WATCHMEN er en ny HBO serie, der reelt udspiller sig efter historien fra både tegneserie og tidligere film. Hvis du ikke er bekendt med dette univers, er serien lidt svær at komme ind på livet af. Til gengæld er det et fascinerende univers! Læs vores Watchmen sæson 1 anmeldelse her.

Watchmen er en ny sci-fi serie på HBO, der naturligvis er bygget på hele Watchmen universet. Helt fra første scene var vi dog hooked på serien, der hurtigt viser sig at være lidt forvirrende, hvis ikke man er bare en smule inde i Watchmen universet.

Til gengæld er castet mildest talt fantastisk, og man kan roligt overgive sig til serien. Selv hvis du er i en situation, hvor du stille og roligt skal lære denne verden at kende, kan du sagtens følge med. Især da der også er mange nye karakterer, der også skal forstå, hvad der foregår. Det kan dog være en god idé at binge de første par afsnit (eller læse lidt op på Watchmen karaktererne).

Afsnit 5 og 6 er helt fantastiske, og derfor er vi nu ret ærgerlige over, at vi skal vente så længe på at se slutningen af sæson 1. Vi har nemlig set de første seks afsnit til denne anmeldelse, så vi er kommet i venteposition dér, hvor serien virkelig begynder at få fat.

En alternativ nutid

Historien i Watchmen serien på HBO udspiller sig i en alternativ nutid, hvor USA (og resten af verdenen for den sags skyld) er ret anderledes af flere årsager. Primært på grund af en stor terrorhandling i midt-80’erne, der ikke lader til at komme fra jorden. Det har skabt så store omvæltninger, at verdenshistorien endte med at udvikle sig ret anderledes.

Vi er altså i et univers, der er helt separat fra både Watchmen tegneserier og tidligere film. Men… der er stadig referencer til mange karakterer, som kan skabe en del forvirring, hvis du ikke er bekendt med disse.

Jeg er ikke synderlig velbevandret i Watchmen universet, men har dog set filmen fra 2009. Jeg har dog ikke genset den, inden jeg begyndte på HBO serien, og det var nok en fejl. Alligevel er vi endt med at blive ekstremt begejstret for denne nye Watchmen serie på HBO. 

Watchmen – Sæson 1 anmeldelse [HBO Nordic]

Regina King er perfekt!

Helt fra starten er hovedpersonen reelt Regina King som Angela Abar alias Sister Night. Angela Abar (Regina King) er nemlig politibetjent og i denne virkelighed, må betjente gemme deres sande identitet. Angela er klædt ud som en form for S/M Nonne i lang sort læderfrakke og går under navnet Sister Night. 

Hun er en af de betjente, der overlevede “White Night” massakren. Under denne massakre blev alle betjente i byen Tulsa i Oklahoma opsøgt i deres hjem og myrdet sammen med deres familie. Dem, der overlevede har officielt trukket sig tilbage og lever et dobbeltliv med en anden karriere.

Alle betjente (gamle som nye) gemmer sig nu bag gule masker, hvor de er i uniform eller har skabt en helt ny identitet. Sagt på en anden måde, ligner de en form for superhelte (eller selvtægtsfolk). Angela Abar er i gang med at åbne en kagebutik, mens Sister Night er uden frygt og går lige i kødet på enhver udfordring.

Regina King er på alle måder fantastisk i rollen som både Angela Abar og Sister Night.

Jean Smart i absolut topform

Det samme er mildest talt tilfældet med Jean Smart, der spiller en FBI agent, Laurie Blake. Hun er ikke fan af politiets masker og siger altid, hvad hun mener. Hun er desuden også en velkendt karakter fra Watchmen universet, da hun er Silk Spectre. Dette er i øvrigt ikke noget hemmelighed i denne verden.

Jean Smart har tydeligvis en fest med denne karakter, og det er en fornøjelse at se hende for fuld udblæsning!

I særdeleshed når Jean Smart spiller overfor Regina King. Deres fælles scener er helt blændende og skaber en helt mærkbar intensitet og energiudladning. Begge kvinders karakterer er ekstremt stædige og dygtige, så de prøver at presse hinanden, men lykkes aldrig helt.

Der er også flere karakterer fra Watchmen universet, hvor især Jeremy Irons spiller en interessant person. Hans historie er reelt et helt separat plot (i hvert fald i de første seks afsnit), da han befinder sig et helt andet sted end alle andre.

Watchmen – Sæson 1 anmeldelse [HBO Nordic]

Følg med i sæson 1 af Watchmen serien på HBO Nordic nu!

Den nye Watchmen serien er skabt af Damon Lindelof, der også stod bag Lost serien og The Leftovers. Damon Lindelof var også med til at skrive World War Z og filmen The Hunt, som vi lige nu venter på at få lov til at se. Filmens premiere blev udskudt på ubestemt tid på grund af en række masseskyderier i USA.

Med Watchmen har Damon Lindelof skabt noget helt unikt. Han arbejder i et velkendt univers, men har alligevel skabt sin egen verden, hvor han i stor grad kan have frit spil. Der er 9 afsnit i sæson 1 af Watchmen, så vi mangler kun den sidste trediedel og glæder os som små børn til juleaften. Det er da også først d. 16. december, vi får sidste afsnit, så det er næsten til jul.

Watchmen vises på HBO i USA om søndagen og kan derfor ses på HBO Nordic dagen efter, hvor afsnittet ligger klar straks det har været vist i USA. Du får ét afsnit om ugen, så du skal væbne dig med tålmodighed eller risikere vilde spoilers og først binge serien senere.

Sæson 1 af Watchmen begynder på HBO Nordic mandag den. 21. oktober 2019.

FAKTA

Skaber: Damon Lindelof
Medvirkende: Regina King, Don Johnson, Jean Smart, Louis Gossett Jr., Jeremy Irons, Yahya Abdul-Mateen II, Hong Chau, Christie Amery

Plot

Watchmen udspiller sig i en alternativ udgave af nutidens USA, hvor ”superhelte” er blevet erklæret ulovlige på grund af deres voldelige metoder. Til trods for dette mødes nogle af dem for at indlede en revolution, mens andre forsøger at bremse den.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.