PROJECT POWER er en ny Netflix-film. Vi er ude i sci-fi action, og mens filmen er flot, er historien uhyggeligt flad. Det er ellers et spændende hold, der står bag filmen med Jamie Foxx i en af hovedrollerne. Desværre er filmen både for lang og forudsigelig.  Læs vores fulde Project Power anmeldelse her!​

PROJECT POWER er en ny Netflix sci-fi/action-film. Desværre rammer Netflix endnu engang lidt skævt med denne film. Generelt er Netflix bare heldigere med deres serier, hvor karakterne får mere plads til at udvikles. Med Project Power er alle karakterer nemlig ret kedelige og utroligt flade.

Det er ellers nogle skønne folk, der er både foran og bag kameraet, så vores forventninger var noget højere, end filmen kunne bære.

Læs resten af Project Power filmanmeldelse herunder.

Få X-Men kræfter i 5 minutter af gangen

Konceptet med Project Power er, at der er udviklet en lille pille, der giver dig en ukendt form for superkræfter i 5 minutter af gangen. Altså, i teorien. For måske er din hemmelige X-Men kraft, at du eksploderer. Og så hjælper det jo lige fedt, at den “kun” virker i fem minutter, hvis du eksploderer inden for få sekunder.

Lige denne del af plottet er faktisk ret cool. Det føles bare også ekstremt meget som en gimmick, der kan skabe en masse ravage, men ikke ellers batter meget. Et skydevåben giver jo også kortvarrig magt, men derfor kan du sagtens selv dø eller blive anholdt.

Vi er altså ude i sci-fi/action med Project Power, hvor effekterne er vilde og flotte, men historien og (især!) karaktererne er ekstremt flade. Selvom skuespillerne generelt er gode, så hjælper det ikke meget på helheden. Især ikke da filmen også er i hvert fald 15-20 minutter for lang og ret så forudsigelig.

Project Power (2020) Netflix anmeldelse

Skønne skuespillere på Netflix

Uagtet at filmen er flot og historien ret kedelig, så har Project Power altså nogle skønne skuespillere med ombord. 

Denne gang er det Jamie Foxx (Django Unchained), der meget prominent er hovedpersonen på plakaten. Det er han så ikke helt lige så meget i selve filmen. Til gengæld spiller Jamie Foxx den mest komplekse og komplette karakter et langt stykke hen ad vejen. Det er dog i større grad Joseph Gordon-Levitt, der skal bære meget af historien frem indledningsvis.

De fleste vil nok genkende Joseph Gordon-Levitt fra film som Inception (2010) og Looper (2012). Indrømmet,disse film er også meget bedre til at vise hans styrker. I Project Power har han virkelig ikke meget at arbejde med, men han gør det da godt med det, han alligevel kan tumle rundt med.

Den primære hovedperson er teenageren Robin, der spilles af Dominique Fishback. Hun får også en del at arbejde med, selvom hendes karakter egentlig er ret stereotyp på mange måder. Det er dog ikke en af de irriterende børn eller teenage-typer, der bare gør dumme ting igen og igen. Kun de obligatoriske teen-reaktioner. Vi skal nok komme til at se meget mere til Dominique Fishback i de kommende år.

Project Power (2020) Netflix anmeldelse

Se Project Power på Netflix

Vi havde helt sikkert større forventninger til denne Netflix-film på grund af dem, der står bag filmen. Project Power er nemlig instrueret af Henry Joost og Ariel Schulman. Det er dem, der skabte Catfish-dokumentaren helt tilbage i 2010 og derefter lavede både Paranormal Activity 3 og Paranormal Activity 4. Siden da er også Nerve (2016) og Viral (2016) kommet til.

Læs også: Vores anmeldelse af Nerve >

Generelt holder de sig gerne til at lave genreproduktioner med et vist niveau. Lige de seneste film er dog helt klart med fokus på at skabe hits fremfor gode film. Sagt på en anden måde, så skal der sælges en masse biografbilletter til High School og College-målgrupperne. Det betyder skuespillere, der passer til målgruppen, og en masse tju-bang uden vildt indhold.

Det er på trods af, at disse målgrupper også elsker at kaste sig ind i de langt dybere film og serier. Men okay, det er nok lettere at sælge disse mere letfordøjelige film ind. Manuskriptet er skrevet af Mattson Tomlin, der er ung (født i 1990), og får spillefilmdebut som manuskriptforfatter med Project Power.

Han har dog allerede flere film på vej, hvor især én er meget interessant. Det er nemlig Mattson Tomlin, der har skrevet manuskriptet til den kommende The Batman (2021) med Robert Pattinson i titelrollen. Denne har han skrevet sammen med Matt Reeves (Cloverfield og Abernes Planet: Opgøret), der også instruerer film.

Jeg tænker derfor, at der må være meget mere at komme efter hos Mattson Tomlin, end Project Powers viser. Og ja, selvfølgelig skal du se filmen på Netflix. Den er letfordøjelig og hurtig glemt igen, men fin underholdning til en fredag aften.

Project Power udkommer på Netflix den 14. august 2020.

FAKTA

Genre: Thriller, Science Fiction, Action
Instruktør: Henry Joost, Ariel Schulman
Medvirkende: Joseph Gordon-Levitt, Jamie Foxx, Dominique Fishback, Rodrigo Santoro, Machine Gun Kelly, Amy Landecker, Courtney B. Vance

Plot

En tidligere soldat, en teenager og en politimand kolliderer i New Orleans, mens de jager kilden til en farlig ny pille, der giver brugerne midlertidige superkræfter.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.