DOWN A DARK HALL er en ny fantasy horrorfilm på Netflix, der starter godt men bliver for lang og forudsigelig. Det er ikke fordi, den er spild af tid, men du skal ikke forvente for meget. Læs mere i vores Down a Dark Hall anmeldelse her.

Down a Dark Hall er en ny gyserfilm på Netflix, der også trækker solidt på både fantasy og drama genrerne. Den starter faktisk som en meget solid fortælling om en ganske særlig skole med kun fem elever.

Desværre udvikler plottet sig på en måde, så den kun 96 minutter lange film formår at føles lang.

Til gengæld må jeg anerkende, at Uma Thurman gør det godt og faktisk er en hel fornøjelse at se. Hun er dog ikke med i voldsomt mange scener, da hun reelt har en stor birolle fremfor en egentlig hovedrolle.

Læs hvorfor du måske alligevel skal give filmen en chance i vores Down a Dark Hall anmeldelse herunder.

Velkommen til Blackwood

Man ved naturligvis helt fra starten, at der er noget mærkelig på færde. Fem meget forskellige piger lander pludselig på Blackwood kostskolen, hvor der ikke er andre elever. Pigerne er udvalgt, da de har nogle ganske særlige talenter.

Disse talenter kender pigerne absolut intet til, men det skal hurtigt vise sig, at de kommer i kontakt med disse talenter. Bevares, det er da også ret imponerende, hvad de formår, men man ved jo godt, at der foregår noget mærkeligt. Hvad der reelt foregår, kommer vi også frem til, så plottet holder såmænd vand.

Det er selveste Uma Thurman, der står i spidsen for Blackwood kostskolen. Hun hedder Madame Duret og taler med fransk accent. Den slags kan Uma Thurman dog sagtens slippe afsted med, og hun løfter overordnet niveauet for Down a Dark Hall.

Down A Dark Hall (2018) Netflix anmeldelse

Velkendte unge horror-ansigter

Den primære hovedrolle i Down a Dark Hall spilles af AnnaSophia Robb, der netop har spillet med i HBO Nordic serien The Act (baseret på en sand historie). Tidligere i sin karriere som barneskuespiller spillede hun overfor Hillary Swank i gyserfilmen The Reaping (2007).

En anden gyserfilm covergirl er Taylor Russell. Hun er med i Netflix rebooten af den klassiske sci-fi serie Lost in Space. Det er dog gyserfilmen Escape Room (2019), der har hende på coveret, da hun har den egentlig hovedrollen i den film.

Læs også: Vores anmeldelse af Escape Room gyseren, der var overraskende god >

Derudover har vi Isabelle Fuhrman, som du nok vil genkende fra Orphan (2009), hvis du har set den. Hendes ansigt pryder nemlig hele coveret, da hun havde titelrollen. Desværre får Isabelle Fuhrman slet ikke nok at arbejde med i Down a Dark Hall, og dét er en skam, når man ved, hvad hun kan præstere.

Down A Dark Hall (2018) Netflix anmeldelse

Se Down a Dark Hall på Netflix nu!

Down a Dark Hall er instrueret af Rodrigo Cortés, og dette alene bør være nok grund til at give filmen en chance. Tidligere har Rodrigo Cortés lavet filmen Buried (2010) med Ryan Reynolds i den altafgørende hovedrolle. Han stod også bag filmen Red Lights (2012), der havde både gode og mindre gode elementer.

Præcis som ved Buried er manuskriptet skrevet af Chris Sparling. Denne gang er det dog baseret på en bog (af Lois Duncan, som også har skrevet I Know What You Did Last Summer), og han har skrevet det sammen med Michael Goldbach. Mod slutningen bliver det hele desværre meget forudsigeligt, og det går ud over uhyggen. 

Goldbach har arbejdet en del med at skrive til diverse tv-serier, mens Chris Sparling har arbejdet med genrefilm. Han har bl.a. lavet The Atticus Institute (2015) og Mercy (2016), der også kan ses på Netflix.

Overordnet er filmen ret interessant, og konceptet holder ret godt, så gi’ den en chance, når nu den alligevel ligger på Netflix. Du skal bare ikke forvente alt for meget.

Down a Dark Hall er kommet på Netflix i Danmark fra den 1. august 2019.

FAKTA

Genre: Horror, Drama, Fantasy
Instruktør: Rodrigo Cortés
Medvirkende: Uma Thurman, AnnaSophia Robb, Isabelle Fuhrman, Victoria Moroles, Noah Silver, Taylor Russell, Rosie Day

Plot

Kit er et problembarn, der bliver sendt på den mystiske kostskole Blackwood, efter hendes mor ikke kan håndtere hende længere. Da hun ankommer, møder hun den excentriske leder Madame Duret samt skolens andre studerende – fire unge kvinder, der også har problemer. Hun og nogle af de andre elever begynder at udforske skolebygningens labyrintiske korridorer, og de opdager, at Blackwood gemmer på en oldgammel og paranormal hemmelighed.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg