Dark sæson 2 på Netflix er lige så hjernevridende som sæson 1. Den tyske Netflix-serie kræver en del af dig, men den er  besværet værd. I sæson 2 er Dark endnu vildere med flere tidslinjer at holde styr på. Læs mere i vores anmeldelse af Dark sæson 2 her.

Dark sæson 2 på Netflix har udfordret os med at være meget lang tid undervejs. Ventetiden på anden sæson af den spændende, tyske tidsrejse sci-fi serie bliver dog godt belønnet.

Men… der var gået så lang tid, at det tog os nogle afsnit at vænne os til seriens kringlede vanvid. Forhåbentlig skal vi ikke vente helt lige så længe på sæson 3, så vi kan få sidste del af Netflix Dark trilogien, inden vi har glemt for meget.

Hvis du synes, at sæson 1 af Dark (som vi elskede) var lidt svær at komme ind i, så kan du godt forberede dig på en vanvittig udfordring i sæson 2 af Netflix-serien.

Læs mere om, hvorfor du stadig vil elske Dark i vores anmeldelse af sæson 2 nedenfor.

Sæson 2 af Dark byder på fem tidszoner

Okay, “tidszoner” er måske ikke det helt rigtige ord, men da personerne foretager tidsrejser, kalder vi dem tidszoner i stedet for tidslinjer. I sæson 2 af Dark befandt vi os i 1953 og 1986 samt i fremtiden omkring 2019. Husk på, at sæson 1 blev frigivet på Netflix i 2017.

Læs også: Vores anmeldelse af Dark sæson 1 her >

Hvert tidshop er 33 år, hvilket er den eneste konstante detalje, vi kan regne med indtil videre. Da sæson 1 af Dark sluttede, fandt vi ud af, at Jonas havde rejst frem til en fjerde tidszone; 33 år ude i fremtiden. Og det så virkelig sort ud i den fremtid!

I sæson 2 af Dark arbejder vi med 5 (ja, fem!) forskellige tidszoner. Nu hvor der er gået omkring et år for alle karakterer, befinder vi os i 1954, 1987, 2020 – og nu også i både 2053 og 1921.

Ja, serien spænder sig nu over mere end et århundrede!

Og selvfølgelig byder både fremtiden i 2053 (som er efter en apokalypse) og den fjerne fortid i 1921 på hver deres udfordringer. De er dog alligevel ret ens på mange måder.

Flere karakterer kommer også til at foretage tidsrejser i sæson 2 af Dark. Alle af gode årsager, som vi ikke vil afsløre her. Generelt kommer der nogle ret interessante udfordringer, når de skal tilpasse sig deres nye tidszone.

Dark sæson 2 - Anmeldelse af Netflix Serie

Hovedkaraktererne i Dark sæson 2

Vi har set de fire første afsnit af Dark sæson 2, og de fleste (hvis ikke alle) af dine favoritkarakterer burde stadig være der. Måske bare ikke lige i den version, du kender. Serien handler jo om tidsrejser, og karaktererne rejser derfor i tiden mens de også bliver ældre.

Hovedkarakteren i sæson 2 er indtil videre Jonas Kahnwald (Louis Hofmann), der stadig er en fascinerende karakter af mange årsager.

Jonas har udskiftet sin gule regnfrakke fra sæson 1 med en beskyttende sikkerhedsdragt, da han er fanget i den apokalyptiske verden i 2053. Eller rettere, det er den unge version af Jonas. Og han bliver selvfølgelig ikke i 2053 for evigt – selvom han måske ville have foretrukket dette, når han lander i alternativet.

Udover Jonas er den vigtigste karakter nok Claudia Tiedemann, som vi følger i forskellige alders-versioner. Dog mest den voksne (Lisa Kreuzer) samt en ældre version. Hendes historie i Dark bliver hele tiden mere interessant af flere årsager. Hun er faktisk ret sej!

Derudover har vi selvfølgelig også Noah (Mark Waschke), som fortsat spiller en stor rolle i mysteriet om, hvad den store plan bag det hele egentlig er. Han får ordrer fra en mand, der hedder Adam.

Inden afsnit 4 af sæson 2 ender, ved du hvad Adams rolle er i den store sammenhæng omkring Dark historien. Efter jeg fik afsløret dette, kan jeg virkelig ikke vente med at se resten af sæson 2 på Netflix for at få mere at vide.

Dark sæson 2 - Anmeldelse af Netflix Serie

Se Dark sæson 2 på Netflix

Selvom jeg havde virkelig svært at huske detaljerne fra sæson 1, var jeg fuldstændig opslugt af serien igen inde afsnit 2 var ovre. Jeg havde faktisk prøvet, at se et par recaps på YouTube for at komme godt i gang, men de hjalp ikke meget.

I stedet tyede jeg til Wikipedias side om Dark, som jeg kan anbefale at holde åben, mens du ser starten på sæson 2. Bare så du lige kan holde styr på familietræer og diverse indbyrdes forbindelser. Du kan finde Wikipedias side for Dark her.

Husk, der er mange karakterer, og du ser dem blive spillet af flere forskellige skuespillere i flere forskellige tidszoner. 

Der er eksempelvis godt at blive mindet om detaljer som det faktum, at lille Mikkel, der røg tilbage til 1986 i sæson 1, vokser op som Michael, der er far til Jonas. Og Jonas’ mor er faktisk forelsket i Ulrich, der er Mikkels far. Men ingen ved, at Mikkel er Michael, som blev sendt tilbage i 1986 og voksede op i en “forkert” tidszone. 

Altså, lige undtaget Mikkel/Michael selv, som begik selvmord i starten af sæson 1.

Husk også, at vi ikke har de samme regler som i Tilbage til fremtiden. En person kan sagtens interagere med sig selv i flere aldre, når de rejser frem og tilbage mellem tidszonerne. Det gør flere af dem faktisk. Hvem skulle da også være bedre at stole på med din egen plan end dig selv?! Hold kæft, sæson 2 af Dark er en vild oplevelse!

Sæson 2 af Dark har premiere på Netflix den 21. juni 2019.

Premieredatoen for sæson 3 af Dark?

Sæson 3 af Dark burde kommer ud på Netflix i løbet af 2020. Vi kender ikke den præcise dato for Dark sæson 3 endnu, men det burde være mindre end den ventetid vi oplevede mellem sæson 1 og 2. Både sæson 2 og sæson 3 fik nemlig grønt lys samtidig. Dark historien er også bygget fuldstændig op som en trilogi, hvilket bliver meget tydeligt i løbet af sæson 2.

Jeg håber personligt, at en eventuel premieredato for sæson 3 af Dark kunne være allerede i januar 2020. Men så heldige er vi nok ikke…

FAKTA

Skabere: Baran bo Odar & Jantje Friese
Instruktør: Baran bo Odar
Medvirkende: Jonas Kahnwald, Louis Hofmann, Oliver Masucci, Jördis Triebel, Mark Waschke

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.