MARE OF EASTTOWN er en ny miniserie på HBO Nordic. Vi er ude i en krimi-thriller, der smager ret meget af den britiske Broadchurch, hvilket kun er godt. Kate Winslet spiller hovedrollen, og plottet fænger straks. Læs vores spoilerfri Mare of Easttown serieanmeldelse her!

MARE OF EASTTOWN er en ny miniserie på HBO Nordic, der byder på mord og sladder i en lille by i Pennsylvania. Kate Winslet spiller den altafgørende titelrolle, men serien er faktisk fuld af fantastiske skuespillere, der leverer skønne præstationer.

Både titelkarakteren og plottet fænger straks, så allerede efter afsnit 1 var vi klar på at bingewatche resten af serien. Vi har derfor fluks set alle de fem afsnit, vi fik screenere på, og vi må nu vente tålmodigt vente på, at de sidste to vises på HBO Nordic. Der er nemlig 7 afsnit i serien, så vi mangler altså lige den sidste snas af mysteriet. Dog afsløres ét kæmpe hovedelement i afsnit 5.

Læs videre på vores Mare of Easttown serieanmeldelse herunder.

Kate Winslet som Mare of Easttown

Kate Winslet spiller som sagt titelrollen som Mare Sheehan, og hun er ret fantastisk. Hun er konstant træt, ret deprimeret og har den nok kedeligste garderobe, jeg nogensinde har set hende i. Indrømmet, hendes garderobe minder uhyggeligt meget om mit eget hjemme-hygge-tøj, men det tager jeg altså heller ikke på uden for hjemmets fire vægge.

Mare Sheenan er “Detective Sheenan” i en lille by, hvor hendes far havde selvsamme job, dengang han levede. Desuden er hun byens stjerne takket være en basketball-sejr for 25 år siden. Ja, det er en ret lille by, hvor alle kender hinanden, og hvor sladderen lystigt går.

Derfor bliver det også hurtigt dramatisk, da en teenagepige (der for nyligt blev mor) findes myrdet. At en anden ung kvinde forsvandt et år tidligere, lægger naturligvis yderligere pres på politiet. Ikke mindst da Mare spillede basketball med moren til den forsvunden pige og desuden har ret mange problemer i sin egen familie.

Hjemme bor Mare Sheenan (Kate Winslet) sammen med sin datter, mor og barnebarn. Hendes teenagedatter spilles med hjerte og nerve af australske Angourie Rice (The Beguiled), mens mor spilles af Jean Smart (HBO-serien Watchmen).

Lige præcis Kate Winslet og Jean Smart er så skønne sammen, at jeg slet ikke kan få nok af dem. De sviner hinanden til konstant, men kan samtidig ikke undvære hinanden. De ser i øvrigt begge to konstant trætte ud og er tydeligvis mærket af, at de seneste år har været ekstremt hårde på den personlige front.

Mare of Easttown – HBO anmeldelse

En amerikansk Broadchurch

Når man beskriver Mare of Easttown med flere ord end det gængse “en lokal pige findes myrdet”-plot, så lyder det hurtigt som et rent drama. Men det er slet ikke tilfældet. Selvom det kan lyde som en masse fnidder, så fungerer det netop utrolig godt, Især til at vise hvor kompliceret og mistroisk et lille samfund lynhurtigt bliver, når der kommer pres på.

På den måde minder Mare of Easttown ret meget om den super succesfulde britiske krimiserie Broadchurch, der havde Olivia Colman (Mordet i Orientekspressen) og David Tennant (Des) i hovedrollerne. Forhåbentlig får vi også flere sæsoner af Mare of Easttown præcis som det skete med Broadchurch. Nu nyder vi dog lige denne sæson i første omgang.

Foruden Kate Winslet i hovedrollen ser vi også Evan Peters (American Horror Story) som hendes nye assistent, der absolut ikke er velkommen. Han skal hjælpe med at opklare både den årgamle sag om en forsvundet pige og den nye mordsag.

Betjent Colin Zabel (Evan Peters) er ung og frisk og beundrer tydeligvis Mare (Kate Winslet), hvilket hurtigt skaber et godt partnerskab efter en noget tung start. Lad os bare sige, at Mare helst klarer tingene selv!

I andre biroller ses desuden Guy Pearce (Bloodshot), Julianne Nicholson (Stephen King HBO-serien The Outsider) og David Denman (Brightburn). Også den unge Cailee Spaeny spiller en nøglerolle, og det er en skuespiller, vi allerede har set meget til i film som Bad Times at the El Royale, Pacific Rim: Uprising og senest The Craft: Legacy samt HBO Nordic-serien Devs.

Mare of Easttown – HBO anmeldelse

Se Mare of Easttown miniserien på HBO Nordic

Alle syv afsnit af Mare of Easttown er instrueret af Craig Zobel, der allerede har leveret en del genrefilm. Han stod blandt andet bag thrilleren Compliance (2012), der utroligt nok er baseret på virkelige hændelser, samt den vilde The Hunt (2020). Derudover har han instrueret afsnit af tv-serier som Westworld og The Leftovers samt flere andre.

Læs også: Vores anmeldelse af den yderst blodige The Hunt her >

Manuskriptet til denne nye HBO-serie er skrevet af Brad Ingelsby, der har skrevet en række filmmanuskripter. Han har dog ikke tidligere arbejdet på en tv-serie. Det slipper han til gengæld rigtig godt afsted med, så det er forhåbentlig ikke sidste gang, han kaster sig over dette.

Er du til krimi og thriller-genrerne, og nyder gode historier hvor karaktererne får god plads, så bør du også elske Mare of Easttown. Bare vær klar på, at afsnittene ofte slutter med lidt af en cliffhanger, og du kun får ét afsnit om ugen. Det er dog meget sundt, for ellers ville man ende med at se hele sæson 1 i ét huk!

Mare of Easttown (7 x 60 minutter) får eksklusiv premiere den 19. april på HBO Nordic. Der kommer én episode om ugen.

FAKTA

Premiere: Ugentlige afsnit på HBO Nordic fra den 19. april 2021 (7 afsnit)
Skaber: Brad Ingelsby
Instruktør: Craig Zobel
Skuespillere: Kate Winslet, Guy Pearce, Jean Smart, Julianne Nicholson, Evan Peters, Angourie Rice, Cailee Spaeny, David Denman, John Douglas Thompson, Patrick Murney, James McArdle, Sosie Bacon, Joe Tippett, Neal Huff

Plot

Mare Sheehan er efterforsker i en lille by i Pennsylvania. Da hun bliver sat til at efterforske en lokal mordsag, får sagen stor indvirken på hendes eget liv. Hun opdager alle de dystre sider af det lille samfund og finder ud af, hvordan fortidens spøgelser er med til at definere nutiden.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.