CHILD’S PLAY er en reboot af den klassiske gyserfilm om dræberdukken Chucky. Det er et fantastisk creepy gensyn og et eksempel på, hvordan en reboot bør være. Chucky er nu en AI dukke, så han er nu kommet online og kan styre alverdens ting. Læs vores Child’s Play anmeldelse her!

Child’s Play er en klassisk gyserfilm, der på ingen måde holder igen. Hverken når det gælder vold, blod eller bandeord. Det er en sand fornøjelse og den eneste måde at lave film om dræberdukken Chucky.

Nu er det Mark Hamill, der lægger stemme til Chucky, hvilket absolut ikke gør oplevelsen dårligere. Når nu det ikke kunne være den originale stemme, leveret af Brad Dourif, så er Mark Hamill altså et ret fantastisk alternativ.

Det klæder i dén grad også Child’s Play, at Chucky er blevet en lille AI robot, der kommer online og kan styre en masse ting. Det gør faktisk historien mere troværdig. Hvor underligt det end kan lyde.

Læs meget mere i vores fulde Child’s Play anmeldelse herunder!

Fantastisk creepy gensyn med Chucky!

At sige Child’s Play er en positiv overraskelse, er sommerens underdrivelse. Jeg var aldrig vild med de originale Chucky film, selvom jeg synes, de er ret solid gyser-underholdning. I denne nye 2019 udgave synes jeg til gengæld, at Child’s Play pludselig giver meget mere mening.

Skal man lave en reboot af en gyserklassiker, skal der gerne komme noget nyt på bordet. Og allerhelst skal der være en form for opdatering, der gør historien tidssvarende. Alt dette lykkedes de perfekt med i Child’s Play, hvor Chucky både kan virke som en oprigtigt god ven for Andy og en stjernepsykopat af en dræberdukke.

Desuden starter Child’s Play med at vise, hvordan Buddi dukken, som ender hos Andy, bliver til denne noget alternative udgave. Det sker i en scene, der er som taget ud af Anders Matthesens Ternet Ninja. I denne udgave er det dog voksne og ikke børn… og scenen fra Ternet Ninja er stadig betydeligt mere brutal. 

Child's Play (2019) Anmeldelse

Mark Hamill som Chucky anno 2019

Som nævnt herover er det nu Mark Hamill, der lægger stemme til Chucky. Det er kun ærgerligt, at de gik efter et Han Solo “namedrop”, hvor det (naturligvis!) burde have været Luke Skywalker. Men det havde måske også været for plat for mange.

Mark Hamill er jo blevet en form for global kæledægge for alle os, der elsker sci-fi og andre “nørdede” genre-produktioner. Derfor passer det også skønt at “se” ham som Chucky, hvor han er ekstremt politisk ukorrekt på mange måder.

Det passer også rigtig godt med en Andy, der spilles af Gabriel Bateman. Den knægt kan altså græde på kommando, så det er helt hjerteskærende. Noget vi allerede har set i Lights Out (2016), hvor han også spillede en af de bærende roller. I Child’s Play har han den absolutte hovedrolle sammen med Mark Hamill som Chucky.

Der er dog også dejligt mange skønne biroller. Især Brian Tyree Henry, som vi kommer til at se snart igen i Godzilla vs. Kong samt A Quiet Place 2, så han er godt inde i genrefilmene lige nu.

Aubrey Plaza (Life After Beth) er også perfekt castet i denne film som Andys mor, Karen Barclay. Deres forhold er kærligt, men også meget realistisk, hvilket bidrager til, at hele historien virker troværdig.

Og ja, vi taler stadig om en historie, der basalt set handler om en dræberdukke. Men det ér jo også en gyserfilm, der på alverdens måder nyder at hylde netop denne genre.

Alene dette gør Child’s Play 2019 til en fest for enhver gyserfan, der bare vil have en fed oplevelse i biografen!

Child's Play (2019) Anmeldelse

Snyd ikke dig selv for Child’s Play

Det er den norske instruktør Lars Klevberg, der har instrueret denne Chucky reboot. Han har tidligere lavet et par kortfilm samt gyserfilmen Polaroid, der dog sidder fast i noget distributionshelvede og ikke rigtig er udkommet endnu. Men mon ikke de hurtigt får den ud efter denne film?! 

Manuskriptet er skrevet af Tyler Burton Smith, mens Don Mancini naturligvis får credit for at være skaber af karaktererne. Tidligere har Tyler Burton Smith især skrevet til computerspil. Han er dog også i gang med at skrive Kung Fury 2 sammen med David Sandberg (ikke at forveksle med David F. Sandberg), der også skal instruere. 

Nu er det ikke så pokkers ofte, at gyserfilm som Child’s Play kommer i biografen herhjemme. Vi taler altså klassisk gyserfilm, som du kender det fra 1980’erne, hvor der er smæk på de vildeste og mest blodige scener. Den slags, hvor man både må og skal grine en vis legemsdel ud af bukserne.

Selv til pressevisningen blev der grinet igennem, og dét er altså ikke noget, der normalt sker til gyserfilm!

Child’s Play kommer i de danske biografer landet over fra den 18. juli 2019.

FAKTA

Biografpremiere: 18. juli 2019
Genre: Horror, Komedie
Instruktør: Lars Klevberg
Medvirkende: Aubrey Plaza, Brian Tyree Henry, Gabriel Bateman, Ty Consiglio

Plot

Vores legetøj bliver stadig mere avanceret og efterhånden integreret i ”tingenes internet”. Softwaren bliver stadig mere forfinet, og en dukke kan gøres så personlig, at den knyttes til én bestemt ejer. Således går Andy, selv om han egentlig er for gammel til den slags, med til at programmere den Buddi-dukke, som hans mor har med hjem. Hun er alene med ham og slider hårdt i det, og dukken er egentlig kasseret som defekt, men … Det går faktisk meget godt, og Andy bliver imponeret over dukkens evne til at lære og tilpasse sig. Selv om den opfattede det navn, han gav den, forkert. De andre børn i ejendommen synes faktisk også at dukken er sej, og Andy vil jo gerne hænge ud med dem. Så er det lige meget, om dukken kun reagerer på navnet … Chucky.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.