HYPNOTIC på Netflix er en ny psykologisk thriller, der mod slutningen smager lidt af en klassisk gyserfilm. Den er underholdende, men desværre også ret forudsigelig. Heldigvis er Kate Siegel god i hovedrollen. Læs vores fulde Hypnotic anmeldelse her!

HYPNOTIC er en ny Netflix thriller, der bevæger sig rundt i mysterier og som psykologisk gyser. Det bliver dog aldrig helt så spændende eller uhyggeligt, som det kunne have været, da den er ret forudsigelig. Bevares, det er et ret uhyggeligt grundplot, så der er bestemt noget at komme efter.

Vi er nemlig ude i en film, hvor skurken hypnotiserer sine ofre. Gennem hypnose kan han efterfølgende få dem til at gøre ting, de ikke kan huske bagefter. Eller bare få sine ofre til at se ting, der ikke er der, men som skræmmer dem fra vid og sans. Ja, det er effektivt, men ikke helt så sindsoprivende i længden.

Læs videre på vores Hypnotic anmeldelse herunder og find den på Netflix nu.

Se den for Kate Siegel

Hvis du er til Mike Flanagan-film og tv-serier, så er du formentlig også glad for Kate Siegel. Det er jeg i hvert fald, og der er ingen tvivl om, at de er rigtig gode sammen. Derfor er det dejligt at se, hvordan Kate Siegel også kan løfte en ret middelmådig film med sin præstation.

Hun er helt sikkert bedre og stærkere i sit karakterportræt, end denne film fortjener. Eller rettere, hvad det forudsigelige plot fortjener, for filmen er såmænd visuelt lækker og har faktisk et godt flow. Det er mere historien, der ikke helt holder niveau.

Så er det man savner det, som netop Mike Flanagan og Kate Siegel kan opnå sammen. Deres Netflix-eventyr startede da også med filmen Hush, der blev skrevet af dem begge og havde Kate Siegel i hovedrollen. Efter succes på en filmfestival blev filmen solgt til Netflix, og de har siden rost samarbejdet med streaminggiganten.

Med Hypnotic beviser Kate Siegel dog igen-igen, at hun er (og dette er vist næppe nogen spoiler) en fantastisk “final girl”.

Hypnotic – Anmeldelse | Netflix Thriller

Se Hypnotic på Netflix nu!

Instruktør-duoen Matt Angel og Suzanne Coote står for instruktionen af Hypnotic. Dette er deres anden Netflix-film efter The Open House, der blev et ret stort hit. Det er dog også en film, mange elsker at hade, da slutningen var lidt for åben for mange.

Jeg kunne nu godt lide slutningen af The Open House, fordi den både gav svar og havde en mere realistisk tilgang til, hvordan mordsager ender. Med Hypnotic kan du dog være ganske rolig. Her får du en slutning, der er helt definitiv og uden nogle dikkedarer. Noget der helt sikkert tiltaler mange seere.

For fans af Kate Siegel og Mike Flanagan teamet er der dog et lille Easter Egg. Et tidligere hypnose-offer viser nemlig et billede af Katie Parker, der til forveksling ligner Kate Siegel. Netop disse to kvinder har da også medvirket i nærmest samtlige Flanagan-produktioner og havde hovedrollen i afsnit 8 af The Haunting of Bly Manor.

Personligt synes jeg, filmen fungerer primært takket være Kate Siegel, mens jeg ikke var vild med plottet. Ganske enkelt fordi, der er så meget, man kan gætte på forhånd. Og også – næsten værre – fordi karakterer gør dumme ting, der udelukkende skal få plottet i en specifik retning.

Hypnotic udkommer på Netflix den 27. oktober 2021.

FAKTA

Instruktører: Matt Angel & Suzanne Coote
Manuskript: Richard D’Ovidio
Medvirkende: Kate Siegel, Jason O’Mara, Dulé Hill, Lucie Guest, Jaime M. Callica, Tanja Dixon-Warren, Devyn Dalton, Luc Roderique

Plot

Jenn, der føler sig fastlåst både personligt og fagligt, beder en mystisk hypnotisør om hjælp, men bliver fanget i et dødbringende psykologisk spil.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg