THE GIRL FROM PLAINVILLE på Viaplay er en ny true crime-serie på otte afsnit. Uanset hvor godt, du kender denne sag, er det en fascinerende – og meget skræmmende – historie. Læs vores fulde anmeldelse af The Girl from Plainville-serien her!

THE GIRL FROM PLAINVILLE er en ny Viaplay-serie i true crime-genren. Det er klart, at der er elementer i denne historie, som er fiktionaliseret. Men som enhver, der kender til sagen, ved, er der også meget af det, der er hentet direkte fra virkelige begivenheder.

Serien handler om Michelle Carters ‘SMS-selvmord’-retssag, hendes forhold til Conrad Roy III, begivenhederne der førte til hans død og Carters dom.

Du behøver ikke at kende sagen, der involverer Michelle Carter og Conrad Roy for at se serien. Selvfølgelig vil du have lettere ved at følge med, men historien er fortalt ret ligetil med flashbacks for at fortælle hele historien.

Læs videre på vores anmeldelse af The Girl from Plainville-serien nedenfor. Du kan finde det første (ud af otte) afsnit af serien på Viaplay fra den 13. juli 2022.

I 2014 blev 18-årige Conrad Roy fundet død i sin bil på en parkeringsplads. Det lignede selvmord, men da politiet undersøgte hans mobiltelefon, ændrede sagen sig.

De fandt hundredvis af sms’er mellem den afdøde og hans ukendte kæreste, Michelle Carter (Elle Fanning). I beskederne skrev Roy ofte, at han ville tage sit eget liv, og der kom nogle skræmmende og opfordrende svar retur fra Carter.

Elle Fanning er Michelle Carter

Der er masser af gange, hvor du vil føle dig vred og kommer til at væmmes, når du ser Michelle Carter i The Girl from Plainville. Når du ser på fakta og ser billeder fra retssagen, vil du hurtigt blive mindet om, at hun ikke “bare” er en karakter i en fiktiv historie. Selvfølgelig er der masser af fiktionaliserede elementer i historien, men også rigtig meget taget fra sagens fakta.

Da jeg så Elle Fanning som Michelle Carter, blev jeg fascineret af, hvor godt hun formåede at fange ansigtsudtryk fra den rigtige person. Jeg ved godt, at det er en del af hendes job, men nogle gange går skuespillere lidt over gevind. Når det sker, bliver det en mærkelig parodi snarere end en egentlig skildring.

Elle Fanning (The Neon Demon) formår at holde sig lige nok tilbage for at undgå dette. Alt imens hun skulle spille nogle ret vanvittige scener.

The Girl from Plainville – Anmeldelse | Viaplay-serie

De meget stærke biroller

Selvom The Girl from Plainvilleprimært handler om Michelle Carter (Elle Fanning), fungerer historien kun, når man får set det større billede. For at kunne gøre dette er der mange biroller, der portrætteres af nogle ekstremt stærke skuespillere.

Vi har Chloë Sevigny (Snemanden) som Lynn Roy. Hun er mor til Conrad Roy, som opdager, at hun ikke rigtig kendte sin søn så godt, som hun troede. Desuden hørte hun aldrig om Michelle Carter, før hendes søn begik selvmord. På den anden side har vi Cara Buono (Stranger Things) som Gail Carter, mor til Michelle Carter. Hun havde heller aldrig hørt om Conrad.

Det faktum, at familierne til disse to teenagere aldrig havde hørt om den anden person, er blot en del af, hvorfor denne historie fascinerede folk fra begyndelsen. Faderen til Michelle Carter portrætteres af Kai Lennox (Green Room), og faren til Conrad Roy portrætteres af Norbert Leo Butz (Bloodline).

Se The Girl from Plainville på Viaplay nu!

The Girl from Plainville er skabt af Liz Hannah og Patrick Macmanus. Tidligere arbejdede Liz Hannah på Mindhunter og Patrick Macmanus arbejdede på både Homecoming og Dr. Death. Selvfølgelig er både Mindhunter og Dr. Death også baseret på virkelige begivenheder, så begge kender til netop denne subgenre.

Af instruktører er der mange veletablerede navne ombord. Herunder Lisa Cholodenko (The Kids Are All RightUnbelievable), Zetna Fuentes (CursedRay Donovan), Pippa Bianco (Euphoria) og skaberen Liz Hannah.

Du behøver, som tidligere nævnt, ikke at være bekendt med denne sag for at se serien på Viaplay. Men det tilføjer naturligvis en del mere indsigt. Der er en masse vigtige budskaber, der bliver behandlet på meget nøgterne og indsigtsfulde måder. Samlet set er denne serie præcis lige så fascinerende – og skræmmende – som den virkelige historie.

The Girl from Plainville har premiere med et afsnit på Viaplay den 13. juli 2022. Der kommer nye afsnit hver søndag (otte i alt).

FAKTA

Skabere: Liz Hannah, Patrick Macmanus
Medvirkende: Elle Fanning, Chloë Sevigny, Colton Ryan, Norbert Leo Butz, Jeff Wahlberg, Ella Kennedy Davis

Plot

Inspireret af den sande historie om Michelle Carters usædvanlige “sms-selvmordssag” udforsker denne serie Carters forhold til Conrad Roy III og de begivenheder, der førte til hans død og hendes dom.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.