GUNPOWDER MILKSHAKE på Netflix er en vild action-thriller med en masse stærke kvinder, der sparker røv. Eller altså, slår ihjel, for de er trods alt lejemordere. Vi er ude i en mere letbenet og humoristisk John Wick filmtype. Læs vores Gunpowder Milkshake anmeldelse her!

GUNPOWDER MILKSHAKE er en ny Netflix action-thriller, der har det skønneste cast fyldt med kvinder (de fleste +40 år), der giver den som de vildeste action-stjerner. Eller rettere, som lejemordere eller folk, der samarbejder med lejemordere.

Der er et “body count” (antal dræbte, på godt dansk), der nærmer sig John Wick-niveau. Dog er denne film noget mere humoristisk og farverig end de dejligt dystre John Wick-film. Og ingen hundehvalpe skal dø her, før historien går i gang.

Læs videre på vores Gunpowder Milkshake anmeldelse herunder, og se den på Netflix fra 14. juli 2021.

Vælg din lejemorder

Stjernen i Gunpowder Milkshake er helt sikkert Karen Gillan. Hun spiller rollen som Sam, der har måtte klare sig selv, siden hun var 12 år, og hendes mor, Scarlet (Lena Headey), måtte forlade hende for at overleve. I øvrigt spilles den unge udgave af Sam af Freya Allan fra The Witcher, der også gør indtryk med hendes korte deltagelse i filmen.

Karen Gillan har naturligvis allerede ret meget erfaring med action-scener fra sin tid i film som Nebula i Marvel-universet og de nyeste Jumanji-film. Mange kender hende måske stadig bedst fra Doctor Who tv-serien eller Mike Flanagan’s Oculus, men vi har senest oplevet hende i Avengers: Endgame og Apple TV+ serien Calls.

Karen Gillan er altså ret sej som Sam i Gunpowder Milkshake, hvilket ikke mindst skyldes hende tørre humor. Og ja, humor er lige præcis dét, der får denne film til at fungere så godt. Den tager aldrig sig selv for alvorligt. Også Lena Headey leverer gyldne øjeblikke som Scarlet. Lena Headey har desuden også god actionfilm-erfaring fra film som 300, Dredd og Pride and Prejudice and Zombies.

Gunpowder Milkshake – Anmeldelse | Netflix Action-Thriller

Lejemordernes tre gode feer

Efter Sam er blevet forladt som 12-årig, vokser hun op med Nathan (Paul Giamatti) som en slags værge. Hun bliver, ikke overraskende, lejemorder præcis som hendes mor. Da selve hovedhistorien begynder, har Sam (Karen Gillan) skudt én person for mange. Godt nok var hun på opgave, men nu skal hun altså ofres for, at de høje herrer kan blive gode venner igen.

Så er det Sam smutter en tur på biblioteket, hvor hun møder nogle mennesker, jeg kun kan beskrive som “de tre gode feer” for lejemorderen. De har endda præcis samme farver som feerne fra “Tornerose”, med fin beklædning i henholdsvis blå, grøn og rød.

Den grønne fe er Florence, der spilles elegant og skønt af Michelle Yeoh (Crouching Tiger, Hidden Dragon), som naturligvis er en fantastisk slagsbror M/K. Den blå fe er Anna May, der spilles af Angela Bassett, som ser fantastisk ud. Bare vent til du ser, hvad disse to damer vælger som deres våben, når de skal i gang med at kæmpe. Der går nærkamp i den, kan jeg afsløre!

Til sidst er der den røde fe, Madeleine, der er noget mere blid og rolig. Altså, lige indtil der skal kæmpes, og så har hun den ubestridte største gøb i Gunpowder Milkshake spilletiden. Madeleine spilles af den altid dejlige Carla Gugino (The Haunting of Bly ManorGerald’s Game).

Gunpowder Milkshake – Anmeldelse | Netflix Action-Thriller

Se Gunpowder Milkshake på Netflix

Navot Papushado er instruktøren bag Gunpowder Milkshake, og han forstår altså at skabe action-scener. Det lader til, at alle medvirkende har haft en fest med at lave denne film, og det mærker man, da den underholder på fornemste vis. Du skal i øvrigt være vågen for at fange de mange popkultur-referencer – du kan eksempelvis få en “Fight Club Sandwich” på The Diner.

Fans af gyserfilm vil måske kende instruktøren, Navot Papushado, for hans kortfilm “F is for Falling” fra The ABCs of Death 2. Derudover har han endnu ikke lavet meget. Han er faktisk også medforfatter på Gunpowder Milkshake, der er skrevet sammen med debutanten Ehud Lavski.

Selvom jeg helt sikkert forventede, at jeg ville nyde denne film – baseret på cast og plot – så var jeg nervøs for at blive skuffet. Heldigvis er denne film så tilpas fokuseret på at underholde publikum, at den aldrig tager sig selv for alvorligt. Det giver en masse sjove – og voldsomt blodige – scener. Alt sammen med det formål at fortælle en historie om overlevelse i en vanvittig underverden.

Jeg er så klar til en spin-off film om de “tre gode feer for lejemordere” eller bare en Gunpowder Milkshake 2. Forhåbentlig bliver denne et hit, så Netflix får travlt med at koge mere action-suppe på disse røvsparkende høns!

Gunpowder Milkshake udkommer på Netflix den 14. juli 2021.

FAKTA

Instruktør: Navot Papushado
Manuskriptforfattere: Ehud Lavski, Navot Papushado
Medvirkende: Karen Gillan, Lena Headey, Angela Bassett, Michelle Yeoh, Carla Gugino, Chloe Coleman, Paul Giamatti

Plot

En lejemorder afviger fra sin mission for at redde et barn og udløser en krig med et magtfuldt forbryderimperium – og genforener et bevæbnet søsterskab.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg