på ingen måde fremmed for skuespilleren, der var med i både Final Destination (Final Destination 2) and The Purge (The Purge: Anarchy) franchiserne.

Selvfølgelig laver Dolores fejl. Mange fejl. Fjollede fejl. Frygtelige fejl. Dumme fejl!

Det er også derfor, hun endte i fængsel i første omgang. Hun følger sit hjerte og sine ønsker og passer ikke altid på sig selv på de måder, hun burde. Lige indtil hun begynder at dræbe folk, der kommer i vejen for hende, hvilket heller ikke er en god løsning.

Det er (ikke overraskende) også der, tingene går helt galt.

Titlen på det sidste afsnit i sæson 1 er “Stop Me”, og hun beder helt ærligt om hjælp, fordi hun er ude af kontrol på dette tidspunkt. Sidebemærkning: Jeg elskede episodetitlerne og det faktum, at titlen altid er taget fra en replik i afsnittet.

For mig ligger styrken i denne serie hos Justina Machado. Hun er en skuespiller, jeg har elsket siden Six Feet Under og derefter i One Day at a Time, og nu leverer hun præcis den kompleksitet, som denne historie og hendes karakter kræver. Der er plads til både gys og komedie, mens den får vigtige budskaber igennem.

Se The Horror of Dolores Roach på Prime Video!

Historien blev – som nævnt indledningsvist – oprindeligt skabt af Aaron Mark som et one-woman-show med titlen “Empanada Loca”. Aaron Mark skabte, skrev og instruerede den originale podcast og fortsatte også med at skrive pilot-manuskriptet til The Horror of Dolores Roach.

Hele podcast-vinklen er da også inkluderet på komisk vis i serien. Aaron Mark er nu co-showrunner og executive producer sammen med Dara Resnik. Bag denne Prime Video-serie står også executive producers fra Blumhouse Television. Ja, inklusive Jason Blum, selvfølgelig.

Selvom jeg absolut nød denne serie generelt, er der nogle stemninger og genre-skift, der kan forvirre folk. Det er sjovt, men også brutalt og dødsens alvorligt, når den beskæftiger sig med tunge emner om kriminalitet og straf samt gentrificering. Det kan forhåbentlig blive skarpere i en eventuel sæson 2.

Jeg håber bare virkelig, at alle – både seere og kritikere – husker, at dette er en kitsch genreserie med vigtige budskaber (ikke ulig Orange Is the New Black, som var en dramedy) – og ikke en dramaserie, hvor alt skal tages bogstaveligt. En kitsch seriemorder og et plot med kannibalisme betyder en ret solid genrehistorie.

The Horror of Dolores Roach sæson 1 er på Prime Video fra den 7. juli 2023.

FAKTA

Skaber: Aaron Mark
Instruktører:
 Roxann Dawson, Hiromi Kamata, Eduardo Sánchez, America Young, Edward Ornelas
Medvirkende: Justina Machado, Alejandro Hernandez, Kita Updike, K. Todd Freeman

Plot

Dolores Roach (Justina Mahcado) er løsladt fra fængsel efter 16 år, hvorefter hun vender tilbage til et fornyet Washinton Heights. Hun genforenes med sin gamle stener-ven, Luis (Alejandro Hernandez), der lader hende bo og arbejde som massør i kælderen under hans empanada-butik. Men da hendes løfte om sin nyfundne stabilitet bliver truet, bliver ”Magic Hands”-Dolores tvunget ud i nye ekstremer for at overleve.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.