:: Anmeldelse ::

Nu har jeg altid haft lidt af et had/kærlighedsforhold til John Cusack. Enten synes jeg, han er ret fantastisk (som i ‘Identity’), og ellers synes jeg, han er stiv, kedelig og ligegyldig i sin præstation. Desværre er det sidstenævnte, der gør sig gældende i denne film, hvilket ikke er særlig heldigt, når han har den absolutte hovedrolle. Heldigvis betyder det ikke, at han er alene på skærmen hele tiden, da der også er solide og gode præstationer i flere biroller.

Jeg synes især Luke Evans, der spiller rollen som politibetjenten Fields, leverer varen i en sådan grad, at han alene gør filmen flere niveauer mere seværdig, end hvad Cussack ellers lægger for dagen. Også Alice Eve, der spiller Edgar Allan Poe’s (Cusack) kærlighedsinteresse i filmen, er rigtig spændende og leverer en del mere dybde til flere scener, end det noget overfladiske niveau, filmen ellers skøjter rundt på – undtagen, når hun spiller sammen med Cusack, for jeg synes absolut ikke, de har kemi af nogen art. At se deres scener må være som at spise mel; Tørt og smagløst. Så hellere salt eller sukker, men ikke engang dét kan man nyde godt af.

Umiddelbart havde jeg forventet meget mere, da jeg synes instruktøren, James McTeigue, normalt leverer på et meget højere niveau. Især i sin instruktørdebut med ‘V for Vendetta’ (2005), der faktisk er blandt mine ynglingsfilm på både det visuelle og indholdsmæssige niveau. Her i ‘The Raven’ synes jeg desværre ikke engang det visuelle er super spændende. Faktisk er hele end-credits sekvensen (delen lige inden de gammeldags rulletekster) det mest spændende rent visuelt, men det står til gengæld også i skarp kontrast til resten af filmen og er således helt malplaceret. Man kan godt sidde og tænke, det er cool, men ikke som del af netop denne film.

Helt overordnet er plottet spændende nok, men leveringen er desværre noget tyndbenet og langtrukken. Visse sekvenser er virkelig gode, men desværre er der for langt imellem disse, og det kan kun trække ned. Især når de mellemliggende scener er direkte søvndyssende i flere perioder – eller (i mit eget tilfælde) går på at være irriteret over, hvor dumt jeg synes, John Cussack spiller.

Fakta

(Originaltitel: The Raven)

DVD/Blu-ray: 09-09-2012
Genre: Horror | Thriller
Instr.: James McTeigue
Medv.: John Cusack, Luke Evans, Alice Eve, Brendan Gleeson m.fl.
Land: USA | Spanien | Ungarn, 2012