ARES er en ny Netflix horror-serie fra Holland. Sæson 1 har kun otte afsnit, der hver er på en halv times tid. Den kan altså hurtigt ses på en aften eller over en weekend. Og ja, der er godt med blod og overnaturlige elementer. Læs vores Ares sæson 1 anmeldelse her!

Ares er en ny Netflix horror-serie med 8 halvtimes afsnit, så den er lynhurtig set, hvis du gerne vil med ombord og undgå spoilers. Det er en hollandsk serie, og det skal man ikke kimse ad. Som dansker virker det hele også ret bekendt både visuelt og karaktermæssigt. Vi er bare ret ens. 

Læs også: Vores anmeldelse af den franske thriller serie Skoven her >

I modsætning til mange andre europæiske Netflix-serier, så er dette ikke en thriller-serie, men derimod en reel horror-produktion. Der er både blod, død, overnaturlige elementer og noget meget dæmonisk. 

Læs mere i vores Ares sæson 1 anmeldelse herunder.

Interessante karakterer får historien i gang

Jeg var ikke ligefrem bekendt med nogle af skuespillerne i Ares, før jeg så dem i denne Netflix-serie. Okay, måske er jeg faldet over et par af dem i andre serier eller film, men intet jeg kan huske på stående fod. Det betyder heldigvis ikke noget, for i denne serie gør de alle et solidt stykke arbejde. Måske fordi karaktererne også er velskrevede og får tid til udvikling.

Hovedpersonen, Rosa, spilles af Jade Olieberg der minder mig om en ung Thandie Newton. Det er naturligvis en stor kompliment. Måske hænger det også sammen med, at Rosa minder mig om Maeve fra Westworld, der netop spilles af Thandie Newton.

Foruden Jade Olieberg har vi Lisa Smit, der spiller rollen som Carmen. Hun er umiddelbart en af de mest interessante karakterer, som ofte står i baggrunden og observerer. Tydeligvis en power player, der har planer og ikke vil lade noget stå i vejen for dem.

Ares: Sæson 1 Netflix anmeldelse

Klubben for den hollandske elite

Så har vi Tobias Kersloot, der spiller rollen som Jacob. Vi ved fra starten, at Jacob er Rosas bedste ven og absolut ikke ønsker, at Rosa skal involveres i “Ares Society”, der er en form for loge, der består af de rige og magtfulde. Altså, dem, der har forældre, som gennem generationer har været rige og magtfulde.

Det har Rosa ikke, men hun er alligevel særligt udvalgt til at være med i “Ares”. Hvorfor mon?

Dét er spørgsmålet, og svaret lader sig vente på. Du skal nemlig være lidt tålmodig med denne Netflix-serie, da plottet langsomt udvikles. Det er fint nok, da vi som publikum er i samme båd som Rosa, der heller ikke ved, hvad der foregår. Til gengæld er det mere mærkeligt at følge Jacob, der tydeligvis ved en helt masse, men ikke deler det med publikum.

Bevares, jeg elsker også et mysterie, men udviklingen er lige lidt sløvere, end jeg ville ønske. Når nogle halvtimes afsnit virker længere, end de er, så skal der altså skrues lidt op for hastigheden. Alligevel er jeg godt hooked på denne fortælling og skal sateme vide, hvad der foregår.

Magt og rigdom har jo ofte sin egen pris. Og prisen lader til at involvere noget sort snask og kælder-hemmeligheder i denne fortælling. 

Ares: Sæson 1 Netflix anmeldelse

Se sæson 1 af Ares på Netflix nu!

Ares serien er skabt af tre personer: Pieter Kuijpers, Iris Otten og Sander van Meurs. Det er sikkert ikke nogle navne, der siger dig noget, og det behøver de heller ikke. Du skal bare vide, at både Pieter Kuijpers og Iris Otten har skrevet på tv-serier tidligere, og Sander van Meurs har produceret tv-serier siden 2002. Det er altså erfarne og habile kræfter, der står bag.

Sproget vil måske være en barriere for nogen, men helt ærligt, vi danskere er jo vant til at læse undertekster, så det bør ikke afholde dig fra at se denne Netflix horror-serie. Du skal bare være klar på, at der er ret meget mysterie inde over historien, og den udvikler sig til tider langsomt.

Hele sæson 1 varer kun knap 4 timer, så den kan nemt ses i ét hug – eller som god “filler” underholdning, når du lige har en halv time. Er du til horror-serier, så gi’ den en chance. Ja, karaktererne er ret unge, men vi taler unge studerende på universitetet og ikke teenagere. Og ja, der er godt med blod og overnaturlige elementer!

Ares er ude med hele sæson 1 på Netflix fra den 17. januar 2020.

FAKTA

Skabere: Pieter Kuijpers, Iris Otten, Sander van Meurs
Medvirkende: Jade Olieberg, Tobias Kersloot, Lisa Smit, Robin Boissevain, Roos Dickmann, Steef de Bot, Florence Vos Weeda, Jip van den Dool, Janni Goslinga,  Minne Koole, Jennifer Welts, Dennis Rudge

Plot

En ambitiøs universitetsstuderende med planer om at blive en del af Amsterdams jetset indtræder i en eksklusiv forening – uvidende om dens skræmmende hemmeligheder.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg