:: Anmeldelse ::

Her er endnu en vampyr-film, og så alligevel overhovedet ikke. Godt nok handler filmen om vapyrisme, og der bliver også taget liv og drukket blod, men man ser faktisk aldrig de ikoniske hugtænder på noget tidspunkt. Hvis du kunne lide Chan-Wook Park’s tidligere film – eksempelvis ’Oldboy’ (2003) og ’Lady Vengeance’ (2005) – så burde ’Thirst’ bestemt også være noget for dig. Den lever fuldt ud op til hans tidligere film, og den underliggende mystik, som opbygges hele vejen gennem historien. Man ved altid, at der er mere til hver enkelt karakter og plotudvikling, end hvad man umiddelbart kan se.

Min eneste kritik af filmen, er desværre den samme indvendig, jeg altid lige må have med inde over næsten samtlige asiatiske film. Den er en smule for langsom og lidt for lang. Det er ikke fordi, man sidder og keder sig, men jeg synes alligevel, at det går lidt for sløvt, når man er omkring halvvejs igennem filmen, og der lægges op til yderligere udvikling, som så alligevel skal trækkes ud i en smule tomgang, før vi kommer videre.

Det er ofte den spændende historie, der bærer Chan-Wook Park’s film frem, men det kan naturligvis kun fungere, hvis castet kan fomidle historien, og det kan dette cast i den grad. Især Kang-ho Song, som spiller hovedrollen som den fortabte præst, er fremragende, og vi har tidligere set ham i bl.a. ‘The Host’ 2006), hvor han ligeledes brillerede. Der er en del flere scener af erotisk art i denne film, end hvad man normalt ser i asiatiske gysere, men det er også vigtigt, da det er med til at illustrere præstens afsked med kirken. Det er også endnu en flot film, men det er ikke nødvendigvis en film, man skal se i biografen, så vent gerne til den kommer ud på DVD og skynd dig så at få den tilføjet din horror-samling.

:: Heaven of Trivia ::

‘Thirst’ vandt Juryens Specialpris ved Cannes Filmfestival 2010 – på en delt førsteplads sammen med ‘Fish Tank’.

Fakta

(Originaltitel: Bakjwi)

I biografen: 15-07-2010 
Genre: Gyser | Horror | Romantik | Komedie
Instr.: Chan-wook Park
Medv.: Kang-ho Song, Ok-vin Kim, Hae-sook Kim, Eriq Ebouaney, Ha-kyun Shin m. fl.
Land: Sydkorea, 2009