SWEET TOOTH er en ny Netflix-serie, der byder på eventyr og uhygge til hele familien. Serien er baseret på en DC tegneserie og udspiller sig i en post-apokalyptisk verden, efter en større virus har dræbt de fleste mennesker. Læs hele vores Sweet Tooth sæson 1 anmeldelse her!

SWEET TOOTH er en ny Netflix-serie, der på overfladen kan virke ret uskyldig og nuttet. Straks man kommer ind i historien, bliver de mere dystre elementer dog hurtigt tydelige. Ikke mindst da historien udspiller sig i en post-apokalyptisk verden, hvor alle kæmper for at overleve. De få mennesker, der er tilbage, vel at mærke.

Langt størstedelen af menneskeheden er nemlig bukket under for en slem virus. I den forbindelse skal det siges, at DC tegneserien udkom i 2009, og denne adaption til en Netflix-serie blev igangsat i 2016. Tilbage i 2019 skød man så pilotafsnittet, og midt i arbejdet med selve sæson 1 udbrød så en pandemi her i den virkelige verden.

Læs videre på vores Sweet Tooth sæson 1 anmeldelse herunder, og find alle 8 afsnit på Netflix fra den 4. juni 2021.

De mest troværdige hybridmennesker

Foruden en dødbringende virus var der også et ekstra element til “The Big Crumble” (som verdens undergang bliver kaldt). Samtidig med den lynhurtige virusudbredelse blev alle børn pludselig også født som hybrider. Hybrider af hvad, spørger du?! Jamen, hybrider af almindelige mennesker og et eller andet tilfældigt dyr.

Titelkarakteren, Gus (der får kælenavnet “Sweet Tooth” af oplagte grunde), er eksempelvis delvis hjort. Og i den forbindelse er det helt fantastisk, hvad filmmagi nu til dags kan skabe. De special effects, der står bag Gus’ ører og gevir er ganske enkelt hele mageløse. De små ører viser hele tiden tydeligt hans humør, og det føles helt naturligt.

Når nu vi er i en post-apokalyptisk verden, hvor der er en dødbringende virus og pludselig kun fødes hybrid-børn, så er den oplagte konklusion (for nogle!), at det alt sammen er hybridbørnenes skyld. Derfor bliver de jaget af mennesker, og det er altså ikke for små børn at se granvoksne mænd, der jagter små hjorte-menneskebørn, der er dødsensangst.

Sweet Tooth: Sæson 1 – Netflix anmeldelse

Se sæson 1 af Sweet Tooth på Netflix!

Sweet Tooth-serien er skabt af Jim Mickle og Beth Schwartz, der begge har arbejdet en del med genreproduktioner tidligere. Beth Schwartz har skrevet på serier som Arrow og Legends of Tomorrow, så hun bliver i DC Comics-universet med denne nye Netflix-serie. Jim Mickle kommer med den mere dystre vinkel som instruktør på film som We Are What We Are og Stake Land.

Selvom der er ret meget uhygge i løbet af Sweet Tooth-serien, så er det først og fremmest et skønt eventyr. Komplet med en fortæller, der hele tiden sørger for, at vi som publikum er helt med på, hvad der vises på skærmen. Det er i øvrigt James Brolin, der med en alfaderlig smørstemme fortæller historien, og det er et perfekt match.

Sweet Tooth sæson 1 består af 8 afsnit, der hver har en spilletid på 40-55 minutter. I hvert afsnit møder vi typisk en ny karakter, der spiller en større rolle i den samlede historie. Her får vi både et indblik i deres liv før “The Big Crumble” og i nutiden. Det fungerer ualmindeligt godt for sådan en eventyr-fan som mig.

Sweet Tooth sæson 1 kan ses på Netflix fra den 4. juni 2021.

FAKTA

Medvirkende: Christian Convery (Gus), Nonso Anozie (Tommy Jepperd), Adeel Akhtar (Dr. Aditya Singh), Aliza Vellani (Rani Singh), Stefania LaVie Owen (Bear), Dania Ramirez (Aimee Eden), Neil Sandilands (General Abbot), Will Forte (Far), James Brolin (Fortæller)

Plot

På et farefuldt eventyr i en postapokalyptisk verden søger en elskelig dreng, der er halvt menneske og halvt rådyr, efter en ny begyndelse sammen med en barsk beskytter.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.