YAKAMOZ S-245 på Netflix burde have heddet Into the Deep, hvilket da også var en arbejdstitel. Det ville også have givet mere mening, eftersom denne tyrkiske serie er en Into the Night spinoff-serie. Læs vores Yakamoz S-245 sæson 1 anmeldelse her!

YAKAMOZ S-245 er en ny Netflix-serie fra samme univers som Into the Night serien. Det er den belgiske post-apokalyptiske produktion, der havde et meget internationalt cast, da historien foregik på et transatlantisk fly. Den oprindelige titel (dog uofficiel) på denne nye serie var Into the Deep, hvilket havde været et meget bedre valg, end at opkalde den efter en militær ubåd.

LÆS OGSÅ DETTE

Vores anmeldelse af første serie fra samme univers – Into the Night >

Selv hvis du på forhånd ikke ved, at denne nye tyrkiske produktion (der er mindre international, selvom noget engelsk tales) er fra samme univers som Into the Night, så opfanger man det hurtigt.

Læs videre på vores Yakamoz S-245 sæson 1 anmeldelse nedenfor. Alle syv afsnit ligger på Netflix nu.

Forskellen mellem Yakamoz S-245 og Into the Night

Samme skabelon fra Into the Night bruges i Yakamoz S-245 på mange måder. Afsnit 1 bruges til at introducere de mange karakterer og ender med, at de indser, der er noget helt galt. Et vejrfænomen, der begynder i Asien, viser sig at være dødeligt.

Eller rettere, sollyset er blevet dødeligt, hvilket betyder, at folk over hele verden dør, når solen står op.

I slutningen af afsnit 1 ser du så en stor militær ubåd, med “S-245” skrevet i store fede bogstaver, komme op til overfladen. Deraf navnet på serien.

Yakamoz S-245 Netflix anmeldelse

Til at starte med er Yakamoz S-245 noget langsommere i tempo, end Into the Night var. Det er egentlig ok, når man skal introducere en række karakterer. Men når nu det officielle plot siger, at serien er “a fast-paced story of sci-fi/action-adventure”, så forventer man lidt noget andet.

Into the Night var noget mere tjep i tempo. Og den formåede aligevel at introducere karaktererne ret godt. Faktisk var hvert afsnit opkaldt efter en karakter, der ville have afgørende betydning for afsnittet. Derudover varede dennes afsnit mellem 30 og 40 minutter, hvor afsnittene i Yakamoz S-245 oftest er tættere på 50 minutter.

Det hurtigere tempo i Into the Night var noget af det, der fungerede ekstremt godt for serien i sæson 1. Denne spinoff serie mangler helt klart dette, men har dog mange andre ting, der fungerer.

Se sæson 1 af Yakamoz S-245 på Netflix nu!

Ligesom han var skaberen af Into the Night, er Jason George også manden bag Yakamoz S-245.

Selvom den nye tyrkiske Netflix-serie ikke rammer helt plet, så er produktionskvaliteten virkelig flot, og skuespillerne gør det godt. Hovedrollen “Arman”, der spilles af Kivanç Tatlitug, ligner lidt (måske endda meget) skuespilleren Armie Hammer.

Det er måske ikke den mest populære person, man kan ligne i øjeblikket, men hans karisma virker meget derhen af og er perfekt til denne role. Hvis navnet Arman virker bekendt fra Into the Night, så er det fordi, han også var med i den serie. Helt præcist i afsnit 6 af sæson 2.

Sæson 2 af Into the Night var desværre ikke nær så god som første sæson (læs vores engelske sæson 2 anmeldelse her). Yamakoz S-245 ligger nok et sted midt i mellem de to sæsoner af originalserien, når det gælder antal stjerner. Så hvis du nød sæson 1 af Into the Night, bør du prøve at se denne spinoff.

Yakamoz S-245 sæson 1 er ude på Netflix fra 20. april 2022.

FAKTA

Skaber: Jason George
Instruktører: Umut Aral, Tolga Karaçelik
Medvirkende: Kıvanç Tatlıtuğ, Özge Özpirinçci, Onur Ünsal, Güven Murat Akpınar, Ecem Uzun, Alper Saldıran, Ertan Saban, Meriç Aral, Hakan Salınmış, Ece Çeşmioğlu, Ersin Arıcı, Jeremias Kwabenah Acheampong, Mustafa Ersi̇n Arici

Plot

Da en katastrofe rammer Jorden, må en havbiolog, der er på forskningsmission i en ubåd, kæmpe for at overleve med besætningen, da en sammensværgelse dukker frem i lyset.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg