SAGEN OM ASUNTA på Netflix er en krimiserie baseret på den sande historie om mordet på Asunta Fong Yang Basterra Porto. En sag, der rystede Spanien, da det skete. Læs vores fulde anmeldelse af Sagen om Asunta-miniserien her!

SAGEN OM ASUNTA er en ny Netflix-serie om en sand historie. Mere specifikt er det en spansk miniserie, der er baseret på det tragiske mord på den 12-årige Asunta Fong Yang Basterra Porto, blot en uge før hendes 13-års fødselsdag.

Sagen chokerede Spanien, og slår man drabet op på Wikipedia, er detaljerne ret vilde. Ikke kun om selve drabet, men også tiden op til det. Alle elementer er dækket over de seks afsnit af serien. En meget omhyggelig dækning af sagen og en imponerende rolleliste!

Læs videre på vores anmeldelse af Sagen om Asunta-serien nedenfor. Den havde premiere på Netflix den 26. april 2024.

Født i Kina, dræbt i Spanien

Sagen om Asunta fokuserer på mordet på Asunta Fong Yang Basterra Porto. I 2001 hed hun Asunta Fong Yang, da Rosario Porto og Alfonso Basterra adopterede hende fra Kina. De var et “velstillet ægtepar”, som boede i Santiago de Compostela i Spanien.

Faktisk var de det allerførste par fra dette område, der adopterede et barn fra Kina. Det er overflødigt at sige, at mordet på Asunta også resulterede i nogle diplomatiske spørgsmål mellem Spanien og Kina. Et mindre problem sammenlignet med en mordsag, men stadig et resultat af den samme forbrydelse.

Næsten tretten år efter, at det spanske par adopterede hende, blev hun fundet død. Hendes forældre var dem, der meldte hende savnet og bad politiet om at hjælpe med at finde hende. De blev dog også senere anholdt for drabet på hende. Spørgsmålet alle i Spanien havde var: Hvorfor?

Sagen om Asunta – Anmeldelse | Netflix True Crime miniserie

Casting af rigtige mennesker

I denne serie er de fleste af skuespillerne castet til at portrættere virkelige mennesker. Det betyder selvfølgelig, at det har været foretrukket at have skuespillere, der i det mindste ligner disse mennesker. Det må man sige, at Sagen om Asunta har ramt godt med deres casting!

Hvis du slår forældrene op og sammenligner dem med skuespillerne, Candela Peña (Hierro) som Asuntas mor, og Tristán Ulloa (Snepigen) som Asuntas far, kan du se en tydelig lighed. Du kan se et billede her, hvis du vil sammenligne.

Udover disse to byder Sagen om Asuntamange kendte spanske skuespillere. Der er Javier Gutiérrez som dommer Malvar. Han har været i film som Marshland, Beboeren, Under frysepunktet og Fatamorgana.

Se Sagen om Asunta på Netflix nu!

Denne nye thriller-miniserie baseret på en sand historie blev instrueret af Carlos Sedes og Jacobo Martínez. Serien blev skabt af Ramón Campos (32 Malasaña Street), Gema R. Neira (Now & Then), Jon de la Cuesta (Estoy Vivo) og David Orea (Jaguar).

Der er også allerede lavet en dokumentar. Den udkom i 2017 og blev instrueret af Ramón Campos. Ja, den selvsamme Campos, som er medskaber af denne serie. Dokumentaren hedder El caso Asunta (Operación Nenúfar).

Når du har set de seks afsnit af denne serie, får du en meget god forståelse af sagen med respekt for offeret. Det er den slags historie, der trækker i dine hjertestrenge, samtidig med at du bliver vred.

SAGEN OM ASUNTA fik premiere på Netflix den 26. april 2024. 

FAKTA

Skabere: Ramón Campos, Gema R. Neira, Jon de la Cuesta, David Orea
Instruktører: Carlos Sedes, Jacobo Martínez
Medvirkende: Candela Peña, Tristán Ulloa, Javier Gutiérrez, María León, Carlos Blanco, Iris Wu, Raúl Arévalo, Francesc Orella, Alicia Borrachero

Plot

Da Rosario Porto og Alfonso Basterra melder deres datter Asunta savnet, vender efterforskningen sig snart imod dem. Inspireret af virkelige begivenheder.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg