THE ABANDONED på Netflix er en krimi-thriller fra Taiwan (org. titel: Cha wu ci xin). Denne film er et seriemordermysterie med et gyserdrevet plot og en brutal historie. Læs vores fulde The Abandoned (2023) filmanmeldelse her!

THE ABANDONED (2023) er en ny Netflix-film fra Taiwan. Hvis du kan lide sydkoreanske genrefilm, bør denne også være noget for dig. Den er ekstremt anspændt og brutal med en karakterdrevet historie, der griber fat og aldrig giver slip.

Det er også et seriemordermysterie, som jeg sagtens kunne forestille mig en amerikansk genindspilning af. Eller måske en spansk, hvem ved?! Det er bestemt den slags film, som jeg ville forvente at se genindspilninger af i de kommende år. Og ja, jeg ville være klar til at se denne historie udfolde sig på et andet sprog og i andre omgivelser igen.

Læs videre på vores The Abandoned filmanmeldelse nedenfor. Den kom på Netflix den 31. december 2023. Dog skal du have sat din kontos sprogindstilling til engelsk, da den ikke kan ses med danske underteksterlæs hvordan du gør det her >

Et forskruet seriemordermysterie

Da The Abandoned starter, er det med politibetjenten Wu Jie, der skal til at tage sit eget liv. Det er nytårsaften, og hun har været igennem et helvede for nylig. Du får at se, hvad hendes baghistorie er, efterhånden som historien udfolder sig. Hendes ønske om at forlade verden stopper dog brat, da liget af en ung thailandsk kvinde skyller i land.

Som betjent føler hun et behov for at arbejde med denne sag og gøre, hvad hun kan for kvinden. Især da det viser sig, at hun har en afskåret ringfinger, og at hendes hjerte er fjernet. Det er nu helt tydeligt, at dette var et planlagt mord begået af en person, der i dén grad bærer nag.

Da politiet begynder at efterforske sagen, stiger antallet af forsvundne kvinder. Wu Jie skubber sine egne dæmoner til side (og de er også brutale), så hun kan hjælpe sin nyudklækkede kollega med at fange denne morder. En morder, der viser sig at være en seriemorder. Ja, flere lig med samme “skader” dukker simpelthen op.

The Abandoned (2023) – Anmeldelse | Netflix Seriemorder-Thriller

Et par kendte ansigter

Janine Chang spiller hovedrollen, som kriminalbetjenten der kæmper mod ønsket om at afslutte sit eget liv. Vi har allerede anmeldt en anden genrefilm på Netflix med Janine Chang i hovedrollen – dog kun på engelsk. Det var The Soul. Jeg elskede hende i den film, og jeg er også vild med hende i denne nye film. Janine Chang spiller med så meget hjerte og kan sparke røv.

Udover sin skuespillertjans er Chang også producent på filmen. Du kan måske også genkende Janine Chang Ning fra hendes rolle i gyserfilm-franchisen The Bridge Curse.

Ethan Juan spiller rollen som Lin You Sheng. Han er ikke ligefrem en god mand, da han beskæftiger sig med adskillige kriminelle aktiviteter. Karakteren, ikke skuespilleren, men Ethan Juan formår at puste liv i karakteren på en måde, så man også ser alle hans gode sider.

Se The Abandoned på Netflix nu!

Instruktøren af The Abandoned (org. titel Cha wu ci xin) er Ying-Ting Tseng. Han kunne sagtens være en af de nye asiatiske gyserinstruktører, som vi kommer til at se mere fra. Faktisk vandt han allerede en pris på Fantasia Film Festival 2023; “New Flesh Award for Best First Feature”, så han er kommet godt fra start.

Ying-Ting Tseng var også med til at skrive manuskriptet med Pin Chun Lin og Yi-Chien Yang. Det faktum, at han skrev dette med kvindelige forfattere, kommer til udtryk i den måde, både de kvindelige detektiver og ofre fremstilles på. Det føles i hvert fald sådan for mig.

Dette var den sidste Netflix-udgivelse i 2023, og så er det jo passende, at det faktisk også var en af de absolut bedre. En krimi-thriller med et seriemordermysterie og nogle ekstremt grufulde øjeblikke undervejs. Gå ikke glip af den!

The Abandoned er på Netflix fra den 31. december 2023 (dog kun med engelsk sprogindstilling).

FAKTA

Instruktør: Ying-Ting Tseng
Manuskript: Ying-Ting Tseng, Pin Chun Lin, Yi-Chien Yang
Medvirkende: Janine Chang, Ethan Juan, Simon Hseuh, Yu An Shun, Brando Huang, Bruce Chen

Plot

Da et mystisk lig bliver fundet i en flod, dykker en plaget kriminalbetjent ned i en række grusomme mord, mens fare hurtigt kommer nærmere.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg