BADLAND HUNTERS på Netflix er en ny postapokalyptisk action-thriller fra Sydkorea (org. titel: Hwang-ya). Det er god underholdning, men ikke en fantastisk film. Læs vores fulde Badland Hunters filmanmeldelse her!

BADLAND HUNTERS er en ny Netflix-film fra Sydkorea (org. titel: Hwang-ya). Det er en postapokalyptisk action-thriller i stil med film som Mad Max og Project Wolf Hunting.

Med andre ord er der en masse brutal vold undervejs, da folk er klar til at gøre, hvad der skal til for at overleve. Nogle nyder bare at påføre andre smerte, hvilket altid giver gode skurke, mens andre kun gør skade, når der ikke er anden udvej. Og ja, vi får heldigvis også et par gode helte at holde med.

Læs videre på vores Badland Hunters filmanmeldelse nedenfor. Find den på Netflix fra den 26. januar 2024.

Et strejf af Peninsula 

Da Badland Hunters foregår i en post-apokalyptisk verden, der er voldsomt hærget efter et katastrofalt jordskælv, har den et strejf af Peninsula over sig. Altså efterfølgeren til den sydkoreanske megahit-zombiefilm Train to Busan.

Selvom der ikke er zombier i Badland Hunters, er der andre menneske-baserede væsner, der er lige så svære at bekæmpe. Historien udspiller sig desuden tre år efter den post-apokalyptiske begivenhed. I Peninsula var det fire år senere.

Som allerede afsløret i åbningsscenen af Badland Hunters – hvor det katastrofale jordskælv vises – bruges reptiler til at skabe denne nye version af mennesker.

Ligesom med Peninsula er rammerne for denne actionfyldte thriller et meget dystopisk landskab. Derfor har den også en lighed med Mad Max-verdenen, mens Project Wolf Hunting-sammenligningen har mere at gøre med dens brutale vold!

Badland Hunters (2024) – Anmeldelse | Post-apokalyptisk Netflix Action-Thriller

Plads til lidt komedie

Som det ofte er klassisk for sydkoreanske genreproduktioner, så er der også plads til et strejf af komedie. Ikke mindst, når vi lærer karaktererne at kende. Eller når de onde får de tæsk, de tydeligvis har fortjent i lang tid.

Vores store helt i Badland Hunters, og en af titelfigurerne, er portrætteret af den anerkendte koreanske actionstjerne, Don Lee. Han er kendt for sin rolle i Marvel’s Eternals. Genrefans burde også kende ham fra Train to Busan.

Han er en fantastisk fighter, der også præsenteres som en tidligere bokser i denne film. Og ja, det kan ses. Han ved, hvordan man slår en proper næve, og du kan nemt købe, at hans slag ville slå enhver ud.

For en god ordens skyld vil jeg nævne, at Don Lee også er kendt som Ma Dong-seok, hvilket er hans navn på IMDb. I sin Netflix-debut spiller Don Lee karakteren Nam-san. En dygtig jæger og forsvarer af sin lille provisoriske landsby.

Skønt sydkoreansk ensemble

En anden nøgleskuespiller i det imponerende ensemble for Badland Hunters er Lee Jun-young (Mask Girl) som Choi Ji-wan, der er Nam-sans pålidelige allierede. Deres drillerier giver også nogle nødvendige lyse momenter i denne brutale action-thriller.

Vi får også Ahn Ji-hye (Project Wolf Hunting) som en sej kvinde, der bruger både sin forstand og kampevner til at klare sig i det post-apokalyptiske golde landskab. Også Kim Young-sun (I Saw the Devil) spiller en mindre nøglerolle i filmen.

Endelig, som den egentlige skurk i denne historie, ser vi Lee Hee-jun (Yellow Sea) som den mystiske læge, Yang Gi-su. Han vil på sin vis gerne gøre gode ting – på sin helt egen måde – men er også klar til at ofre enhver for at nå dertil. Bortset fra hans egen datter.

Se Badland Hunters på Netflix nu!

Heo Myeong-haeng er instruktør af Badland Hunters og har et godt øje for både action-koreografi og neglebidende spænding. Dette er hans debut som instruktør, da han tidligere har arbejdet som skuespiller og stuntkoordinator.

Spilletiden er 1 time og 47 minutter, hvilket er ret kort for en sydkoreansk film. Selvom Badland Hunters sørger for god underholdning, er det ikke en fantastisk film.

Manuskriptet til Badland Hunters kommer fra Kim Bo-Tong og Kwak Jae-Min, som leverer på karakteropbygning. Disse forfattere ser også ud til at være ret nye inden for filmproduktion, ud fra hvad jeg kan opdrive af information.

Filmen føles lidt som begyndelsen på en tv-serie, før den pludselig er slut. Jeg nød at lære karaktererne at kende – inklusiv deres veldefinerede baggrundshistorier og motivationer – og derfor kunne jeg godt have set denne historie gå mere i dybden over flere afsnit.

Badland Hunters (org. titel: Hwang-ya) har premiere på Netflix den 26. januar 2024.

FAKTA

Instruktør: Heo Myeong-haeng
Manuskript: Kim Bo-tong, Kwak Jae-min
Medvirkende: Don Lee, Lee Hee-jun, Lee Jun-young, Roh Jeong-eui, An Ji-hye

Plot

Efter et stort jordskælv forvandler Seoul til en apokalyptisk ødemark, bliver verden et sted, hvor blot overlevelse er en luksus, troskab er flygtigt, og menneskets vilje testes mod naturens hårdeste forhold.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg