BRAND NEW CHERRY FLAVOR på Netflix er en miniserie i gyser, drama og mysterie-genrerne. Den er intens og ret vanvittig på en måde, som mange nok vil elske eller hade. Herfra er vi blevet fans af vanviddet. Læs vores Brand New Cherry Flavor anmeldelse her, og find alle otte afsnit på Netflix!

BRAND NEW CHERRY FLAVOR er en ny Netflix-miniserie. Denne genrehybrid (gyser, drama, mysterie) vil ikke være noget for alle, men de fleste genrefans vil nok finde noget, de synes om. Vi er ude i et klassisk mindf*ck (som man siger på godt dansk), men det bliver aldrig på bekostning af historien som helhed.

Den beskrives som Drag Me to Hell (Sam Raimi) møder Mullholland Drive (David Lynch), og det er faktisk overraskende rammende. Begge film er ganske enkelt solide referencer for både plot og stil i denne Netflix-miniserie. Det, der får alt i denne serie til at spille sammen, er et fantastisk cast. Især Rose Salazar i hovedrollen som Lisa Nova.

Læs videre på vores Brand New Cherry Flavor serieanmeldelse herunder. Serien består af i alt 8 afsnit og udkommer meget passende fredag den 13. august 2021.

MERE TIL FREDAG DEN. 13

Se vores liste med gyserfilm til fredag den 13. august 2o21 her >

Uhyggeligt mange kattekillinger!

Som nævnt kort indledningsvist har Brand New Cherry Flavor miniserien heldigvis et skønt cast, der giver liv til denne vanvittige historie. Og ja, det bliver altså ret mærkelig undervejs.

Men – og det er altså vigtigt – historien kører aldrig helt af sporet. Når et afsnit slutter med noget nyt og vildt (og det er faktisk normen), kan du være sikker på, at det næste afsnit nok skal følge op på dette, så alt igen hænger sammen. Det kan altså også anbefales at bingewatche denne serie, da hvert nye afsnit starter umiddelbart, hvor det forrige sluttede. Som sagt ofte med en ny, vild udvikling.

Og ja, så er der de mange kattekillinger, der dukker på i denne Netflix-miniserie. Jeg skal ikke sige mere om disse killinger her, da det hurtigt ville udløse diverse spoilers at gå i detaljer. Jeg må bare erkende, at små kattekillinger og Brand New Cherry Flavor nu er uløseligt forbundet i min bevidsthed.

I øvrigt skal de lige bemærkes, at advarslen om “animal harm” (vores Netflix er indstillet til engelsk), der står sammen med aldersbegrænsningen, helt automatisk gjorde mig nervøs. Ikke mindst i forhold til disse killinger. Det er dog heldigvis ikke sådan, at skade på dyr er en egentlig pointe. Faktisk er det i langt større grad skade på mennesker, der er pointen.

Brand New Cherry Flavor – Netflix Review

Fantastiske karakterskuespillere

Som nævnt indledningsvist er Rose Salazar (Alita: Battle AngelBird box) helt fantastisk som den unge og talentfulde filminstruktør Lisa Nova. Er det i øvrigt ikke et vaskeægte Hollywood navn?! Foruden Rose Salazar er der også en række andre fantastiske karakterskuespillere. Men også scener, hvor Rose Salazar er alene på skærmen (og dem er der en del af), er virkelig stærke!

Sammen med den unge Lisa Nova (Rose Salazar) er de vigtigste karakterer – i dette syretrip af en historie – Boro (Catherine Keener) og Lou Burke (Eric Lange). Boro er en form for heks (så der er Drag Me to Hell referencen på plads). Lou Burke er til gengæld en stor Hollywood producer (og der kom Mullholland Drive vinklen), der leder efter sit næste hit og tror, det er Lisa Novas kortfilm.

Catherine Keener (Get Out) og Eric Lange (Antebellum) leverer så stærke præstationer, at det vil være en skam, hvis ikke de smider et par priser af sig. Begge skuespillere er ofte voldsomt undervurderet, men tv-serier er heldigvis ved at ændre på dette. Især for sidstnævnte, da Catherine Keener jo har en lang karriere bag sig. Bare uden nok af den hæder, hun fortjener.

Se alle 8 afsnit af Brand New Cherry Flavor på Netflix!

Brand New Cherry Flavor er skabt af Nick Antosca og Lenore Zion. Nick Antosca var også skaber på Channel Zeroserien – hvilket vil være tydeligt i denne nye Netflix produktion for fans af dén serie. Derudover var han også skaber på The Act og har skrevet afsnit af serier som eksempelvis Hannibal.

Lenore Zion har skrevet på serier som Channel Zero og Ray Donovan og har endnu en tv-serie på vej. Det er såmænd “bare” The Son med Jake Gyllenhaal i hovedrollen, instrueret af Denis Villeneuve (ArrivalBlade Runner: 2049) og baseret på en bog af Jo Nesbø (Snemanden). Serien er lige nu i pre-production, men skulle være godt på vej mod at filme.

Instruktørerne bag de otte afsnit i Brand New Cherry Flavor byder også på folk, der har spændende erfaring. De er Gandja Monteiro (Panic), Jake Schreier (Robot & Frank), Matt Sobel (der lige nu filmer en genindspilning af Goodnight Mommy), Arkasha Stevenson (Channel Zero) samt skaber Nick Antosca.

En lille advarsel: Historien i denne Netflix-serie bevæger sig nogle ret mærkelige steder hen og er generelt lidt vanvittig. Jeg elsker det, fordi det aldrig føles forceret eller som noget, der bare skal chokere uden en pointe for historien. Det er vanvittigt, men grundlæggende et syret eventyr med multifacetterede karakterer.

Brand New Cherry Flavor udkommer på Netflix fredag den 13. august 2021.

FAKTA

Medvirkende: Rosa Salazar, Catherine Keener, Eric Lange, Jeff Ward, Manny Jacinto

Plot

En filmproducent drager til Hollywood i starten af 1990’erne for at lave sin film, men falder ned i et hallucinatorisk kaninhul med sex, magi, hævn – og killinger.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.