MURDER TO MERCY: THE CYNTOIA BROWN STORY er en ny Netflix-dokumentar. Vi er ude i en true crime dokumentarfilm på bare halvanden time, og tiden udnyttes godt. Til gengæld mangler der noget nerve og dybde. Læs vores Murder to Mercy: The Cyntoia Brown Story anmeldelse her!

Murder to Mercy: The Cyntoia Brown Story er en ny Netflix-dokumentar. Denne gang er vi dog ude i en decideret dokumentarfilm og ikke en doku-serie, som vi efterhånden er vant til. Især når det gælder true crime genren.

Se eventuelt også vores liste over nogle af de bedste true crime dokumentarer (film og serier) på Netflix her >

Læs videre i vores Murder to Mercy: The Cyntoia Brown Story anmeldelse herunder.

Dokumentarfilm med vigtige pointer

Med en spilletid på omkring 90 minutter udnyttes tiden i Murder to Mercy: The Cyntoia Brown Story godt. Desværre bliver det også lidt på bekostning af dybde og intensitet. Når man ser en dokumentarfilm som denne, bliver man pludselig meget bevidst om værdien af en dokumentar-serie, hvor vi kommer mere i dybden.

Til gengæld er historien i denne Netflix-dokumentar så enkel og vigtig, at den forhåbentlig tiltrækker et stort publikum. Den er nemlig helt klart værd at se. Desuden vil du se mange velkendte ansigter fra andre doku-serier. Cyntoia Brown sagen bliver nemlig til dels håndteret af folk fra The Innocence Project.

Relevant indhold fra heavenofhorror.com websitet: Anmeldelse af Netflix doku-serien The Innocence Files om vundne appelsager fra netop Innoncence Project >

Murder to Mercy: The Cyntoia Brown Story – Netflix anmeldelse

Når man hører om hendes liv og baggrund, så forstår man pludselig ret hurtigt, hvordan Cyntoia Brown ender i så hæslig en situation. Desuden bliver der sat fokus på, hvad fængselsstraf egentlig er til for: Handler det bare om straf, eller er formålet også at rehabilitere?

Dette spørgsmål bliver især relevant, idet Cyntoia Brown kun er 16 år, da hun begår sin forbrydelse. Og er det overhovedet en forbrydelse, eller er der tale om selvforsvar? Der er mange spørgsmål og (heldigvis) også mange svar. Du vil dog uden tvivl også selv sidde tilbage med dine egne meninger, men det er netop en af fordelene ved netop dokumentar-genren.

Det er sjældent helt sort og hvidt.

Murder to Mercy: The Cyntoia Brown Story – Netflix anmeldelse

Se Murder to Mercy: The Cyntoia Brown Story på Netflix

Det er dokumentaristen Daniel H. Birman, der står bag Murder to Mercy: The Cyntoia Brown Story. Han er både instruktør og producer på dokumentarfilmen, der er hans 11. projekt i genren som instruktør. Langt det meste af hans tidligere arbejde har været i kortfilm-format, og måske det netop er årsagen til, at historien er skåret så skarpt.

På den ene side er det næsten en befrielse, at man på bare halvanden time kan få denne vigtige historie fortalt. Men omvendt mangler der som sagt noget dybde. Det føles som om, vi får mange fakta, men uden tvivl også mangler mange detaljer.

Det væsentlige lader dog til at være inkluderet, og derfor er dette på alle måder en komplet true crime dokumentarfilm. Hvis du har nydt diverse andre dokumentarfilm og -serier på Netflix, bør du helt sikkert også prioritere at få set denne.

Murder to Mercy: The Cyntoia Brown Story kan ses på Netflix fra den 29. april 2020.

Plot

Da den 16-årige Cyntoia Brown idømmes livsvarigt fængsel, stilles der spørgsmålstegn ved hendes skyld på baggrund af hendes fortid, fysiologi og selve loven.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.