DEEP FEAR er en ny haj-thriller, hvor hajerne faktisk ser OK ud. Historien er ikke den stærkeste, men den underholder stadig. Hvis du kan acceptere, at der ikke er nogen overraskelser, er den bedre end mange andre hajfilm. Læs vores fulde Deep Fear-filmanmeldelse her!

DEEP FEAR er en thriller, der også omhandler hajer. Jeg vil nok kalde hajerne for bikarakterer, da de reelt er mere en hindring end hovedskurkene. Et lille plottwist i sig selv, kan man sige. Noget jeg faktisk godt kan lide, da vi virkelig ikke har brug for, at hajer konstant bliver jaget og dræbt.

Under alle omstændigheder er menneskene de sande skurke i denne historie. Lidt ligesom i mange zombiefilm. Selvom historien ikke er den stærkeste her, fungerer filmen som helhed. Den største ulempe for mig er, at der ikke er nogen overraskelser. Du kan gætte meget af historiens udvikling, hvilket naturligvis ikke er ideelt.

Læs videre på vores Deep Fear-filmanmeldelse nedenfor. Filmen har premiere på Netflix den 29. januar 2024.

En klassisk action-thriller

Meget af Deep Fear føles velkendt i den forstand, at mange stereotyper er en del af kerneplottet. I filmen har Madalina Ghenea (som også producerer) hovedrollen som Naomi. Hun er en dygtig yachtsejler, der har sejlet verden rundt, og da filmen begynder, drager hun ud på en solo-tur fra Caribien til Grenada.

Her skal hun mødes med sin kæreste, Jackson (Ed Westwick), som også lige var sammen med hende i Caribien.

Hvad der skulle være et ret roligt tredages sejlads ombord på en 47 fods yacht, bliver hurtigt til et regulært mareridt. Først tvinger et voldsomt uvejr hende til at ryge ud af den planlagte kurs. Så snart hun gør dette, støder hun på to mennesker, der er forlist og kun lige kan holde sig ovenvande.

Deep Fear (2023) – Anmeldelse | Netflix Haj-thriller

Fra slemt til værre

Ikke alene klamrer de to overlevende sig til de knuste rester af en båd, der er også hajer i vandet omkring dem. Heldigvis ved vi [publikum] fra åbningsscenen, at hajer ikke bare er onde monstre. Faktisk kan du skubbe dem væk, hvis du ellers handler fornuftigt. Især, naturligvis, hvis det er en af de mindre aggressive hajarter.

Hajerne omkring de skibbrudne mennesker er dog en af de mere aggressive typer. Dét er ikke heldigt!

Det viser sig desuden, at de overlevende slet ikke dem, de først udgiver sig for at være. Vi møder Jose, spillet af Stany Coppet, og Maria, spillet af Macarena Gomez (30 Coins). Men det viser dig dog, at der er en tredje person i spil. Han hedder Tomas og er fanget i det sunkne skib, men kun har en lille luftlomme. 

Maria og Jose insisterer på, at Naomi skal hjælpe med at redde Tomas, før han løber tør for ilt. Desværre er dette kun det første, de overlevende “insisterer på”, at Naomi skal gøre. Og det er alt, hvad jeg vil sige for at undgå for mange spoilere.

Se Deep Fear på Netflix

Deep Fear er instrueret af Marcus Adams og skrevet af Robert Capelli Jr og Sophia Eptamenitis. Selvom det i høj grad er en haj-thriller, er der også mange af de mørkere dele af historien, der ikke har noget med hajerne at gøre. Det er fint for mig. Jeg må også rose filmskaberne for at skabe flotte optagelser, når det kommer til omgivelserne og hajerne.

Vi har set så mange forfærdelige hajfilm med frygtelig CGI. I Deep Fear er der bestemt også brugt CGI, men det er med måde og med det formål at få det til at se realistisk ud. Hvilket de absolut lykkes med.

Denne film foregår i Caribien (men er optaget på Malta), og den er i sidste ende en overlevelses-thriller på flere måder. Tjek den ud for hajerne og overlevelsesplottet, men forvent ikke for meget af selve historien.

Deep Fear kan ses på Netflix fra 29. januar 2024.

FAKTA

Instruktør: Marcus Adams
Manuskript: Robert Capelli Jr., Sophia Eptamenitis
Medvirkende: Mãdãlina Ghenea, Ed Westwick, Macarena Gómez, Stany Coppet, John-Paul Pace, Ibrahima Gueye, Robert Capelli Jr.

Plot

En kvinde kæmper mod farer både over og under havets overflade, da hendes solorejse i Caribien forvandler sig til en kamp for overlevelse.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.