Jeg er enormt stor dyreven, og derfor forventer jeg også, at der vil være visse elementer af en film som denne, jeg virkelig ikke vil bryde mig om. Det fik jeg naturligvis ret i, for der er både åndsvage krybskytter, der dræber bjørne – der i øvrigt lever dybt i skovene og væk fra mennesker – bare for at sælge få dele til den grotesk overtroiske wannabe-medicinal industri i Asien. Det alene er for mig meget mere uhyggeligt end diverse overnaturlige gys, for det foregår jo konstant på denne planet.

Nå ja, og så er der jo også den helt store farlige bjørn, der er blevet aggressiv og overfalder mennesker – den blev tilfædigvis sur over, at folk kom ind på dens territorie, så det betyder altså, at jeg stadig holder med bjørnen. Med andre ord; Jeg er lidt pissy, når jeg ser denne type film.

Netop derfor er det jo også ret utroligt, at vi giver den fire splatter, men det skyldes et meget stærkt cast, en ren og enkel historie, hvor der dog (naturligvis!) er et par lidt for dumstristige og endda unødvendige heltegerninger. Derudover er det også tydeligt, at budskabet i denne film er, at mennesket er det største rovdyr.

De primære hovedroller spilles af James Marsden (X-Men, The Loft) og Thomas Jane (The Mist), der er brødre og fungerer rigtig godt som sådan. Derudover ser vi bl.a. Billy Bob Thornton (Sling Blade) og Piper Perabo (The Cave, Carriers) i interessante, men for sidstnævnte en ret anonym birolle.

Instruktøren er David Hackl, der bestemt ikke er ukendt med horror-genren, da han fik sin instruktørdebut med Saw V og desuden arbejdede på produktionen af SAW 2, 3 og 4. Manuskriptet er lavet af Guy Moshe og J.R. Reher, der begge har lavet lidt kortfilm, men intet jeg kender til. Det skal dog ikke ligge dem til last, da de slipper rigtig godt afsted med denne historie, hvor der er fremdrift og udvikling fra start til slut. En solid film, der snildt kan underholde på en god oktober aften.

Fakta

DVD-premiere: 15-10-2015
Genre: Thriller, Action
Instruktør: David Hackl
Medvirkende: James Marsden, Thomas Jane, Piper Perabo, Billy Bob Thornton, Scott Glenn m.fl.

Resumé
To brødre, der ikke har været på talefod et stykke tid, genforenes ved deres barndomshjem i Alaska. Den ene bror er lige kommet ud af spjældet, mens den anden er byens sherif. De begiver sig på en 2-dages vandretur, hvor de forfølges af en vedholdende grizzlybjørn, som går under “kælenavnet” Red Machine.