CANDY: A DEATH IN TEXAS på Disney+ er en ny true crime-miniserie med fem afsnit. Jessica Biel har titelrollen, og hun er genial. Faktisk er hele castet fantastisk! Læs hele vores anmeldelse af Candy-serien her!

CANDY er en ny Disney+ miniserie med kun fem afsnit. Vi er i true crime-genren, da denne historie er baseret på en rigtig mordsag. Det betyder naturligvis også, at du kan slå begivenhederne op, hvis du ikke er bekendt med denne sag.

Da det er en true crime-sag fra 1980, vil mange sikkert have glemt den. Eller aldrig hørt om den. Jeg er selv i den sidste kategori, men jeg kan godt se, hvorfor der laves en miniserie.

Læs videre på vores Candy-serieanmeldelse nedenfor, og begynd at se true crime-serien på Disney+ fra den 12. oktober 2022.

En fascinerende true crime-sag

Som nævnt tidligere, er dette baseret på en rigtig forbrydelse fra 1980. Jeg var ikke bekendt med den, selvom jeg tror, jeg har hørt den nævnt. Jeg mener, hvor mange gange hører du lige om en øksemorder i nyere tid?!

Faktisk kommer der to serier her i 2022, som begge dækker den samme sande historie.

Mens Jessica Biel (The Sinner) spiller titelrollen som Candy Montgomery i denne Disney-serie, spiller Elizabeth Olsen (Doctor Strange in the Multiverse of Madness) hende i den kommende miniserie Love and Death, der udkommer på HBO Max senere i år.

Candy Montgomery blev anklaget for at have myrdet Betty Gore, som var gift med Candys elsker. Under overfaldet blev Gore slået 41 gange med en økse!

Candy – Anmeldelse | True Crime-serie Disney+

Jessica Biel er fascinerende

Naturligvis er Jessica Biel fantastisk i denne rolle. Det burde du vide bare ved at se traileren. Hun er også producer på serien – ligesom hun var med The Sinner, og det meste andet, hun spiller med i nu.

Hendes skildring af Candy Montgomery er nuanceret og ærlig, med respekt for den virkelige person i 1980 og de ting, hun gjorde.

Og da jeg har en stor plads i mit hjerte for den evigt geniale Melanie Lynskey, er jeg nødt til at nævne hende efter hovedrolle-skuespilleren. Melanie spiller Betty Gore, som er kvinden, der blev dræbt i denne forbrydelse. Et mord, der sker i afsnit 1 af Candy, selvom vi ikke får lov at se detaljerne. Bare hurtige glimt af gerningsstedet for at runde afsnittet af.

Heldigvis har Melanie Lynskey en fantastisk karriere med de bedste tv-serier for tiden. Og selvom hun spiller en karakter, der bliver brutalt myrdet i denne Disney+ miniserie, kommer du til at se mere til hende i de følgende afsnit. Vi skal jo finde ud af, hvordan det endte så galt.

GÅ IKKE GLIP AF

Vores anmeldelse af Yellowjackets sæson 1, der er endnu en 2022-serie med Melanie Lynskey i en af hovedrollerne >

Som Allan Gore, Bettys mand, ser vi Pablo Schreiber (Orange is the New Black, Defending Jacob), der leverer en hjerteskærende og intens præstation lige fra begyndelsen af ​​denne serie. Timothy Simons (Don’t Worry Darling) er også ægtemand i denne serie, da han spiller Pat Montgomery, der er gift med Candy.

Se Candy miniserien på Disney+ nu!

Skaberne af Candy er Robin Veith og Nick Antosca med Robin Veith som showrunner. De to har tidligere arbejdet sammen på The Act (2019), der også er en anbefalelsesværdig miniserie baseret på en sand forbrydelse.

Nick Antosca skabte også horror-antologien Channel Zero og Netflix-serien Brand New Cherry Flavor. Derudover skrev han historien (og var med til at skrive manuskriptet) til den fantastiske gyserfilm Antlers (2021) og producerede den nye Chucky-serie, der får en sæson 2 (starter 31. oktober på C more).

Han er ved at blive en vigtig spiller inden for genreproduktioner, og han er ikke engang 40 år gammel endnu.

I denne serie er der masser, der nok skal få dig til at ville se næste afsnit. Især stjernebesætningen, som har Jessica Biel (Limetown) til at levere en fantastisk præstation – ja, det tåler gentagelse – er mere end nok grund til at tjekke serien ud.

Og igen, den er baseret på en sand forbrydelse, der omhandler et øksemord… mere er der vel ikke at sige om det!

Candy: A Death in Texas har premiere på Disney+ den 12. oktober 2022 med alle 5 afsnit.

FAKTA

Skabere: Robin Veith, Nick Antosca
Medvirkende: Jessica Biel, Melanie Lynskey, Pablo Schreiber, Adam Bartley, Timothy Simons

Plot

Candy Montgomery er i 1980 en husmor og mor, der har gjort alt det rigtige. En god mand, to børn, et pænt hus. Selv sine fejltrin har hun planlagt og udført grundigt. Men da presset fra konformiteten bygger sig op i hende, skriger hendes handlinger efter bare en lille smule frihed. Indtil nogen siger til hende, at hun skal tie stille. Med dødelige konsekvenser.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg