RESIDENT EVIL: WELCOME TO RACOON CITY er en helt ny omgang af det velkendte zombie-univers. Det er stadig baseret på det populære computerspil. Denne gang smager det endda mere af netop det spil, hele franchisen er baseret på. Læs vores fulde Resident Evil: Welcome to Racoon City filmanmeldelse her!

RESIDENT EVIL: WELCOME TO RACOON CITY er en ny film med et helt friskt cast. Ja, selvom Resident Evil filmfranchisen efterhånden har ret mange år på bagen. Spillet udkom første gang i 1996, og første film i franchisen udkom i 2002. Med denne nye film er vi ude i en regulær reboot, så det skal man naturligvis huske på, når man ser filmen.

Helt grundlæggende er alle filmene baseret på det populære computerspil i “survival horror”-genren. Eller bare “overlevelses-gyser” på godt dansk, da du skal overleve frygtelige zombie-lignende væsener. Med denne nye film er vi ude i en form for oprindelsesfortælling, hvilket er oplagt til en reboot. Filmen vinder på at have et skønt nyt cast – men jeg savner da alligevel Alice (Milla Jovovich), der ikke er med i denne.

Læs videre på vores fulde Resident Evil: Welcome to Racoon City filmanmeldelse herunder.

Der kradses kun i overfladen

Der er som sagt ingen “Alice” med i Resident Evil: Welcome to Racoon City, da fokus er et andet sted. Desuden blev netop Alice også opfundet til filmen og var ikke en del af selve spillet.

Hele fortællingen i denne reboot smager da også mere af det spil, hele franchisen er baseret på. Den del er sådan set ret cool og bestemt en ny vinkel i forhold til den gamle franchise. Der er meget mere fokus på uhygge og udfordringer end “bare” de vilde actionscener. Selvom der dog også er en del af sidstnævnte.

Har man nogensinde spillet et computerspil, vil man nok kunne genkende følelsen, når en karakter finder en “ting”, som man kan lure bliver afgørende. Eftersom Welcome to Racoon City udspiller sig i 1998, så er der ikke mobiltelefoner. Men en PalmPilot spiller en afgørende rolle. Er det helt fremmed for dig, så er der en Wiki-side, der flot viser en PalmPilot her.

Ikke overraskende føles denne film dog også som første afsnit i en planlagt trilogi. Det er jo fint nok, hvis alt går godt, og publikum elsker filmen. Bagsiden af denne følelse er, at man ikke får en helstøbt eller komplet fortælling ved at se denne film. Man er i hvert fald klar til at se næste “afsnit” med det samme, men det ligger ikke klar endnu.

Resident Evil: Welcome to Raccoon City (2021) – Anmeldelse

Claire Redfield er hovedpersonen

Det er jo ikke fordi, vi er ude i et helt ukendt hold af karakterer. Claire Redfield er nemlig den primære hovedperson i Resident Evil: Welcome to Racoon City. Denne karakter var også med i den gamle del af franchisen, hvor Ali Larter (også kendt fra Final Destination franchisen) spillede rollen.

Her i rebooten spilles Claire af Kaya Scodelario, som man nok vil kende fra The Maze Runner franchisen. Her i nyere tid spillede hun også med i Extremely Wicked, Shokingly Evil and Vile (2019) om Ted Bundy og havde hovedrollen i alligator-gyseren Crawl (2019).

Foruden Kaya Scodelario som Claire Redfield, får vi også Robbie Amell (Code 8) som hendes bror, Chris Redfield. Af andre velkendte karakterer fra både spil og film er der også Jill Valentine, som her spilles af Hannah John-Kramen fra Netflix-serien The Stranger, Leon Kennedy (Avan Jogia) og Ada Wong (Lily Gao).

Sidst, men på ingen måder mindst, er der også Albert Wesker, som spilles af Tom Hopper fra Black Sails og Umbrella Academy. Ja, han veksler i disse dage mellem at medvirke i en historie med henholdsvis Umbrella Academy på Netflix og Umbrella Corporation her i Resident Evil filmfranchise-rebooten.

Køb eller lej Resident Evil: Welcome to Racoon City nu!

Det er Johannes Roberts, der har skrevet og instrueret Resident Evil: Welcome to Racoon City. Ham kender vi allerede en del til, da han også er manden bag 47 Meters Down (2017) og opfølgeren 47 Meters Down: Uncaged (2019). Derudover instruerede han også den længe ventede opfølger til The Strangers (2009). Den hed The Strangers: Prey at Night (2018).

LÆS OGSÅ

Vores anmeldelse af The Strangers: Prey at Night her >

Første Resident Evil-film udkom som sagt i 2002, så der er 20 års jubilæum for den i år. Meget passende kommer der da også en Resident Evil Netflix-serie (premiere 14. juli 2022). Netop derfor er det lidt mærkeligt, at denne film også føles lidt som en serie, hvor man venter på fortsættelsen.

Når det er sagt, så glæder jeg mig dog stadig til at se mere af dette nye Resident Evil-univers. Især fordi skuespillerne overvejende er folk, jeg allerede synes godt om fra andre produktioner.

Resident Evil: Welcome to Racoon City udkommer på DVD, Blu-ray og leje VOD fra 16. maj 2022.

FAKTA

DVD/BD-premiere: 16. maj 2022
VOD-premiere: 16. maj 2022 (leje)
Genre: Horror, Science Fiction, Action
Instruktør: Johannes Roberts
Medvirkende: Kaya Scodelario, Robbie Amell, Hannah John-Kamen, Neal McDonough, Tom Hopper, Avan Jogia, Donal Logue, Lily Gao

Plot

Overlevende søger sandheden bag den onde Umbrella Corporation, mens de bekæmper blodtørstige zombier i Raccoon Citys ruiner.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg