BOOKS OF BLOOD er en ny gyser-antologifilm på Star på Disney+. Den er baseret på Clive Barkers materiale, så den er mildest talt oplagt at se for gyserfans. Tre ret gennemførte gyserhistorier ender alle det samme sted. Læs vores fulde Books of Blood anmeldelse her!

BOOKS OF BLOOD er en ny gyserfilm på Star på Disney+. Vi er ude i en antologi, hvor alle historier kommer fra Clive Barker. De tre historier byder da også på den brutale og ret groteske visuelle stil, som netop Clive Barker er kendt for.

Hvis du er til den type gyserfilm, hvor der er smæk på den fysisk og visuelle voldsomme fortælling, så skal du se denne. Det bør helt sikkert være guf for gyserfans, der elsker Clive Barker.

Husk, du kan finde diverse genretitler (som f.eks. også American Horror Story sæsoner) i Star-sektionen af Disney+ og samtidig sikre, at du ikke har nogle aldersbegrænsninger aktiveret.

Læs videre på vores Books of Blood anmeldelse herunder og find den på Disney+.

Historier om Jenna, Miles og Bennett

Books of Blood giver os tre helt separate fortællinger, der omhandler tre personer, og som til sidst samles i en højere enhed. De tre personer er Jenna (Britt Robertson), Miles (den unge Etienne Kellici) og Bennett (Yul Vazquez).

Man kan dog argumentere for, at historien om “Miles” reelt handler mere om Simon, der spilles af Rafi Gavron (sæson 1 af Homecoming).

Som med alle gode antologier, så forbindes de tre historier. Enten på en meget tydelig og direkte måde eller ved, at karakterer fra én historie deltager i en anden.

Books of Blood – Anmeldelse [Disney+]

Selvom jeg var glad for alle tre historier, synes jeg især, det var fedt, at Jenna fortællingen vender tilbage og bliver del af selve slutningen. Så er cirklen perfekt samlet!

Det hjælper nok også, at jeg synes Britt Robertson er groft undervurderet som skuespiller. Hun er altid uhyggelig stærk og ofte dejligt underspillet på en måde, der sikrer, at hun får meget mere ud af sin karakter, end der er på papiret.

I Miles historien er også Anna Friel en vigtig del af plottet. Hvis du har set Netflix serien Marcella, så ved du, at Anne Friel er helt fantastisk!

Books of Blood – Anmeldelse [Disney+]

Se Books of Blood på Star på Disney+

Brannon Braga er instruktøren bag Books of Blood, som han også har skrevet manuskriptet til sammen med Adam Simon. Men, som allerede nævnt indledningsvist, så er hele denne gyserantologi altså baseret på historier af Clive Barker. For en god ordens skyld skal det også siges, at Clive Barker selv er producer på denne film. Han er derfor inde over på flere måder.

Brannon Braga har tidligere lavet afsnit af diverse tv-serier inden for både fiktion og dokumentar. Derudover lavede han en musikvideo for Marilyn Manson tilbage i 2014. Brannon Braga og Adam Simon var også skaberne bag Salem tv-serien (2014-2017), mens Braga også var skaber på tv-serien Flashforward (2009-2010).

Adam Simon derimod har skrevet på film som The Haunting in Connecticut (2009). Fans af sci-fi gyserfilm vil måske kende ham mere som instruktør og medforfatter på Brain Dead (1990) med Bill Pullman og Bill Paxton. 

Som gyserantologi er det ret oplagt at få Books of Blood ud på Disney+ her i Halloween-måneden. Den udkom i oktober måned 2020 på Hulu i USA. Det føles derfor næsten som om, den har været gemt netop til næste Halloween-sæson.

Er du ikke bekendt med Clive Barker, så vær klar på en heftig omgang brutal, meget visuel og fysisk gys. Er du fan af Clive Barker, så bare nyd denne nye film fra hans vanvittige gyserfantasi.

Og ja, der er godt med body horror i Books of Blood!

Books of Blood har premiere på Star-sektionen af Disney+ den 29. oktober 2021.

FAKTA

Instruktør: Brannon Braga
Manuskript: Adam Simon, Brannon Braga, Clive Barker
Medvirkende: Britt Robertson, Rafi Gavron, Anna Friel, Yul Vazquez, Freda Foh Shen

Plot

BOOKS OF BLOOD er baseret på Clive Barkers horror-antologi af samme navn og er en rejse gennem uudforsket land gennem tre fortællinger, som er viklet sammen i tid og rum.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg