:: Anmeldelse ::

Filmens grundsten er baseret på Edgar Allen Poe’s korthistorie ’The Tell-Tale Heart’ – dog med en del justeringer til historien.

Det primære cast er en garvet skare, som bestemt bærer filmen og nok i bund og grund sørger for, at vi giver filmen 4 splatter i stedet for 3. Josh Lucas får i sit skuespil vist både sine good-guy og bad-guy sider frem, og det gør han med bravour. Lena Headey er som altid en solid skuespiller, om end hun ikke får helt så mange strenge at spille på. Det er egentlig ærgerligt, da hun hendes talent ellers sagtens kan bære dette. Det havde også givet filmen mere dybde, hvis de havde ladet castet komme endnu mere til sin ret, men dette er desværre resultatet af et super cast og et lidt rodet plot.

En anden skuespiller, der skal fremhæves er naturligvis Brian Cox. Den mand kan altid levere noget solidt og troværdigt, som gør at han kan slippe af sted med alverdens replikker, som man bare accepterer lige med det samme. Og så er danske Ulrich Thomsen også med ombord. Han er som altid god, men der er desværre ikke meget nyt under solen. Desværre synes jeg, han er blevet fanget en smule i en karakter-fælde, hvor han spiller den samme type person igen og igen. Det er problemet med at være dygtig til noget; Pludselig kan man ikke komme til at lave andet!

Men hvis vi tilsidesætter disse mindre ting, så er dette faktisk en rigtig underholdende film, som sagtens kan anbefales og som uden tvivl nok kan tilfredsstille de flestes behov for en god aften i hjemmebiografen. Det er psykologisk horror, og traileren holder hvad den lover: En masse twists, forvirring og action.

Fakta

(Originaltitel: Tell-Tale)På DVD: 05-07-2011
Genre: Gyser | Horror | Thriller | SciFi | Drama
Instr.: Michael Cuesta
Medv.: Josh Lucas, Lena Headey, Brian Cox, Ulrich Thomsen, Dallas Roberts m.fl.
Land: USA, 2009