:: Anmeldelse ::

Dem, der ind imellem ynder at se kortfilm (enten individuelt eller i diverse sammensatte serier) ved, at der kan være enorm forskel på niveau, metode og kvalitet. Dette gælder også ABC’s of Death, hvilket også var tilfældet ved første omgang. Grundlæggende er det dog science-fiction, thriller og horror elementer, som gør, at de alle er mere eller mindre spændende for den individuelle seer.

Helt grundlæggende er det jo (som altid!) en smagssag, og mange film og historier smelter lidt sammen, når man ser 26 film i løbet af ca. 2 timer, men jeg må indrømme, at jeg var rimelig godt underholdt – okay, måske mere forvirret og forbavset i visse tilfælde – og tiden fløj afsted, så jeg alligevel var ærgerlig over hvor hurtigt, det var overstået.

For at lave en nogenlunde sigende anmeldelse, har vi valgt at fremhæve et par af dem, vi synes var bedst eller mest interessante.

 • A is for Amateur (Instrueret af E. L. Katz)

Vi lægger stærkt ud med A is for Amateur, der scorer højt på den sorte humor og har en knivskarp historie. Det er virkelig et nærmest perfekt eksempel på en velfungerende kortfilm, hvor historien er komplet på meget få minutter. Det er farligt at være amatør, selvom man har en plan!

 • C is for Capital Punishment (Instrueret af Julian Gilbey)

Denne historie kunne snildt blive lavet om til en egentlig spillefilm, hvis man byggede selve historien mere op. Der er enormt mange mennesker med, og flere historier pakkes sammen i en lækker lille bouillonterning af horror-comedy omkring hvor galt det kan gå, når landsbybeboere tager loven i egen hånd.

 • G is for Grandad (Instrueret af Jim Hosking)

Igen er det humoren, der fænger, men i denne omgang bliver det dog noget mere creepy. Og så er det mere en lille hverdagsbid end en omfattende historie, men det fungerer bare. Et pisseirriterende voksent barnebarn og en bedstefar, der har fået nok.

 • M is for Masticate (Instrueret af Robert Boocheck)

Her får vi noget så fantastisk, som en kortfilm, der er optaget i slow-motion. Vi følger en halvnøgen mand på alletiders løbetur ned af en gade – og til sidst finder vi ud af, hvad der startede hans vanvittige tur.

 • O is for Ochlocracy (mob rule) (Instrueret af Hajime Ohata)

Et interessant tanke-eksperiment; Tænk hvis der kom en zombie-virus, men zombierne pludselig kunne blive helbredt, og derefter følte sig så forurettede, at de begyndte at straffe alle mennesker, der måtte dræbe eller skade zombier for selv at overleve?

 • Q is for Questionnaire (Instrueret af Rodney Ascher)

Kan man lave en hjernetransplantation? Og skal man lade sig begrænse af, at det skal være fra ét menneske til et andet, eller kan man være lidt mere kreativ?

 • R is for Roulette (Instrueret af Marven Kren)

Et spil russisk roulette er ikke helt, som man tror, og situationen er en noget anden, end man umiddelbart skulle forvente. Absolut en af perlerne!

 • S is for Split (Instrueret af Juan Martinez Moreno)

Endnu en situation, der ændrer karakter undervejs. Vi følger et ret brutalt overfald i hjemmet en sen aften, der virker helt umotiveret. Her skal det bemærkes, at vi så disse kortfilm i et sommerhus, hvor vi var ret alene i hele området, og der var kulsort udenfor vinduet. Med andre ord, så ramte lige præcis denne historie meget tæt på vores situation og var for mig den mest skræmmende – og årsagen til, at jeg absolut ikke skulle ud og tisse alene om natten, men i stedet holdt mig, til solen stod op.

 • V is for Vacation (Instrueret af Jerome Sable)

En tur til Østen bliver noget mere voldsom, end hvad de glade ungersvende umiddelbart forventede, men sådan går det, når man ikke behandler de lokale kvinder ordentligt.

 • Z is for Zygote (Instrueret af Chris Nash)

Hvad sker der, hvis en kvinde simpelthen nægter at føde i 13 år, fordi hendes mand gik en tur lige inden fødslen? Jamen så har man da et 13 årigt individ inden i sin (nu meget store) mave, som man kan kommunikere med. En fascinerende, tragi-komisk lille historie.

Fakta

DVD-premiere: 19-02-2015
Genre: Horror, Thriller
Instruktør: Rodney Ascher, Julian Barratt, Robert Boocheck, Alejandro Brugués, Kristina Buozyte, Alexandre Bustillo, Larry Fessenden, Julian Gilbey, Spencer Hawken, Jim Hosking, Lancelot Oduwa Imasuen, E.L. Katz,Aharon Keshales, Steven Kostanski, Marvin Kren, Juan Martínez Moreno, Erik Matti, Julien Maury, Robert Morgan, Chris Nash, Vincenzo Natali, Hajime Ohata, Navot Papushado, Bill Plympton, Dennison Ramalho, Todd Rohal, Jerome Sable, Bruno Samper, Shion Sono, Jen Soska, Sylvia Soska
Medvirkende: Martina García, Andy Nyman, Ian Virgo m.fl.

Forfatter

 • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

  Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

  Vis alle indlæg