THE CLEANSE er en gyser-komedie, der er udkommet på Viaplay & Netflix herhjemme. Den har et cast smækfyldt med velkendte ansigter, og der er skruet op for den sorte humor. Filmen er også kendt som The Master Cleanse, hvis du skal finde den på IMDb. Læs vores The Cleanse anmeldelse her!

The Cleanse er en gyser-komedie fra 2016, der netop er udkommet på Viaplay herhjemme. Filmen har et ret lille cast, men det er kun godt, da skuespillerne gør det rigtig godt. Der er også skruet godt op for den sorte humor, ligesom vi kommer ud i en alternativ form for “body horror”.

Der er nemlig også nogle små “væsener” med i denne film. De kommer fra menneskene, der er i gang med en større udrensning, og disse væsener er en legemliggørelse af deres dårlige sider. Utroligt nok, så er det nogle ret nuttede væsener, der hurtigt bliver en form for kæledyr for deres “forælder”.

Men hvordan skal man monstro afslutte sin “udrensning”, når nu alt det, der er blevet udrenset, har fået en fysisk form? Og hvad sker der, hvis man ikke får afsluttet sin udrensning ordentligt? Alt dette får du svar på i The Cleanse.

Læs mere i resten af vores The Cleanse anmeldelse herunder.

The Cleanse gyserkomedie – Viaplay anmeldelse

Skuespillerne i The Cleanse

Som nævnt indledningsvist er der rigtig mange velkendte ansigter med i The Cleanse. I hovedrollerne har vi Johnny Galecki, der nok er bedst kendt for The Big Bang Theory. For mig er han dog først og fremmest lille Rusty i Fars Fede Juleferie (1989). Senest var han også med i gyserfilmen Rings.

Sammen med Johnny Galecki har vi Kyle Gallner, som altid virker super bekendt for mig, selvom jeg sjældent kan huske hvorfra. Nu er jeg dog efterhånden klar over, at det især er fra et enkelt afsnit af The Walking Dead, hvor han bare gjorde solidt indtryk. Kyle Gallner har dog været med i meget andet. Ikke mindst Beautiful Creatures (2013) og den ikoniske Jennifer’s Body (2009).

Anna Friel er ligeledes på rollelisten, og hvis ikke du kender hende, er det virkelig en skam. Hun spiller titelrollen i Netflix-serien Marcella, der er helt fantastisk. Hun spillede også hovedrollen i sæson 2 af serien The Girlfriend Experience.

I mindre roller ses desuden Anjelica Huston, der har en fantastisk karriere bag sig og nok især vandt horror-hjerter som Morticia Addams i Familien Addams fra 1991. Senest var hun dog også ret badass i John Wick 3 som “The Director”. Oliver Platt er også med i en birolle, og ham kender mange nok fra film som gigant-krokodille filmen Lake Placid (1999), den apokalyptiske 2012 (2009) samt Shut In (2016).

The Cleanse gyserkomedie – Viaplay anmeldelse

Se The Cleanse på Viaplay & Netflix!

The Cleanse er skrevet og instrueret af Bobby Miller, der med denne film fik sin spillefilmsdebut i begge henseender. Han har dog tidligere skrevet og instrueret en række kortfilm, antologi-segmenter samt afsnit af tv-serier.

Som instruktør har han efterfølgende også lavet tv-filmen Critters Attack! (2019), der er en del af hele Critters franchisen. Lige dén del af hans erfaring lader sig bestemt ikke fornægte, når det kommer til væsenerne i denne film.

Helt generelt er det tydeligvis i krydsfeltet mellem gys, komedie og sci-fi, at Bobby Miller har det bedst. Langt de fleste produktioner, han har været inde over, er nemlig i disse genrer. Især lader det dog til at være komedie, der altid er med, men The Cleanse har i dén grad også fokus på det mere dystre.

Hvis du er til de lidt skæve fortællinger og gyser-komedier generelt, så er The Cleanse helt klart værd at se. Især når nu den ligger dejlig frit tilgængelig for alle med adgang til Viaplay og Netflix.

The Cleanse kan ses på Viaplay fra den 11. juni 2020, og så kommer den på Netflix fra den 1. december 2021.

FAKTA

Premiere: 11. juni 2020 (Viaplay) | 1. december 2021 (Netflix)
Genre: Horror, Komedie, Drama, Fantasy
Instruktør: Bobby Miller
Medvirkende: Johnny Galecki, Anna Friel, Kyle Gallner, Anjelica Huston, Oliver Platt

Plot

Da Paul ser en annonce for et spirituelt kursted, der lover en genstart på livet, melder han sig straks til, i håbet om at rense sig selv og ordne sit ødelagte liv. Men udrensningen frigiver meget mere end forventet…

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.