Det er ikke noget, vi har skiltet særlig meget med, men vi er faktisk ret store fans af sydkoreanske horrorfilm og thrillere. De er ikke bange for blod og flotte billeder – og så er skuespillet ofte i topklasse. Nedenfor remser vi nogle sydkoreanske film op, som vi kan anbefale dig at se.

Listen over sydkoreanske horrorfilm og thrillere vil løbende blive udvidet, efterhånden som vi får set flere film.

Memoir of a Murderer

Originaltitel: Salinjaui gieokbeob

Memoir of a Murderer er en intelligent, intens, hjerteskærende og blodig film fra Sydkorea. Dog er den stadig på en eller anden måde fuld af både liv og død!

Læs vores engelske anmeldelse >


The Wailing

Originaltitel: Gok-seong

The Wailing kombinerer på perfekt vis gammel overtro og moderne detektivarbejde – selvom den mest handler om at kæmpe for at beskytte de mennesker, man elsker.

Læs vores anmeldelse >


Train to Busan

Originaltitel: Busanhaeng

Train to Busan er en vanvittig togtur med zombier ombord. Den leverer på alle måder alt det, som traileren lover – og mere til!

Læs vores anmeldelse >

The Host

Originaltitel: Gwoemul

The Host fra 2006 er en fantastisk film med monstre, humor og spænding. Og så er Kang-ho Song med, som må være den sydkoreanske Mads Mikkelsen, for han er virkelig med i mange af de film, vi lister op her.

 

The Chaser / Jægeren

Originaltitel: Chugyeogja

The Chaser er en thriller/krimi fra 2008 og handler om en tidligere betjent, der nu er blevet alfons. Mange af hans piger begynder dog at forsvinde, og han finder ud af, at de alle sammen havde en aftale med den samme klient.

 

I Saw the Devil

Originaltitel: Akmareul boatda

Instruktøren Kim Jee-Woon (A Tale of Two Sisters) står bag denne filmperle om en agent mister sin gravide forlovede til en sindssyg seriemorder, og derfor beslutter sig for at jagte ham selv og få hævn. Den film har stort set alt, hvad man har brug for – og Hollywood har da også kastet sig over en genindspilning. Og så spilles skurken af hovedrollen fra Oldboy.

Oldboy

Originaltitel: Oldeuboi

Chan-wook Park er en af de store navne, da han efterhånden også er kendt på verdensplan. Han står bag trilogien Oldboy, Lady Vengeance og Sympathy for Mr. Vengeance, som alle er på vej i Hollywood-maskinen. Oldboy er dog allerede lavet, og det behøvede de sådan set ikke at have gjort.

Oldboy er ultra-voldelig, intelligent og har en overraskende slutning, som man endelig ikke skal have afsløret på forhånd. Og i originalen ser man en levende blæksprutte blive spist af hovedrollen (skuespilleren endte faktisk med at spise 3-4 stykker, inden scenen var i kassen, og han er ellers buddhist og spiser derfor normalt ikke kød/fisk) – det tør den amerikanske version dog ikke vise…

 

Lady Vengeance

Originaltitel: Chinjeolhan geumjassi

Den sidste i rækken af Chan-wook Park trilogien (OldboyLady Vengeance og Sympathy for Mr. Vengeance). Den er bestemt et syn værd, men den er lidt mere stilistisk, end mange er vant til – det skal man bare være forberedt på. Charlize Theron har meldt sig på banen til en genindspilning.

 

Sympathy for Mr. Vengeance

Originaltitel: Boksuneun naui geot

En ung mand og hans kæreste kidnapper en lille pige, for at tjene nogle hurtige penge. Men det går slet ikke som forventet… Sympathy for Mr. Vengeance er faktisk den første film i Chan-wook Park trilogien, men også den svageste (synes jeg). Det betyder dog slet ikke, at den er dårlig på nogen måde – så den skal klart ses. Kang-ho Song har en af de bærende roller.

 

Memories of Murders

Originaltitel: Salinui chueok

Memories of Murders er baseret på en sand historie om en seriemorder, der hærgede Sydkorea i 80’erne. Vi følger kriminalbetjentene, mens de prøver at opklare sagen. De gør alt for bare at få den lukket – uanset om den fængslede er skyldig eller ej. Kang-ho Song har en af de bærende roller.

Mother

Originaltitel: Madeo

En mor søger desparat efter en morder, som har skudt skylden for en piges død over på hendes mindrebemidlede søn. Det er samme instruktør, som har lavet The Host og den kommende Snowpiercer. Læs også vores anmeldelse fra CPH PIX >

 

The Yellow Sea

Originaltitel: Hwanghae

Instruktøren bag The Chaser har lavet endnu en god film med The Yellow Sea. Den handler om en taxachauffør fra Yanjo City (en region mellem Nordkorea, Kina og Rusland), hvis kone tager til Korea for at tjene penge. Men han ikke hører fra hende i 6 måneder, så han begynder at spille om penge, mister en masse penge og ryger i gæld til en lokal gangster. Men så møder han en lejemorder, som tilbyder ham at blive gældsfri og genforenet med sin kone – han skal bare lige hjælpe ham med et enkelt mord.

 

Bedevilled

Originaltitel: Kim Bok-nam salinsageonui jeonmal

En kvinde bor på en lille ø, og udsættes dagligt for mental, psysisk og seksuelt misbrug af sine nærmeste. Men en dag melder en gammel veninde sin ankomst, så hun planlægger at stikke af sammen med sin veninde. Man skal være lidt tålmodig i starten, men pludselig går filmen amok og leverer de blodige varer.

 

The Tower

Originaltitel: Ta-weo

Det Tårnhøje Helvede på speed. Det er juleaften, og der planlægges en fantastisk aften i en spritny luksusbygning på 108 etager. Men da en ildebrand bryder ud, går det helt galt.

 

A Tale of Two Sisters

Originaltitel: Janghwa, Hongryeon

Filmen er allerede genindspillet i Hollywood under navnet Uninvited, men man bør altid se originalen, som også falder noget bedre ud. Instruktør Kim Jee-Woon (I Saw the Devil) har både skrevet og instrueret filmen.

 

The Housemaid

Originaltitel: Hanyo

En mand har en affære med familiens hushjælp – det får tragiske konsekvenser. Læs også vores anmeldelse >

 

Thirst

Originaltitel: Bakjwi

Kang-ho Song spiller endnu engang hovedrollen, som den stakkels præst, der efter et mislykket medicinsk eksperiment bliver vampyr, hvilket går særdeles meget imod hans religion. Chan-wook Park instruerer filmen. Læs også vores anmeldelse >

Parasite

Originaltitel: Gisaengchung

PARASITE er en film af den fantastiske Bong Joon Ho. Den er en regulær genrehybrid – præcis som hans forrige film. Og ja, filmen er intet mindre end genial, så det er bare om at se den! At den vandt 4 Oscar-statuetter understreger bare, hvor bredt den rammer. Læs vores Parasite anmeldelse her >

Forfatter

  • Nadja "HorrorDiva" Houmøller

    Jeg kan huske den første gyser, jeg så, da jeg var ca. 8-9 år. Det var nemlig 'Poltergeist', som min far havde optaget, og jeg efterfølgende sneg mig til at se, mens jeg var alene hjemme. Og det var på trods af, at min far udførligt havde lavet et grøn/gul/rød-system over hvilke film, jeg måtte se og ikke se... 'Poltergeist' var selvfølgelig en af de røde. Siden da har jeg haft en massiv interesse i at se gyserfilm, og jeg har altid fulgt med i hvilke kommende gysere, der var undervejs. Jeg foretrækker uden tvivl de lidt nyere gyserfilm. Et udpluk af mine favoritfilm: El orfanato, [REC], The Others, 28 Days Later, Eden Lake, The Descent, Se7en, Drag Me to Hell, The Mist, Haute Tension, Martyrs, The Strangers, The Cabin in the Woods. Udover min store interesse for horror-genren, har jeg også studeret 'Art of Film' på Berkeley, Californien, USA.