THE BLACK DEMON er en ny haj-gyserfilm. Faktisk er det en Megalodon-film (ja, ligesom THE MEG) og indeholder også en klima-gyserhistorie. Den er overraskende underholdende. Læs hele vores anmeldelse af The Black Demon-filmen her!

THE BLACK DEMON er en mega-haj-gyserfilm, der nu kan ses digitalt i Danmark. Dens nuværende IMDb-vurdering på 3,7 snyder dog ret meget. Ligesom med alle de andre 1-stjernede og 10-stjernede vurderinger, der begge hævder, at de andre er helt forkerte og “du skal ikke tro på dem”.

Hvis du er i humør til en haj-gyserfilm (eller Megalodon, for at være præcis), men også godt kan lide, når der er mere i historien end blot et blodtørstigt monster, så er den her noget for dig.

KLAR TIL FLERE MEGALODONER?

Se traileren til den kommende Meg 2: Dødens dyb, der også ser vildt overdrevet ud >

Læs videre på vores The Black Demon-filmanmeldelse nedenfor. Den kan ses digitalt herhjemme fra 10. juli 2023 – der hvor du plejer at leje film.

En meget karakterdrevet monsterfilm

I The Black Demon har vi naturligvis at gøre med en megahaj (eller megalodon), men monstre findes i mange former og størrelser. For virkelig at få os [publikum] involveret, har denne monsterfilm valgt en meget karakterdrevet historie. Og det fungerer overraskende godt.

Vi møder oliemanden Paul Sturges (Josh Lucas), da han tager sin familie med til Bahia Negra. Det er angiveligt et lille paradis i Baja, så han vil gerne holde en familieferie dér, efter han har afsluttet sin arbejdsopgave. Det er nemlig også stedet for Pauls bedste olieboreplatform. Så hvorfor ikke kombinere forretning og fornøjelse?

Desværre er den engang så pulserende mexicanske kystby en skygge af sig selv. En meget forladt og gold udgave af det sted, han kendte. Det er faktisk en regulær spøgelsesby. Dem, der stadig hænger ud i byen, fortæller Paul, at offshore-platformen har fremmanet “El Demonio”.

I hvad der ser ud til at være et typisk arrogant karaktertræk hos Paul, efterlader han sin familie på dette skræmmende sted og tager ud til platformen for at gennemføre en planlagt inspektion. De følger dog hurtigt efter ham – efter nogle kedelige begivenheder tvinger dem væk fra byen og ud på havet.

Snart er de alle fanget på olieboreplatformen, hvor en massiv sort haj kendt som “The Black Demon” aggressivt forsøger at beskytte moder natur mod menneskelige trusler.

Sammen med Josh Lucas har vi et lille cast, der fungerer rigtig godt. Både som en familieenhed og som individuelle karakterer. Fernanda Urrejola portrætterer hans kone, Ines, og børnene spilles af Carlos Solórzano og Venus Sriel.

The Black Demon – Anmeldelse | Hajgyser

Hvorfor så mange dårlige bedømmelser af The Black Demon?

Den nye hajfilm har fået forfærdelige anmeldelser og vurderinger på IMDb, hvilket egentlig ikke er så svært at forstå, når du ser den. Den foregår i Mexico, hvor de lokale mexicanske karakterer både er helte og “bad hombres”. Virkelig en god blanding fremfor at vise dem grotesk ensidigt, som det ofte er tilfældet.

De rigtige skurke er olieselskaberne, der kun interesserer sig for penge og aldrig selv ser eller mærker resultatet af deres handlinger.

Og så er den hvide, heteroseksuelle, flotte amerikanske mand (den altid vidunderlige Josh Lucas) ikke helten. Han er en rigtig oliemand. En firmamand, der gør, som han får besked på. Når du ser følgerne af en meget defekt olieplatform, vil du forstå, hvorfor naturen kæmper tilbage.

Dybest set er dette en klima-gyserhistorie, og ikke alle er fan af den slags. Fornægtere af klimaændringer er i hvert fald ikke. Når de konfronteres med en film som The Black Demon, glemmer de at se den og nyde dette fiktionsværk.

I stedet råbes der “woke”, hvorefter de smider en 1-stjernet vurdering, og så mener de tydeligvis selv, at de har gjort deres for at stoppe dette vanvid. Men det er en skam, for det er faktisk en ganske underholdende haj-gyserfilm, der fokuserer på sine karakterer og har en klima-gyserhistorie.

Se The Black Demon digitalt!

Adrian Grünberg er instruktøren af The Black Demon. Tidligere har Adrian Grünberg (eller Grunberg) instrueret Rambo: Last Blood (2019) og Get the Gringo (2012). Interessant nok var han også assisterende instruktør på filmen Apocalypto fra 2006, som fandt sted i Maya-riget.

Historien kommer fra Carlos Cisco (Star Trek: Discovery) og er delvist baseret på en mexicansk legende, der omhandler den aztekiske regngud ved navn Tlāloc. Manuskriptet er skrevet af Boise Esquerra, og dette er en spillefilmsdebut for Boise Esquerra som manuskriptforfatter.

Efter at have set IMDb-vurderingen på kun 3,7 (i skrivende stund), havde jeg absolut ingen forventninger til The Black Demon. Derfor var jeg overrasket over, at den er ganske velskrevet, har gode præstationer fra sit lille cast og endda bruger OK specialeffekter. Tjek den endelig selv ud, før du afviser den på forhånd på grund af dårlig omtale!

The Black Demon er ude digitalt fra 10. juli 2023.

FAKTA

VOD-premiere: 10. juli 2023
Instruktør: Adrian Grunberg
Medvirkende: Josh Lucas, Fernanda Urrejola, Julio Cesar Cedillo, Venus Ariel, Héctor Jiménez, Raúl Méndez

Plot

Paul Sturges tager på en idyllisk familieferie, som forvandles til et mareridt. Fra havets dyb rejser en arrig megalodon-haj sig, og den gør alt for at forsvare sit territorium. Strandede og under hyppige angreb må Paul og hans familie finde en måde at komme levende tilbage til stranden, inden den slår til igen i en episk kamp mellem menneske og The Black Demon.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg