INTO THE NIGHT er en ny Netflix-serie i sci-fi og thriller genrerne. Serien er fra Belgien, men der tales mange sprog, da serien primært udspiller sig i et fly. Plottet er kort sagt en vanvittig kamp for overlevelse. Vi har set alle seks afsnit af sæson 1. Læs vores fulde Into the Night sæson 1 anmeldelse her!

Into the Night er en ny Netflix sci-fi/thriller-serie om en gruppe fremmede, der sammen må kæmpe for at overleve. Tempoet i serien er ret hæsblæsende, og hvert afsnit har det med at ende med en form for cliffhanger. Med andre ord er denne serie næsten umulig ikke at bingewatche!

Der er også kun seks afsnit, og hvert af dem varer omkring 35 minutter. Det vil sige, vi er ude i noget, der svarer til længden på The Irishman, så det er en god aftens underholdning. Faktisk er det også ret heldigt, at du nok ikke skal ud at flyve foreløbigt, da Into the Night nok ville fjerne denne lyst.

Det eneste reelle problem med denne serie er faktisk, at den er overstået alt for hurtigt. Nu venter vi bare på, at sæson 2 af Into the Night allerede er planlagt og forhåbentlig ikke ligger alt for langt ud i fremtiden!

Læs resten af vores Into the Night sæson 1 anmeldelse herunder. Vi har set alle afsnit af sæsonen til denne anmeldelse!

De skønne belgiske serier på Netflix

Into the Night er en serie fra Belgien, og allerede dér er vi godt fra start. Vi har i hvert fald rigtig god erfaring med belgiske serier på Netflix, så vores forventninger var høje fra starten. Både Pusterummet (der har haft to imponerende sæsoner indtil videre) og 13 Bud kom trods alt fra Belgien, så barren var sat højt, når vi taler underholdning og gode karakterer.

Læs også: Vores anmeldelse af den belgiske Netflix serie-morder serie 13 Bud her >

Fælles for de to førnævnte serier er, at det primære sprog er flamsk. For Into the Night er sproget i stedet fransk, hvilket nok vil give serien et bredere internationalt appeal. Dét, der gør den endnu mere international, er dog det faktum, at der tales ret mange forskellige sprog undervejs. Inklusiv ret meget engelsk.

De mange sprog er en naturlig del af plottet, da dette primært udspiller sig på et fly, der skulle fra Bruxelles til Moskva. Alle, der var på flyet, da historien virkelig går i gang, er hovedkaraktererne i serien.

Vi taler faktisk om ret få personer, der tilsammen udgør et skønt karaktergalleri. Du kommer hurtigt til at kende de forskellige personer, og da mange afsnit har korte flashback, der fortæller noget om deres liv før denne flytur, får vi nogle vigtige indblik. Disse forklarer ofte lidt (eller meget) om deres moralske kompas.

De gør ofte også, at man får sympati for mange af karaktererne i Into the Night. Også selvom man ikke forventer det.

Into the Night Netflix serie anmeldelse

Føles lidt som LOST – på den fede måde!

Fra første afsnit af Into the Night bliver du kastet hovedkulds ind i historien sammen med alle de andre karakterer. En mand tiltvinger sig adgang ombord på et fly og kræver, at de flyver vest på. Altså modsat af flyets planlagte tur østpå til Moskva. Han påstår, at han er fra NATO og prøver at redde dem allesammen. Det tror mange dog ikke på, man han har et våben, så de adlyder.

På mystisk vis skulle solen være blevet giftig (meget firkantet sagt), og derfor skal de hele tiden flyve væk fra solen og ind i natten. Ja, der har vi titlen “Into the Night”. Desværre mangler flyet ret meget væsentligt personale, da kun få nåede ombord, før NATO-manden kæmpede sig ombord på flyet. Og der er som sagt heller ikke mange passagerer ombord.

Faktisk er det fleste passagerer syge mennesker, der måske har et familiemedlem eller plejepersonale med, samt et par passagerer på første klasse og så noget flypersonale. Ikke ligefrem det ideelle mandskab til at overleve apokalypsen med. Men, præcis som vi oplever det verden over i disse Corona-tider, kan mennesker klare meget, når de bliver tvunget til det.

Lige i Into the Night er vi dog ude i noget mere alvorligt end at skulle klippe sit eget pandehår!

For at gøre tingene mere besværlige, er flyet ikke uden problemer. Alligevel tvinger NATO-manden dem til at lette, før flyet er ordnet. Det resulterer i, at flyet letter, og nu sidder de alle i saksen… eller måske ér manden vitterlig ved at redde dem allesammen. Bare roligt, det finder du hurtigt ud af.

Into the night byder på skønne forviklinger og udviklinger, der ofte mindede mig om Lost tv-serien, når den var rigtig god!

Into the Night Netflix serie anmeldelse

Se Into the Night sæson 1 på Netflix nu!

Jason George er skaberen af Into the Night. Han har arbejdet på mange tv-serier tidligere, men dette er første gang, han er skaber på en serie. Og hvilken debut! Jason George har faktisk også produceret en tv-serie for Netflix før. Det var Netflix fantasy-horrorserien Jinn, der er på arabisk. Han skrev dog ikke på denne serie, hvilket nok ellers kunne have hjulpet den.

Relevant indhold på heavenofhorror.com websitet: Læs anmeldelse af Netflix-serien Jinn her >

Tidligere har Jason George også skrevet på tv-serier som The Blacklist og Netflix-serien Narcos. Generelt har han arbejdet på serier, der er meget karakterdrevne med et spændingsplot, og dét er i hvert fald noget, du får masser af i Into the Night.

Til gengæld kendte jeg ikke umiddelbart nogle af skuespillerne i denne serie, så derfor har vi ikke skrevet noget videre om dem. Det skal dog bestemt siges, at de allesammen leverer nogle solide karakterportrætter. Og lige præcis karaktererne skal du nok kunne lide – eller i hvert fald blive underholdt af.

Jeg skal dog lige have en enkelt bitter kommentar til sæson 1 ud. Afsnit 5 af Into the Night irriterede mig på mange måder noget så grusomt. Der er bare mange dumme ting i lige præcis det ene afsnit, men heldigvis er det sjette og sidste afsnit i sæsonen godt. Faktisk er mine udfordringer med afsnit fem noget af de eneste, jeg ikke var glad for i denne serie. Derudover elskede jeg den!

Igen vil jeg også lige nævne, at serien udkommer på et tidspunkt, der er ret perfekt. Man ville nemlig næppe have lyst til at flyve lige efter at have set denne Netflix-serie. Ikke at flyet i sig selv er specielt farligt, men det er nærmest alt andet.

Nu krydser vi bare fingre for, at der hurtigt kommer grønt lys til Into the Night sæson 2, da serien i hvert fald lægger kraftigt op til denne mulighed. Rigtig god fornøjelse med denne belgiske apokalypse-perle på Netflix!

Opdatering 1. juli 2020: Sæson 2 har fået grønt lys af Netflix!

Sæson 1 af Into the Night kan ses på Netflix fra den 1. maj 2020.

FAKTA

Skaber: Jason George
Medvirkende: Pauline Etienne, Mehmet Kurtulus, Laurent Capelluto, Stefano Cassetti, Alba Gaïa Bellugi, Jan Bijvoet, Regina Bikkinina, Vincent Londez, Babetida Sadjo, Nabil Mallat, Ksawery Szlenkier, Astrid Whettnall

Plot

Passagerer og besætning på et kapret fly kæmper mod solen, da en mystisk kosmisk begivenhed skaber kaos på verden under dem.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg