Kidnapping Stella er en ny Netflix thriller, men historien er slet ikke ny. Den tyske thriller er nemlig baseret på den britiske thriller fra 2009; The Disappearance of Alice Creed, der faktisk var rigtig god. Find ud af om denne Netflix remake er lige så god i vores Kidnapping Stella anmeldelse.

Kidnapping Stella er en ny tysk Netflix thriller, der er baseret på den britiske thriller The Disappearance of Alice Creed. Den originale film var ret god, så vores forventninger til denne genindspilning var naturligvis høje.

Desværre lever Kidnapping Stella ikke op til originalen. Jeg undrer mig faktisk over, hvorfor de overhovedet havde trang til at lave en genindspilning. Umiddelbart har de i hvert fald valgt at fjerne de detaljer, der gav den lidt kant.

Læs mere i vores Kidnapping Stella anmeldelse nedenfor.

Tysk genindspilning af britisk film

Vi glædede os oprigtigt til at se denne Netflix film, da den står markeret på IMDb som en genindspilning af den britiske film The Disappearance of Alice Creed (2009). Se det var en rigtig god thriller, som vi varmt kan anbefale dig at se. Ikke mindst da den havde Gemma Arterton (The Girl with All the Gifts) i titelrollen.

Læs også: Vores anmeldelse af The Disappearance of Alice Creed >

Det betyder så også, at Kidnapping Stella har en kæmpe udfordring; At være mindst lige så god som The Disappearance of Alice Creed. Hvorfor skulle man ellers lave en genindspilning? Hvis ikke man har en ny vinkel på historien, som kan matche originalen her ti år senere, hvad er så pointen?! Og ja, remakes kan godt være lige så gode eller bedre end originalen.

Men faktisk er Kidnapping Stella ikke engang den første genindspilning af lige præcis denne historie. Hollænderne gjorde det først med Bloedlink fra 2014, der også er baseret på den britiske film.

Kidnapping Stella – Netflix anmeldelse

Sådan ødelægger man den gode historie

Som tidligere nævnt er Kidnapping Stella ikke lige så god som The Disappearance of Alice Creed. Den føles faktisk som en forudsigelig vanilje-version af en ret fantastisk historie. Alle de gode twist og uventede karakter-detaljer er blevet fjernet.

Eller rettere, de er ikke bare fjernet, de er blevet erstattet af forudsigelige elementer.

Lige i begyndelsen af filmen føles Kidnapping Stella som om den har samme stemning som originalen. Og for dem, der ikke lige er til tysk, så kan vi fortælle, at der går hele 8 minutter, før de første ord bliver sagt. Vi følger bare karakternes færden i starten og det er faktisk her filmen er stærkest.

Ligesom i originalen følger vi kun tre karakterer hele vejen igennem. De tre skuespillerne gør det heldigvis helt fint. Problemet er blot, at karaktererne føles som billige efterligninger af de originale karakterer. Det er simpelthen for ærgerligt. Det her er jo Netflix, hvor de sagtens kan være lidt vilde.

Og det kan tyskerne sateme også, hvis vi lige skæver til den fantastiske (og nærmest vanvittige) tyske Netflix serie Dark.

Kidnapping Stella – Netflix anmeldelse

Se Kidnapping Stella på Netflix

Denne tyske Netflix-film er skrevet og instrueret af Thomas Sieben. Han har tidligere instrueret for tv og lavet to spillefilm. Han er altså ikke en nybegynder, men han er stadig i starten af sin karriere.

Vi ved jo, at tyskerne kan lave fantastiske produktioner. Se bare førnævnte Netflix-serie Dark, der har et virkelig højt niveau.

Læs også: Vores anmeldelse af Dark sæson 2 her >

Kidnapping Stella er (naturligvis) noget ganske andet end en serie, der handler om tidsrejser. Men kvaliteten på produktionen og skuespillet i Kidnapping Stella lever fint op til vores forventninger, når det gælder tyske produktioner. Det er bare historien, der fejler. Af den grund alene forstår jeg slet ikke grunden til at lave en genindspilning.

Men bevares, jeg var overordnet fint underholdt af denne tyske version – og også lidt vel irriteret. Det er en light version af den originale historie, hvor både titelrollen og de to kidnappere har langt mere kant. Men den er fin til lidt fredagsunderholdning.

Og husk, hvis du kan lide Kidnapping Stella, så sørg endelig også for at se den originale film The Disappearance of Alice Creed

Kidnapping Stella er ude på Netflix fra 12. juli 2019.

FAKTA

Instruktør: Thomas Sieben
Manuskriptforfatter: Thomas Sieben
Medvirkende: Jella Haase, Clemens Schick, Max von der Groeben

Plot

En kvinde bliver kidnappet på gaden. Hun er bundet og kneblet, men bruger sine begrænsede ressourcer på at forpurre sine to maskerede bortføreres veltilrettelagte plan.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.