BEBOEREN er en ny Netflix-thriller. Vi er ude i en spansk stalker-thriller (org. titel Hogar og den engelske titel er The Occupant). Den slags film plejer ikke at skuffe, og det gør denne heldigvis heller ikke. Den er dog lidt til den sløve side og en smule for lang. Læs vores Beboeren anmeldelse her!

BEBOEREN er en ny spansk Netflix-thriller. Filmens originaltitel er Hogar, og den internationale (det vil sige “engelske”) titel er The Occupant. Det var dog ikke godt nok til den danske Netflix, så vi må trækkes med titlen Beboeren, der – for mig, i hvert fald – hurtigt leder tankerne hen på et plejehjem fremfor et lejlighedskompleks.

Uanset titlen er denne nye Netflix-film en psykologisk stalker-thriller, der hurtigt udvikler sig ret ubehageligt. Eller “hurtigt” er ikke helt rigtigt, da filmen er noget af en slowburner. Det er dog ikke noget, der ødelægger helhedsindtrykket, men du skal bare ikke forvente, at der er fuld fart over feltet. Til gengæld rammer de momentvise vilde hændelser også dét hårdere!

Læs videre i vores fulde Beboeren anmeldelse herunder.

Beboeren – Netflix anmeldelse

En del velkendte ansigter

Hvis du har set spanske film i løbet af de senere år, vil der være en del velkendte ansigter i Netflix-filmen Beboeren. Helt overordnet er rollebesætningen utroligt velfungerende og sikrer, at plottet fungerer.

Hovedpersonen, Javier, spilles af Javier Gutiérrez, der på alle måder ligner en helt almindelig mand. Dog af den type, hvor han lynhurtigt kan ændre sit blik, så han ligner en stjernepsykopat. Dét får han også rig lejlighed for at arbejde med i denne stalker-thriller. Det er nemlig ham, der ender med at være den vildeste stalker.

Du vil nok genkende Javier Gutiérrez, hvis du har set Netflix sci-fi thrilleren Fatamorgana (også kendt som Mirage). Derudover spillede han titelrollen i El autor (2017) og var med i den ret fantastiske krimi-gyser Marshland (2014).

Læs også: Vores anmeldelse af Netflix filmen Fatamorgana her >

Et anden velkendt ansigt er Mario Casas, der spiller rollen som Tomás. Han har været med i et væld af både tv-serier og film. Inklusiv den ret vanvittige horror-komedie El bar (2017).

Beboeren – Netflix anmeldelse

Se Beboeren på Netflix nu!

Beboeren er skrevet og instrueret af David Pastor og Àlex Pastor. De to har tidligere skrevet og instrueret horror-dramaet Carriers fra 2009. Den havde Chris Pine og Piper Perabo i hovedrollerne og er faktisk ret relevant her i Coronavirus-tiden. Hvis du kan finde den, er den helt sikkert værd at se – især lige nu, hvor elementer kan virke ret bekendt!

Àlex Pastor og David Pastor skrev også sci-fi mysteriet Self/less (2015), der havde Ryan Reynolds i hovedrollen. Med andre ord er denne duo ret god til at skabe troværdige og gennemarbejdede plots til genrefilm. Beboeren på Netflix er ingen undtagelse.

Hvis du er til stalker-thrillers og nyder slowburn plotudvikling, hvor der er fokus på karaktererne, så bør Beboeren også være noget for dig. Det er en ret grum historie, der måske kan virke meget mere realistisk, end hvad der er behageligt at se på.

Beboeren (eller The Occupant) er på Netflix fra den 25. marts 2020.

FAKTA

Instruktører: David Pastor, Àlex Pastor
Manuskriptforfattere: Àlex Pastor, David Pastor
Medvirkende: Javier Gutiérrez, Mario Casas, Bruna Cusí, Ruth Díaz, David Selvas

Plot

En arbejdsløs reklamechef begynder at forfølge de nye lejere af hans tidligere hjem, og hans motiver mod familien tager en dyster drejning.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg