A FALL FROM GRACE er en Netflix-thriller af Tyler Perry. Han er en af de største film- og serieproducenter i USA og har skabt denne Netflix-film gennem sit eget studie. Vi er ude i en klassisk thriller, der byder på både glæde, sorg og hævn. Læs vores A Fall from Grace anmeldelse her!

A Fall from Grace er en ny Netflix-thriller, der smager meget af en typisk tv-film produktion. Alligevel er castet lige dét skarpere, hvilket nok skal ses i lyset af, at den er skabt af Tyler Perry, der er en af de største film- og serieproducenter i USA.

Det er især imponerende, da han er en sort mand i USA – til gengæld har han samarbejdet med Oprah Winfrey i mange år, og dét hjælper jo en del. Castet i hans produktioner består da også primært af ikke-hvide skuespillere, hvilket jeg synes er forfriskende.

Det ændrer dog ikke på, at filmen er for lang, men det er især starten, der bygges for langsomt op. Vi skal en god halv time ind i A Fall from Grace, før vi virkelig tager hul på selve plottet.

Læs resten af vores A Fall from Grace anmeldelse herunder.

Fra grin til frygt

Der er uden tvivl en trend lige nu, som Tyler Perry rider med på med A Fall from Grace. Jeg tænker (naturligvis) på tendensen, hvor sorte komikere går over til “the dark side” og laver thriller- og horror-film. Jordan Peele er naturligvis stjerneeksemplet, da han først fik kæmpe succes med Get Out og derefter med Us.

Læs også: Vores anmeldelse af Jordan Peele filmen Us her >

Derudover er det Chris Rock, der står bag historien til den kommende Saw film, der udkommer her i 2020. Han har ikke skrevet manuskriptet, men er “story by”-manden. Og så har vi Tyler Perry, der har fået mega succes i USA med sine Madea film, hvor han er en stor sort mama som en slags sort Mrs. Doubtfire (ikke rigtig, men derhenad).

Jordan Peele har udtalt, at komedie og horror begge handler om timing. Rammer du den ordentligt, så får du enten det ønskede grin eller frygten frem hos publikum. A Fall from Grace er ikke en gyserfilm, men det er en psykologisk thriller, der viser, hvor slemt, det kan gå, hvis du ikke passer på.

A Fall From Grace Netflix anmeldelse

Et cast med flere velkendte ansigter

Naturligvis er Tyler Perry selv med i A Fall from Grace. Det er dog kun en lille rolle, da det slet ikke handler om ham. Det handler derimod om en masse stærke kvinder. Både dem, der kæmper, og dem, der tilsyneladende har givet op. 

I titelrollen som Grace har vi Crystal Fox, der måske ikke er et navn, du kender. Du har dog sikkert set hende før, da hun begyndte sin karriere med en rolle i Driving Miss Daisy (1989) og tv-serien In the Heat of the Night. Derudover var hun med i seneste sæson af HBO-serien Big Little Lies.

I en vigtig birolle har vi dejlige Phylicia Rashad, der altid vil være Clair Huxtable for mig, selvom hun har lavet meget siden da.  Og i en anden birolle er der Cicely Tyson, der har en fantastisk karriere bag sig og senest var med i blandt andet How to Get Away with Murder serien. Hun har dog også lavet horrorfilm som The Haunting in Connecticut 2: Ghosts of Georgia.

Nå ja, og hvis du har set traileren, ved du også allerede hvem, der både er stor-charmør og super bad boy. Han spilles af Mehcad Brooks. Har du set True Blood, så kender du ham som Eggs, og er du mere til nyere serier, så har du måske set ham i den aktuelle Supergirl serie.  Og helt ærligt, Mehcad Brooks er fantastisk i denne film… sådan et møgdyr!

A Fall From Grace Netflix anmeldelse

Se A Fall from Grace på Netflix nu!

Det er, som tidligere nævnt, Tyler Perry, der har skrevet, instrueret og produceret A Fall from Grace. Det er egentlig helt fint, da manden absolut har meget erfaring på alle disse områder. Filmen kunne dog godt tåle at blive strammet op og blive gjort skarpere, så måske der skal et lidt mere kritisk blik på helheden.

Og så alligevel er det absolut en thriller, der er værd at se. Nu er den naturligvis også fra Netflix og ikke Lifetime eller OWN (Oprah Winfrey Network), hvilket betyder, filmen er lavet til et lidt bredere publikum. 

Hvis du er til thrillere, der gerne starter med lidt romantik og ender med hævn, så er denne Netflix-film helt sikkert noget for dig. Det er intet stort filmisk vidunder, men den leverer den vare, der loves på papiret. Så kan man ikke forlange meget mere. Selvom det havde været fint, hvis den overgik ens forventninger og havde lidt ekstra kant. Dét har den ikke!

A Fall from Grace har premiere på Netflix den 17. januar 2020.

FAKTA

Instruktør: Tyler Perry
Manuskriptforfatter: Tyler Perry
Medvirkende: Crystal Fox, Mehcad Brooks, Bresha Webb, Phylicia Rashad, Cicely Tyson, Adrian Pasdar, Tyler Perry

Plot

Da den blide, lovlydige Grace tilstår at have myrdet sin nye mand, forsøger hendes skeptiske, unge advokat at finde frem til sandheden. 

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg