RESIDENT EVIL-serien på Netflix er en ny historie i franchisen. Denne gang foregår historien i 2036, men vi får masser af flashbacks til 2022. Det var nemlig dér, det seneste udbrud skete. Læs vores fulde Resident Evil sæson 1 anmeldelse her!

Den nye RESIDENT EVIL-serie på Netflix er noget, jeg har set frem til. Ja, på trods af, at den ikke har Milla Jovovich med, hvilket aldrig er en god ting. Men hey, den nye Resident Evil-film formåede faktisk at gøre et godt stykke arbejde med at hylde videospillet. Mørkt og uhyggeligt på alle de rigtige måder.

LÆS OGSÅ

Vores anmeldelse af Resident Evil: Welcome to Raccoon City >

Jeg ville også rigtig gerne kunne lide denne. Den nye serie altså. Allerede inden afsnit 1 var slut, var jeg dog meget mindre imponeret, end jeg havde forventet. Jeg kan bare ikke holde ud, når karakterer hele tiden skal træffe dumme valg eller gøre dumme ting. De er bekendt med den verden, de lever i. Og farerne. Alligevel ser de ud til næsten at glemme alt det, de burde vide.

Fortsæt med at læse vores Resident Evil sæson 1 anmeldelse nedenfor. Serien er ude på Netflix fra den 14. juli 2022.

Velkommen til New Racoon City

Plottet i Resident Evil-serien på Netflix byder på en ny historie i franchisen, så vi møder en masse nye karakterer. Den skumle og grådige Umbrella Corporation er der stadig, men bortset fra det, er det hele meget nyt. Inklusiv New Racoon City, hvor alle Umbrella Corporation-ansatte bor.

Hovedhistorien udspiller sig i 2036, som er en verden, hvor mennesker er den absolutte minoritet. I stedet er verden overrendt af blodtørstige skabninger, der plejede at være mennesker. Altså før de blev inficeret med den “nyeste og bedste” medicin-forvandlet-til-virus fra Umbrella Corporation.

Okay, det er ikke helt simpelt, så for at forstå, hvordan vi nåede til dette punkt, ser vi mange flashbacks til 2022. Det var nemlig der, udbruddet skete.

Hovedpersonen, vi følger her i Resident Evil-serien, er Jade Wesker. Hendes far arbejdede for Umbrella Corporation, og hendes søster, Billie, spillede også en stor rolle i 2022-udbruddet. Det gjorde de faktisk alle tre på hver deres måde.

Resident Evil: Sæson 1 – Anmeldelse | Netflix-serie

Stjernen i Resident Evil-serien

Som tidligere nævnt er Jade Wesker hovedpersonen i Resident Evil-serien. Hun spilles af Ella Balinska, som vi allerede ved, kan lave action og kampsekvenser fra sin rolle i Charlie’s Angels (2019). Desværre får vi ikke set nok af hendes kampevner, da Jade-karakteren er skrevet til at foretage dumme valg igen og igen.

Jeg har også et seriøst problem med, at Jade er en, der har levet 14 år i en post-apokalyptisk verden. Det lykkedes dog alligevel at få en familie (mand og barn). Alt sammen mens man opholder sig ude “i marken” i flere måneder af gangen for at studere skabningerne, men alligevel ikke er klog nok til at holde sig i sikkerhed. Plus Ella Balinska, der spiller Jade, blev født i 1996.

I 2022-versionen er den unge Jade portrætteret af Tamara Smart (A Babysitter’s Guide to Monster Hunting). Hun er født i 2005, så der er kun ni års aldersforskel trods et 14-årigt tidsspring. Bare en lille detalje, selvfølgelig. Men Ella Balinska ser også rigtig ung ud (fordi det er hun), og de udnytter ikke engang rigtig hendes evner.

Hun kunne være den møgseje kvinde-karakter, som Milla Jovovich var – sammen med flere andre kvindelige skuespillere i Resident Evil-filmserien. Det er virkelig bare en skam!

Resident Evil-serien – Anmeldelse | Netflix

Hovedkarakterer og rollebesætninger i Netflix’ Resident Evil

En anden nøglefigur i Resident Evil-serien er Billie Wesker, som spilles af Siena Agudong (No Good Nick). Billie er søster til Jade, og de to har et meget tæt forhold. På trods af at de er meget forskellige. At have en far, der stort set aldrig er i nærheden, har betydet, at de hovedsageligt har måtte stole på hinanden.

Jeg vil ikke gå for meget ind i karakteren ​​Billie, da hun er en stor del af, hvad der sker i 2022. Og også under begivenhederne i 2036 – bare på en anden måde!

Deres far, Albert Wesker, er et navn, der genkendes af fans af Resident Evil-universet. Men ikke ligefrem i denne form. Albert Wesker er portrætteret af Lance Reddick (John Wick-franchisen, Godzilla vs. Kong), som gør et godt stykke arbejde. Især når han arbejder overfor Paola Nuñez. Jeg kommer til hende lige om lidt!

Paola Nuñez giver mig lyst til at se videre!

Som ny administrerende direktør for Umbrella får vi Evelyn Marcus, som nok er min nye yndlingsfigur i Resident Evil-serien. Evelyn Marcus har den skønne attitude og stræben efter succes, der gør hende spændende at opleve. Hun er også lige så hensynsløs, som du ville forvente, da hun har masser at bevise efter at have overtaget fra sin far, som grundlagde virksomheden.

Paola Nuñez (The Purge-serien, Calls) spiller rollen som Umbrella Corporation CEO, Evelyn Marcus, helt perfekt. Dette er den attitude serveret med et skævt smil, som jeg forventer og ønsker af Resident Evil. Både fra dens helte og skurke!

Og det leverer Paola Nuñez virkelig.

Se Resident Evil-serien på Netflix!

Andrew Dabb er showrunner og executive producer af denne nye Resident Evil Netflix-serie. Han har tidligere arbejdet på Supernatural, hvilket måske ikke er den store overraskelse, når du ser denne nye serie.

Mary Leah Sutton er også forfatter og executive producer på serien. Hun arbejdede tidligere på The Following (blandt flere andre solide serier). Jeg ville virkelig ønske, at denne Netflix-serie havde noget af den series skumle mørke og attitude.

Jeg så frem til denne Resident Evil-serie på Netflix, fordi jeg forventede masser af attitude. I stedet føles denne Netflix-produktion meget mere som en tv-produktion med alle mulige restriktioner og regler.

Ja, monstrene og væsenerne fungerer, og produktionskvaliteten er rigtig god. Men karaktererne er ofte tamme og/eller meget endimensionelle. Uanset om det er i 2022-tidslinjen med teenagere eller 2036-tidslinjen med voksne, bliver de samme dumme valg truffet. Det bliver ret hurtigt trættende.

Lidt ligesom Jurassic World: Dominion. Ja, uha! Alligevel bør enhver fan af Resident Evil tjekke denne nye serie ud. Jeg tror (og håber), at det bliver bedre, så lad os håbe, at de kommer til at bevise det med flere sæsoner!

Sæson 1 af Resident Evil er ude på Netflix fra den 14. juli 2022.

FAKTA

Skaber: Andrew Dabb
Medvirkende: Ella Balinska, Lance Reddick, Paola Núñez, Turlough Convery, Tamara Smart, Siena Agudong, Adeline Rudolph, Connor Gossati, Ahad Raza Mir, Pedro de Tavira Egurrola

Plot

Flere år efter et virusudbrud har skabt verdensomspændende kaos, sværger Jade Wesker at få ram på de ansvarlige, mens hun prøver at overleve i kampen mod de inficerede.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg