:: Anmeldelse ::

Det er egentlig et super simpelt plot, så rammerne er hurtigt på plads. Tre unge mennesker bliver fanget ved en hæveautomat på en parkeringsplads. Med andre ord, så er disse tre mennesker – på en forholdsvis trang plads – det primære indhold i den film, der skal underholde publikum. Der er derfor rigeligt at hade lige fra starten, hvis ikke disse tre personer leverer varen. Men bare rolig, der er heldigvis fundet tre personer, der sagtens kan levere gode og afrundede karakterportrætter.

Faktisk er det også takket være filmens lækre opbygning, at vi lige får bare et par minutter til at lære personerne at kende. Ikke i flashbacks eller andet fikst, men i lækker kronologisk rækkefølge. Vi møder tre personer, danner os meninger om dem og ved, hvordan de relaterer til hinanden. Derefter smider vi dem ind i løvens hule og ser, hvordan vores tanker om og forventninger til dem holder stik.

De tre primære hovedroller spilles af Brian Geraghty (‘When A Stranger Calls’, ‘The Hurt Locker’), Alice Eve (‘The Raven’) og Josh Peck (kendt fra bl.a. ‘Mean Creek’, men primært som tidligere Nickelodeon-barnestjerne – han var kendt som den tykke dreng, så det er ikke lige til at genkende ham nu). Helt overordnet er det forfriskende at se folk reagere på en realistisk måde. De lader aldrig bare stå til, men er heller ikke dumdristige og kaster sig ud i halsbrækkende tiltag. De vil jo gerne overleve og ved, at der er en psykopat udenfor… hvad ville man selv gøre?

Dette er især takket være et solidt manuskript, der er skrevet af Chris Sparling. Og eftersom han også stod bag ‘Buried’ (2010), må man sige han har arbejdet med emnet tidligere og ved, hvad han laver. I instruktørstolen finder vi David Brooks, og dette er intet mindre end hans spillefilm-instruktørdebut – han har nemlig kun en enkelt kortfilm bag sig. Det er kompetent håndværk og samlet set er filmen skruet fint sammen. Ja, der er lidt knaster undervejs og måske lidt problemer med fart og fremdrift, men til en fredag aften foran TV’et er det ganske god underholdning.

Fakta

(Originaltitel: ATM)

DVD: 04-09-2012
Genre: Horror | Thriller
Instr.: David Brooks
Medv.: Brian Geraghty, Alice Eve, Josh Peck m.fl.
Land: USA | Canada, 2012

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg