HAPPINESS på Netflix er en sydkoreansk apokalyptisk zombieserie med 12 afsnit. Historien foregår i den nærmeste fremtid og omhandler endda eftervirkningerne af pandemien. Læs hele vores anmeldelse af Happiness-serien her!

HAPPINESS er en ny Netflix-serie fra Sydkorea (org. titel: Haepiniseu). Den blev udgivet i sit hjemland i 2021, men fans af karakterdrevne zombiehistorier bør tjekke den ud, nu hvor den er på Netflix.

Serien har 12 afsnit, der alle er lidt over 1 time lange, så der er en masse historie at fortælle. Også en del karakterer, men kun få hovedpersoner. Heldigvis er karaktererne velskrevne og velspillede, så de lange afsnit føles aldrig for lange.

Læs videre på vores anmeldelse af Happiness-serien nedenfor. Find alle 12 afsnit på Netflix fra den 12. december 2023 – den kan dog kun ses med engelske undertekster, så du skal have sat din konto til engelsk.

Fra en ny virus til en anden

I Happiness får vi en historie, der udspiller sig i den nærmeste fremtid. Infektionssygdomme er blevet en integreret del af vores verden, så når endnu en ny virus ser ud til at sprede sig, tænker folk straks på den seneste pandemi.

Ingen forventer dog noget, der er mere i stil med The Walking Dead, end den velkendte “mundbind og hjemmearbejdsdage”-udfordring.

Lige præcis The Walking Dead er dog ikke langt fra, hvad der sker. Det hele begynder med et mislykket lægemiddel til behandling af lungebetændelse kaldet “Next”. Denne helt officielle medicin (altså samme udgangspunkt som opioid-krisen) har forårsaget en verdensomspændende pandemi.

Det kaldes Lytta Virus, men er også kendt som “mad person disease”, da folk opfører sig vanvittigt.

Når man først er blevet smittet, bliver man meget tørstig. Det er dog ikke den slags tørst, som vand kan slukke. I stedet er der brug for blod. Og ja, det lyder selvfølgelig mere som en vampyr, men de inficerede er bestemt af den zombie-lignende slags.

Happiness – Anmeldelse | Netflix Zombieserie

Efter korte og vilde anfald af sindssyge og blodtørst går de tilbage til en zombie-lignende tilstand. Grundlæggende går de fra Train til Busan-zombier til mere af en The Walking Dead-variant. Og faktisk er de også mere “almindelige” indimellem.

Som altid forsøger militæret og politiet at begrænse denne nye virus. Både ved karantæneforanstaltninger og via mere drastiske metoder. Borgerrettighedsgrupper er hurtige til at protestere mod disse metoder. Også fordi de inficerede mennesker jo skifter mellem at være vilde zombier og mere føjelige menneskelignende væsener.

Dette er forvirrende for befolkningen som helhed. Hvad der aldrig er forvirrende, er det faktum, at man – som altid – skal frygte andre mennesker mindst lige så meget som zombierne.

Se Happiness på Netflix nu!

Denne sydkoreanske serie er skrevet af Sang Woon-han og instrueret af Ahn Gil-ho. Instruktøren fortsatte med at instruere den sydkoreanske Netflix-serie The Glory, som også er værd at tjekke ud.

Efterhånden som denne apokalyptiske zombieserie udvikler sig, får den et strejf af Sweet Home eller #Alive. Hovedpersonerne lever nemlig tæt med andre i samme bygning det meste af tiden, hvilket giver mange problemer og konflikter.

Med 12 timelange afsnit er der god tid til at dykke ned i de forskellige problemstillinger. En serie som The Walking Dead formåede at fortsætte i (alt for) mange sæsoner på denne måde, så selvfølgelig er 12 afsnit ikke for meget for en miniserie.

Hvis du er fan af sydkoreanske produktioner eller zombiehistorier, så sørg for at tjekke denne ud. Hvis du er fan af begge dele – såsom Netflix-serien All of Us Are Dead – så bør du helt sikkert se denne.

Happiness-serien er på Netflix fra den 12. december 2023. Dog skal du huske at sætte din Netflix-konto til engelsk, da den ikke kan ses med danske undertekster.

FAKTA

Skabere: Yang Ji-eul, Lee Myung-han
Instruktør: Ahn Gil-ho
Manuskript: Han Sang-woon
Medvirkende: Han Hyo-joo, Park Hyung-sik, Jo Woo-jin

Plot

Beboere i et højhus kæmper for at overleve, da en dødelig sygdom bryder ud og forvandler de inficerede til blodsugende zombier.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg