SYMPATHY FOR THE DEVIL er en thriller med Joel Kinnaman og Nicolas Cage i de to altafgørende hovedroller. En film med meget dialog, men også masser af action undervejs. Læs vores Sympathy for the Devil filmanmeldelse her – du kan se den på Viaplay nu!

SYMPATHY FOR THE DEVIL er thriller, der kan ses på bl.a. Viaplay herhjemme nu. Det er en dialogtung film, men der er også godt med action undervejs. Det skal også siges, at dialogen især sker mellem Joel Kinnaman og Nicolas Cage i de to altafgørende hovedroller.

Det resulterer i en underholdende film, der måske er en smule længere end nødvendigt. Spilletiden er dog kun på 90 minutter, så det betyder ikke det store. Der er noget Twilight Zone over historien, men den byder dog ikke på den mindste smule overnaturligt. Måske lige på nær den vilde hårfarve, Nicolas Cage har. Dén er alt andet end naturlig!

Læs vores Sympathy for the Devil filmanmeldelse her – find den på Viaplay nu!

Fra fødsel til kidnapning

Bare rolig, det er ikke en fødende kvinde, der bliver kidnappet. Derimod er det hendes mand, der lige har afleveret deres søn hos bedsteforældrene og er på vej på hospitalet til sin fødende hustru.

Han når lige præcis at ankomme til hospitalet. Undervejs har han talt med sin stadig mere desperate kone, der meget gerne vil have, at han snart indfinder sig på fødegangen. Netop som han har meddelt sin ankomst, og venter på at kunne komme til at parkere sin bil, ændrer situationen sig voldsomt.

En mand (Nicolas Cage) sætter sig ind på bagsædet med en pistol i hånden og tvinger ham til at køre videre. Valget er mellem at dø eller køre, så han vælger at køre. Den nye passager er desværre ikke bare interesseret i bilen, men derimod selve føreren (Joel Kinnaman). Du kommer dog til at vente ret længe, før det fulde billede er tydeligt.

Til gengæld er det en ret underholdende biltur, vi kommer ud på. En voldsom og blodig omgang, der bliver stadig mere desperat for alle involverede parter.

Sympathy for the Devil (2023) – Anmeldelse | Thriller

Nicolas Cage for fuld smadder

Selvom vi både har set Nicolas Cage i en film, hvor han ikke siger et ord (Willy’s Wonderland) og en anden, hvor han ikke siger meget (Pig), så er han altså også virkelig underholdende, når han taler som et vandfald. Det var eksempelvis tilfældet i Renfield, hvor han dog bed lige så meget, som han snakkede. Han var trods alt Dracula.

I denne nye film fra 2023 virker han skingrende vanvittig til tider, men der er noget mening med galskaben.

Sympathy for the Devil er fuldstændig afhængig af, at Nicolas Cage er 110% den vilde og uberegnelige type. Joel Kinnaman (Altered Carbon, The Suicide Squad) skal så være den diametrale modsætning som en rolig og velovervejet familiefar. Han taler også, men lyder betydeligt mere fornuftig og prøver hele tiden at forhandle.

De to fungerer utrolig godt sammen. Især som kontraster til hinanden. Alligevel er det – ikke overraskende – et regulært Nicolas Cage-show. Og det gør bestemt heller ikke noget!

Se Sympathy for the Devil på Viaplay nu

Sympathy for the Devil er instrueret af Yuval Adler, der seneste instruerede The Secrets We Keep (2020). Den film havde også Joel Kinnaman i hovedrollen sammen med Noomi Rapace, så det var lidt af en svensk duo, der stod i spidsen dér.

Manuskriptet kommer fra Luke Paradise, der har en masse projekter under opsejling, men får sin debut med Sympathy for the Devil. Der er en energi i manuskriptet og dialogen, jeg synes er helt fantastisk. Det kræver naturligvis også de rette skuespillere, men dem får man også her.

Godt nok er der måske en lidt vel vild historie bag, men den passer til stilen på filmen, så jeg køber den. Med en spilletid på 1 time og 30 minutter holder den sig inden for rammerne og trækker ikke scener eller plot for langt ud. Ikke for mig, i hvert fald.

Sympathy for the Devil kan ses på Viaplay, eller du kan leje den digitalt.

FAKTA

Instruktør: Yuval Adler
Manuskript: Luke Paradise
Medvirkende: Nicolas Cage, Joel Kinnaman, Kaiwi Lyman, Cameron Price, Burns Burns, Rich Hopkins, Nancy Good, Alexis Zollicoffer, Yuval Adler

Plot

Med en pistol i hånden kaprer en ustabil og mystisk mand en bil og tager føreren som gidsel. Førerens nat tager en endnu mørkere drejning, da det står klart, at hans uønskede passager er ude efter hævn.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg