SYNCHRONIC er en ny sci-fi-gyser af Justin Benson og Aaron Moorhead, der flere gange har leveret skønne film. Anthony Mackie og Jamie Dornan har hovedrollerne, og filmen fortælles på skarpe 100 minutter. Læs vores Synchronic filmanmeldelse her!

SYNCHRONIC er en ny sci-fi-gyser af Justin Benson og Aaron Moorhead. Det er en filmskaber-duo, vi er ret glade for her hos Heaven of Horror, da de har leveret en række fantastiske film allerede.

Med denne nye film er vi stadig solidt plantet i netop sci-fi og gyser-krydsfeltet, der altid er rammen for deres film. Nu med Anthony Mackie og Jamie Dornan i hovedrollerne, hvilket uden tvivl vil tiltrække publikum. Heldigvis er den skarpe spilletid og det solide plot også stadig en del af pakken.

Læs videre på vores Synchronic filmanmeldelse herunder.

Tidsrejser på en ny måde

Ja, vi er simpelthen ude i tidsrejser med Synchronic plottet, men dog på en ganske anderledes måde. Okay, nu har jeg set ret mange film, hvor tidsrejse er del af plottet, så det føles ikke helt fremmed. Dog er man “kun” afsted i en fast afgrænset tidsperiode på minutter.

Lige netop dette skaber en mulighed for mange forskellige tidsrejser – og lige så mange spændende og farlige oplevelser. Man ved nemlig ikke, hvor man kommer hen! Kun at man vil befinde sig samme sted rent geografisk.

Denne detalje bliver ret afgørende, når nu hovedpersonen spilles af Anthony Mackie (Outside the Wire), der er en sort mand. Især da vi rent geografisk er i New Orleans, som er en amerikansk sydstat. Lad os bare sige, at det hurtigt kan blive farligt at lande i en tidsperiode inden for de sidste par århundrede!

Han kommer dog også meget længere tilbage, hvilket netop gør filmen til en fascinerende (og lidt syret, på den fede måde) filmoplevelse. Selve tidsrejserne sker som resultat af et nyt “designer drug”, der dog ikke virker helt efter hensigten for alle.

Jamie Dornan (The 9th Life of Louis Drax og The Fall-serien) spiller rollen som Dennis, der er bedste ven med Steve (Anthony Mackie). De to er også ambulanceførere sammen og opdager indirekte dette nye narkotikum, da de bliver kaldt ud til flere underlige sager.

Synchronic anmeldelse – sci-fi gyserfilm

Se Synchronic som digital købe- eller lejefilm

Synchronic er, som nævnt indledningsvist, lavet af filmskaber-duoen Justin Benson og Aaron Moorhead. De er begge instruktører på filmen, mens Justin Benson har stået for selve manuskriptet. Det her er deres fjerde film som med-instruktører, og jeg har elsket dem alle. Denne nyeste er ingen undtagelse, selvom den måske er lidt mere letbenet.

Benson og Moorhead debuterede sammen med Resolution i 2012, der blev fulgt op i 2014 med Spring. I 2017 kom så The Endless, der faktisk hang sammen med deres første film. Ikke som en egentlig fortsættelse, men mere som værende i samme univers. Hvis du kan lide Synchronic og endnu ikke har set deres tidligere film, kan du godt glæde dig.

Næste projekt for Justin Benson og Aaron Moorhead bliver noget helt andet. De skal nemlig arbejde på den kommende Marvel-serie Moon Night med May Calamawy, Ethan Hawke og Oscar Isaac på rollelisten. De har co-instrueret de seks afsnit, der udgør serien (indtil videre, i hvert fald), men har ikke skrevet på serien.

Dette er første gang, de instruerer et projekt, der ikke også er skrevet af dem, så det bliver interessant at se, hvordan det ser ud. Normalt skriver Justin Benson altid manuskriptet, hvorefter de instruerer sammen. Personligt er jeg dog meget spændt på deres Marvel-serie. Ikke mindst efter at have set Synchronic!

Synchronic udkommer i Danmark som digital købe- og lejefilm fra den 8. februar 2021. Filmen kommer også på Viaplay fra den 27. august 2021.

FAKTA

VOD-premiere: 8. februar 2021
Viaplay-premiere: 27. august 2021
Genre: Horror, Science Fiction, Drama
Instruktør: Justin Benson, Aaron Moorhead
Medvirkende: Anthony Mackie, Jamie Dornan, Katie Aselton, Bill Oberst Jr.

Plot

To New Orleans paramedicinere får deres liv ødelagt, efter de oplever en række grufulde dødsfald grundet et nyt designer-stof, der giver bizarre og overnaturlige effekter.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg