Marcella er tilbage på Netflix med sæson 3. Vi har lavet en hurtig opsummering af sæson 2 afslutningen, inden vi fortsætter med vores sæson 3 anmeldelse. Overordnet set tog det lidt tid at komme ind i det nye plot, men vi er stadig fans af Anna Friel som Marcella. Læs vores Marcella sæson 3 anmeldelse her!

Marcella er tilbage på Netflix med sæson 3, og jeg har virkelig glædet mig, da jeg elskede de første to sæsoner. Jeg kan varmt anbefale dem – primært på grund af Anna Friels intense og vanvittige portræt af titelrollen.

Desværre var jeg, ærligt talt, ikke videre begejstret for Marcella sæson 3 helt fra starten af.

Efter to sæsoner har vi lært en masse karakterer at kende, og det føles næsten som om, vi ser en spin-off nu. Der er virkelig mange spritnye karakterer, da historien nu primært er flyttet til Belfast. Marcella (Anna Friel) er stadig hovedrollen, og Rav (Ray Panthaki) spiller også en nøglerolle i denne sæson, så dem kender vi da.

Læs mere i vores Marcella sæson 3 anmeldelse nedenfor – lige efter en opsummering af sæson 2 slutningen.

Marcella sæson 2 opsummering *indeholder spoilere*

Lad os starte ud med en opsummering af Marcella sæson 2, der (naturligvis) indeholder en masser spoilere. Så hvis du ikke har set sæson 1 og sæson 2 af Marcella-serien, så stop med at læse nu.

Slutningen af Marcella sæson 2 var ekstremt dramatisk for titelkarakteren. Set med professionelle øjne formåede Marcella at fange en barnemorder, hun havde jagtet hele sæsonen. Men på et personligt niveau faldt hun fuldstændig fra hinanden.

Marcella har hele tiden lidt af blackouts, og hun ved, at hun gør ting, hun efterfølgende ikke har nogle minder om eller det mindste kendskab til. Med slutningen af sæson 2 får hun, gennem hypnose, minder tilbage, og det er grumme ting, der dukker op til overfladen. Det viser sig, at hun dræbte sit eget spædbarn, Juliette, ved at ryste hende voldsomt.

Denne erkendelse resulterer i, at hun fraskriver sig alle rettigheder og overgiver sin to børn til deres far, Jason. Der i øvrigt er et kæmpe røvhul – ja, faktisk sådan helt objektivt set.

Slutningen af sæson 2

Selve slutningen af Marcella sæson 2 kommer umiddelbart efter ovenstående erkendelser og handlinger. Marcella vil simpelthen begå selvmord ved at kaste sig ud fra en bygning. Hendes kollega, Rav, når lige akkurat at stoppe hende. Hun “takker ham” ved at slå ham ned og stikke af.

Det næste vi ser er, at hun klipper sit eget hår af og derefter bruger samme saks til at klippe sin mund op i siden. Vi er ude i en ren “Joker”-løsning, hvor det ydre skal matche den indre ødelæggelse.

Den egentlige slutning på sæson 2 kommer, da vi springer ni dage og ser Marcella ligge under en bro, hvor hun tilsyneladende bor som hjemløs. Hun har stadig den velkendte grønne parka på samt et nyt voldsomt ar i ansigtet, efter hendes indgreb med saksen. Hun konfronteres dér af en mand, der gerne vil tilbyde hende både et job og et helt nyt liv.

Dette er den helt perfekte løsning for Marcella, der bare vil slippe den, hun var. Hun har forsøgt at slette sit velkendte ydre, og nu kan hun færdiggøre selvmordet på den person, hun var, uden at skulle dø.

Og lad os  komme videre til Marcella sæson 3.

Marcella sæson 3 Netflix anmeldelse

Sæson 3 fører Marcella til Belfast

Marcella hedder nu Keira, og vi finder hurtigt ud af, at hun er undercover i en regulær mafia-familie, der styrer Belfast med hård hånd. Familien hedder Maguire, og der sker ikke noget i byen uden deres kendskab eller indblanding. Marcella er nu dybt undercover som Keira, hvor hun reelt er ved at blive del af familiens inderste kreds.

De ved dog godt, at hun er tidligere betjent, da hun har fortalt dette. For mafia-familien er det nærmest et plus, der kan hjælpe dem.

Familien overhovedet er matriarken, der spilles skønt og afdæmpet af Amanda Burton (hovedrollen fra Tavse vidner-serien). Hun er ikke ligefrem fan af Keira, men det hænger nok meget sammen med, at hendes sønner er lidt for vilde med dette kvindemenneske. Nå ja, og så har lillemor nok en god intuition efter årevis af mafia-business transaktioner, hvor tillid er altafgørende.

Rav, der stoppede Marcella fra at begå selvmord, er også stadig med i serien, selvom plottet som sagt primært foregår i Belfast. Jeg er sjældent fan af den slags “tilfælde”, der hele tiden fører karakterer sammen. Rav er næppe den eneste betjent fra London, der kunne tage den pågældende sag.

Sagen, der får Rav til Belfast, er mordet på en højtstående embedsmands søn. Det er Maguirefamiliens svigersøn, Bobby, der står bag. Marcella hjælper, som Keira, med at opbygge en historie, der skaber nok tvivl om Bobbys indblanding i mordet. Det er dog ikke nok til, at Rav slipper sagen og ja, de to kommer ret hurtigt ansigt til ansigt.

Noget Keira/Marcella bestemt ikke er glad for.

Marcella sæson 3 Netflix anmeldelse

Se Marcella sæson 3 på Netflix nu!

Sæson 3 af Marcella har otte episoder, der alle kan ses på Netflix nu. Du skal nok forvente, at det liiige tager et par episoder, før du er helt med igen. Når du først har set afsnit 2, bør du dog være helt med igen. Selve plottet begynder også at tage mere fart derefter.

Faktisk er min største anke, at alle de nye karakterer tager tid og plads væk fra Anna Friel. Hun er simpelthen blændende som Marcella (også i Keira forklædning), og disse sideplots betyder mindre af hende.

Det er Gilles Bannier, der har instrueret de første tre afsnit af sæson 3. Han har tidligere instrueret på tv-serier som The Tunnel (den engelske udgave af Broen) samt et væld af andre serier. Selve skaberen af Marcella serien er svenske Hans Rosenfeldt, der også stadig skriver på serien her i tredie sæson.

Hvis du har set de to første sæsoner af Marcella, så skal du naturligvis også se sæson 3. Du skal bare være klar på, at alt er lidt anderledes denne gang. Jeg vil dog stadig mene, at vi ret tydeligt ser den Marcella, vi kender efter blot få episoder. Hun følger – som altid – sit helt eget moralske kompas og finder sig ikke i noget som helst. Derfor er der naturligvis også stadig mange lækre WTF! øjeblikke.

Marcella sæson 3 er ude på Netflix fra den 14. juni 2020.

FAKTA

Skaber: Hans Rosenfeldt
Instruktør: Gilles Bannier
Medvirkende: Anna Friel, Ray Panthaki, Michael Shea, Paul Kennedy, Amanda Burton, Emily Flain, Valerie Lilley, Martin McCann, Kelly Gough

Plot

18 måneder efter sæson 2, lever Marcella under en ny identitet i Belfast, hvor hun har infiltreret en kriminel familie som undercover-agent.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.