BECKETT på Netflix er en ny action-thriller, der har en dejlig gammel sjæl. John David Washington er helt perfekt i titelrollen og spiller en noget atypisk actionhelt. En lidt langsommere første halvdel fører til en meget intens slutning. Læs hele vores Beckett anmeldelse her og find filmen på Netflix!

BECKETT er en ny Netflix action-thriller med John David Washington i titelrollen. Du kommer også til at se en række andre velkendte ansigter, men flere af dem er kun på skærmen ret få minutter af gangen. Det her er på alle måder en film om karakteren Beckett.

I løbet af første del af filmen tænkte jeg, at “action”-genren måtte være blevet inkluderet ved en fejl. Det var jo tydeligvis en regulær thriller. Mod slutningen fik action-genren dog sin berettigelse. Du kan godt forberede dig på en voldsom slutning, hvor man på alle måder mærker hovedpersonens udmattelse (og beslutsomhed), mens han kæmper sig videre.

Læs videre på vores Beckett anmeldelse herunder, og find filmen på Netflix fra den 13. august 2021.

Den mest ægte hovedperson længe

Som Beckett skal John David Washington portrætterer en mand, der ofte kommer til at betale for andres fejl. Han vinder dog masser af point på karma-kontoen og er gerne helt for andre mennesker. Han er bare mindre god til at være sin egen helt. Selv når nogen jagter ham med meget onde hensigter, vil han bare ikke skade andre, selvom det kan betyde hans egen overlevelse.

Det siger utroligt meget om hans karakter. Beckett karakteren er grundlæggende en rigtig god mand, der på ingen måde opsøger konfrontationer eller vil skade andre. Han ser også nærmest tidsløs – og meget ufarlig – ud. Hans tøj er eksempelvis pænt, men ret umuligt at tidsbestemme. I hvert fald i starten, da han mere ligner en hjemløs i sidste halvdel.

Jeg var helt i tvivl om, hvornår filmen udspiller sig på grund af hans tøj og opførsel. Vi ser dog både en smartphone og et billede af Præsident Obama på den amerikanske ambassade, så vi er i præ-Trump-tiden. Man kan tydeligt mærke den politiske stemning, der huserer i Athen i filmens historie.

Beckett – Netflix anmeldelse

John David Washington er Beckett

Hvis ikke det fremgår tydeligt allerede, så lad mig sige det helt direkte: Jeg synes, John David Washington er helt fantastisk i denne titelrolle. Jeg synes også, han var skøn i Tenet, og netop derfor er det vildt at se ham gøre noget ganske andet med denne karakter.

LÆS OGSÅ:

Vores anmeldelse af Tenet med John David Washington i hovedrollen >

Til tider kunne jeg faktisk slet ikke forstå, at det var samme skuespiller som i Tenet hovedrollen. Bevares, de to ligner da hinanden uhyggeligt meget, men det er jo “bare” overflade. Og netop alt derudover er en verden til forskel. Jeg havde det som, når man får at vide, to personer er søskende, og man bare ikke kan se ud fra deres opførsel. Så gør de noget, og man kan pludselig se ligheden rent fysisk.

Foruden John David Washington ser vi også Alicia Vikander (Ex-Machina), Vicky Krieps (der er biografaktuel med M. Night Shyamalans Old) samt Boyd Holbrook (The Predator). Alle skuespillere leverer nogle interessante portrætter, men du skal være klar på, at disse ret store navne kun har forsvindende små roller.

Den hedder ikke “Beckett” uden grund. Det er ham, vi følger, og han er i dén grad på farten.

Se Beckett på Netflix!

Beckett er instrueret af Ferdinando Cito Filomarino, der også står bag selve historien. Manuskriptet er dog skrevet af Kevin A. Rice, der med denne film får sin debut. Dette er kun den anden spillefilm for Ferdinando Cito Filomarino som instruktør.

Han har valgt en fantastisk stil til denne fortælling, der giver filmen en fornemmelse af at være tidsløs og aktuel, men også en gammel sjæl. Du får de lange skud, hvor vi hænger lidt længere ved ansigtet af vores hovedperson, end man er vant til. Samtidigt er der vilde action-scener, men uden brug af voldsomt mange klip.

Begge dele giver historien et mere intenst præg og føles mere nær og vedkommende.  Det sikrer en “det her kunne ske for mig”-følelse, der virker meget mere aktuel end ren teoretisk. Personligt elsker jeg, når actionfilm ikke har klassiske actionhelte i hovedrollen. Det er mindst lige så underholdende, når vi ser “almindelige” mennesker i disse vanvittige situationer.

Beckett leverer lige præcis den gode historie og de stærke karakterer, der er mere end rigeligt til at give en god filmoplevelse.

Derfor var det heller ikke overraskende at se, Luca Guadagnino er producer på denne film. Han var trods alt instruktøren bag både Call Me by Your Name og den relativt nye Suspiria remake, hvor det netop er samme elementer, der driver værket.

Beckett er ude på Netflix fra fredag den 13. august 2021.

FAKTA

Instruktør: Ferdinando Cito Filomarino
Medvirkende: John David Washington, Alicia Vikander, Boyd Holbrook, Vicky Krieps

Plot

En amerikansk turist stikker af i Grækenland, da han efter en tragisk ulykke bliver rodet i ind i en politisk sammensværgelse, som bringer hans liv i fare.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.