Wrecked er på papiret en blanding af Cast Away og Memento i en skov. Men desværre er der for mange sløve momenter undervejs til at gøre filmen mere end middelmådig.

Hvis man forestiller sig Cast Away (filmen med Tom Hanks på en øde ø), blander lidt Memento (filmen hvor Guy Pearce har mistet sin hukommelse) i, og så placerer historien i en skov, er vi efterhånden ved at være fremme ved rammerne for Wrecked.

Og det er absolut ikke en dårlig basis! Slet ikke når hovedrollen spilles af Oscar-vinderen Adrien Brody, der så absolut ikke er uvant med at skulle bære en film. Og gerne uden noget egentligt modspil fra andre skuespillere.

Det er selve mysteriet, der bærer plottet i lang tid, og man gætter løs i starten. Den er desværre bare ret langsom, og selvom det nok er nødvendigt for at sætte stemningen, så bliver det noget af et irritationsmoment, når man gerne vil videre i teksten.

Men selve starten minder altså en del om Cast Away, hvor hovedpersonen er helt alene (denne gang i en skov) og i en fysisk dårlig tilstand, som gør, at han ikke kan komme væk, forsvare sig selv eller skaffe vand og føde.

Brody er fantastisk, og langsomt – men dog sikkert – udvikler historien sig i takt med, at vores hovedperson finder små “clues”, som hjælper ham til at danne sin baggrundshistorie.

Wrecked – Anmeldelse

God slutning til Wrecked

Alt er dog gætværk fra hans side, men som Sherlock Holmes ville sige: “When you have eliminated all which is impossible, then whatever remains, however improbable, must be the truth.”

Han benytter udelukkelsesmetoden, og når frem til sin egen konklusion, mens han forsøger at komme tilbage til civilisationen, så han kan sikre sin egen overlevelse.

Slutningen synes jeg var fantastisk, og det samme må siges om Adrien Brodys præstation, men der var desværre for mange sløve momenter undervejs. Og det ærgrer ekstra, når der også kom dystre og uhyggelige elementer, som hele tiden gav mig håb til at forvente mere. Så alt i alt en middel karakter til Wrecked.

Wrecked kan ses på Netflix fra 1. juli 2020.

Trivia for Wrecked

Filmen blev skudt på kun 18 dage og endda i kronologisk rækkefølge. Adrien Brody satte sig ind i rollen ved at overnatte ude i en tom bil i skoven, mens kollegaerne gik hjem og sov på hotel. Og han gik endda også så langt som at spise insekter og orme for rollens skyld.

FAKTA

DVD/Blu-ray: 4. oktober 2011
Genre: Thriller | Drama
Instruktør: Michael Greenspan
Medvirkende: Adrien Brody, Caroline Dhavernas, Adrian Holmes, Ryan Robbins m.fl.
Land: USA | Canada, 2010

Plot

En mand vågner op neden for en stejl klippe efter en bilulykke. Han er kommet til skade, hans ben er fastklemt, og han kan ikke huske, hvem han er, eller hvordan han er havnet der. Hans eneste selskab er en skrattende radio, der beretter om et voldeligt bankrøveri, der er gået galt – og et lig på bagsædet med en pung, der identificerer ham som en af bankrøverne. Da manden forlader bilvraget, bliver han nødt til at sætte sin lid til sine urinstinkter og bruge, hvad han kan finde i vildnisset for at overleve. Han stilles over for mange udfordringer og tvinges til at finde ud af, hvem han faktisk er og i sidste instans tage konsekvenserne af dette.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.