THE DEEP HOUSE er en ny gyserfilm, der primært udspiller sig under vandet. Selvom der er potentiale, så er især slutningen en noget flad oplevelse. Den er skabt af gyserduoen Alexandre Bustillo og Julien Maury. Læs vores The Deep House anmeldelse her!

THE DEEP HOUSE er en gyserfilm, vi har set frem, da den er skabt af en fransk gyserduo, der tidligere har leveret gode film. Det er dog ved at være noget tid siden, og denne film gør intet for at bryde deres “forbandelse” med at lave middelmådige gysere.

Vi er bare ude i en film, der igen-igen formår at gå i alle Scream-fælderne. Altså, de gyser-regler, der beskrives i Scream-filmen. Hovedpersonerne gør næsten hele tiden det modsatte af, hvad logik foreskriver de burde gøre. Det bliver altså ret hurtigt trættende, og slutningen er direkte dum!

Ja, så er det ligesom på plads. Men du kan alligevel læse videre på vores The Deep House anmeldelse herunder, hvis du vil vide bare lidt mere.

Få fortalt en gyserfilm

Jeg anerkender blankt, at det ikke kan være nemt at skulle filme under vandet. Men nu er det immervæk filmskaberne selv, der beslutter sig for at gøre dette. Og visuelt er den da pæn, selvom det bliver noget ensformigt, da først vi er under vandet.

“Jamen, en spøgelsesgyser under vandet er da noget nyt!” kan man så prøve at tale filmen op med. Og ja, det er da sandt, men undervandsgysere er til gengæld intet nyt. At tilføje en ekstra dimension gør det ikke automatisk godt. Slet ikke med så sløv en historie, som det The Deep House byder på.

Og så ser vi ikke engang skuespillerne det meste af tiden. Det er ekstra mærkeligt, når nu de to hovedpersoner er YouTubere og filmer til deres kanal, der endnu ikke har fået det store gennembrud. De opsøger mærkelige og spændende steder til deres YouTube-kanal og drømmer om noget, der kan gå viralt.

Måske det så ville være en god idé med lidt personlighed. For eksempel ved at man rent faktisk kan se dem.

The Deep House – Anmeldelse af gyserfilm

Found footage i nye klæder

Vi ved jo, det er muligt fra en anden undervandsgyser, nemlig 47 Meters Down. Bevares, det var en hajgyser. Men om det er hajer eller noget overnaturligt i et hus under vandet, kan ikke være afgørende for hovedbeklædningen.

Det kan til gengæld have betydning for en YouTube-kanal.

Det er bare ikke super spændende at få “fortalt” en gyserfilm på denne måde. Og så er James Jagger (ja, søn af Mick Jagger og Jerry Hall) bare ikke så stærk en skuespiller – endnu, i hvert fald – at det fungerer super godt for ham. Det er faktisk ofte ret fladt med hans replikker.

Og eftersom vores hovedpersoner filmer alt det, der sker, til deres YouTube-kanal, så er vi reelt ude i en form for found footage. Altså, der er ikke nogen, der rent faktisk finder denne “footage”, så lige nu er det bare “existing footage”, der i teorien kunne blive fundet.

Du kan købe eller leje The Deep House nu!

Alexandre Bustillo og Julien Maury er som sagt gyserduoen bag The Deep House. Vi har længe været glade for dem her hos Heaven of Horror siden deres 2007 debut med À l’intérieur. Den blev lavet som amerikansk remake i 2016 under titlen Inside.

Efter deres debut i 2007, kom de med Livide i 2011 og Among the Living i 2014. Førstnævnte var ikke fantastisk, men sidstnævnte kan helt sikkert noget. Helt overordnet har de været kendt for at være skabere af Euro-slashers, og dét skulle de nok holde sig til.

SE DENNE I STEDET

Læs vores anmeldelse af Among the Living her >

Deres seneste to film har været Leatherface (2017) og Kandisha (2020). Leatherface var – som navnet indikerer – en Motorsavsmassakren origin-historie og bød på både godt og skidt, men var underholdende. Kandisha blev jeg bare skuffet over, da den havde potentiale til mere. Præcis som The Deep House, der føltes ret ligegyldig.

The Deep House kan ses i hjemmebiografen nu.

FAKTA

VOD-premiere: 25. oktober 2021
Genre: Horror, Thriller
Instruktører: Alexandre Bustillo, Julien Maury
Medvirkende: Camille Rowe, James Jagger, Eric Savin

Plot

Tina og Ben er et par unge YouTubere, der specialiserer sig i undervandsudforskningsvideoer. Da de dykker i en afsidesliggende sø, opdager de et hus dybt under vandet. Det, der startede som et unikt fund, forvandler sig snart til et mareridt, da de indser, at der er blevet begået forfærdelige forbrydelser i huset. Fanget med farligt svindende iltreserver går det op for Tina og Ben, at det værste stadig venter – De er ikke alene i huset!