CHAPELWAITE på Viaplay er en ny gyserserie baseret på en korthistorie af Stephen King. Universet er ikke helt fremmed, da vi er ude i en prequel til “Salem’s Lot”. Alle 10 afsnit kan ses på Viaplay nu. Læs vores Chapelwaite anmeldelse her!

CHAPELWAITE er en ny Viaplay gyserserie baseret på Stephen King korthistorien “Jerusalem’s Lot”, der reelt er en prequel til “Salem’s Lot”. Sidstnævnte vil helt sikkert være mere velkendt for fans af gyserforfatteren.

Historien i Chapelwaite udspiller sig i 1850’erne, og det giver helt naturligt et meget mørkt og dystert udtryk. Vi er ude i grum overtro og kun olielamper til at skabe lys i det mørke efterårs Maine. Serien består af 10 afsnit, der alle kan ses på Vialay nu. Hvert afsnit varer omkring 45 minutter.

Læs videre på vores Chapelwaite anmeldelse herunder.

Adrian Brody leder an

Det er helt sikkert Adrian Brody, der skal bære det meste af Chapelwaite som seriens hovedperson Kaptajn Charles Boone. Han arver familiens hus og virksomhed i Maine, netop som hans asiatiske kone ligger for døden, mens de er ude til havs. Hendes døende ønske er, at børnene får et godt og stabilt liv væk fra havet.

Derfor søger Charles Boone til byen Preacher’s Corner, hvor familiens hus gennem generationer ligger. Huset hedder “Chapelwaite”, så dér har vi seriens title. Inden vi når helt så langt, indledes denne serie dog med, at vi møder lille Charles i sin barndom, hvor hans far forsøger at slå ham ihjel.

Derfor lurer der hele tiden en frygt hos Charles; Kunne han mon finde på at gøre det samme mod sine børn?

Foruden en meget velspillende Adrian Brody, så er også Emily Hampshire (kendt fra tv-serierne Schitt’s Creek og 12 Monkeys) med i en bærende rolle. De tre Boone børn spilles af Jennifer Ens, Sirena Gulamgaus og Ian Ho.

Alle tre gør det godt og skal igennem nogle ubehagelige scener fra starten, da deres ikke-hvide hud bliver modtaget med had og afsky fra de fleste i Preacher’s Corner.

Chapelwaite – Anmeldelse | Viaplay gyserserie

Glæd dig til mere Salem’s Lot i 2022

Som nævnt tidligere, så er korthistorien, der danner grundlag for denne nye gyserserie på Viaplay, skrevet af Stephen King. Korthistorien er “Jerusalem’s Lot” og fungerer som en prequel til “Salem’s Lot”.

Lige præcis Salem’s Lot blev allerede adapteret til en miniserie tilbage i 1979. Dengang var det gysermesteren, Tobe Hooper, der stod for instruktionen. Han lavede den mellem to af de mest ikoniske gyserfilm, nemlig Motorsavsmassakren (1974) og Poltergeist (1982).

LÆS OGSÅ

Vores artikel om C More’s Halloween 2021 udvalg, der inkluderer Poltergeist samt tv-serien Chucky >

I 2004 kom endnu en miniserie-version, der blev instrueret af vores egen Mikael Salomon og skrevet af Peter Filardi. Lige præcis Peter Filardi er en af de to skabere bag Chapelwaite. Det er altså ikke et fremmed univers for Filardi, der i snart to årtier har bevæget sig rundt i netop denne afkrog af Stephen Kings gyserverden.

I 2022 kommer så en endnu nyere adaption af Salem’s Lot i form af en film. Hvis tidsplanen holder, så udkommer den i september 2022. Denne kommende udgave er skrevet og instrueret af Gary Dauberman, der primært er manuskriptforfatter, men fik sin instruktørdebut med Annabelle Comes Home (2019).

Denne filmversion af Salem’s Lot bliver blandt andet med danske Pilou Asbæk på rollelisten!

Se hele Chapelwaite tv-serien på Viaplay nu!

Foruden tidligere at have skabt en miniserie-udgave af Stephen Kings Salem’s Lot, så har Peter Filardi også været inde over to andre meget markante gyserfilm. Han var nemlig med til at skrive både Flatliners/Leg med døden (1990) og The Craft (1996).

MÅSKE DU VIL LÆSE

Vores anmeldelse af den nyeste The Craft-film, The Craft: Legacy her >

Peter Filardi har dog ikke været alene om at skabe Chapelwaite, da også Jason Filardi har været inde over. Og ja, de to er i familie med hinanden. De er nemlig brødre, men mens Peter har arbejdet primært med gyserfilm, så har Jason tidligere fokuseret på komedie. Han har blandt andet skrevet 17 Again (2009).

Lige præcis 17 Again blev instrueret af Burr Steers, der har instrueret de to første afsnit af Chapelwaite. Ak ja, det er en lille verden, men naturligvis arbejder man videre med de samme, når det fungerer. Og dét må man sige, at de også gør med Chapelwaite, der er en grum og dyster fortælling, der langsomt (!) udfolder sig.

FRA KOMEDIE TIL GYSERFILM

Inden Burr Steers instruerede på denne gyserserie, stod han også bag gyserkomedien Pride and Prejudice and Zombies – læs mere her >

Præcis som det ofte er tilfældet med historier af Stephen King. Godt nok er han en gysermester, men han er først og fremmest historiefortæller, og derfor skal rammerne (og karaktererne) lige på plads først. Netop derfor fungerer serie-formatet ofte godt til at adaptere hans fortællinger. Chapelwaite er endnu et bevis på netop dette!

Chapelwaite består af 10 afsnit, og de frigives alle på Viaplay den 26. oktober 2021.

FAKTA

Skabere: Jason Filardi, Peter Filardi
Medvirkende: Adrien Brody, Emily Hampshire, Jennifer Ens, Sirena Gulamgaus, Ian Ho, Gord Rand, Trina Corkum

Plot

Chapelwaite foregår i 1850’erne og følger Charles Boone, der konfronterer de hemmeligheder, der har plaget hans familie i generationer. Baseret på en novelle af Stephen King.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.