BREEDER er noget så sjældent som en dansk gyser. Oven i købet en overlevelsesgyserfilm! Nu kan du se den første trailer til gyserfilmen, der er instrueret Jens Dahl, der var manuskriptforfatteren bag Pusher. Læs mere og se den nye Breeder trailer her!

BREEDER er en ny dansk gyser, der helt konkret er et moderne bud på overlevelseshorror. Gyserfilmen udspiller sig på et stamcelleanlæg. Her behandles både kvinder og deres ufødte børn som dyr, så eksklusive klienter kan opnå evig ungdom.

Filmen udforsker de mørkere sider af biohacking og byder også på en noget ukonventionel kærlighedshistorie, der fokuserer på kvinders ret til at eje deres egen seksualitet uden skam.

Det lyder måske lidt for politisk korrekt for nogle (selvom det mildest talt ikke burde være sådan). Se traileren og nyd det faktum, at der endelig kommer en ny dansk gyserfilm. Det er ikke ligefrem ofte, denne genre får en chance herhjemme.

Læs også: Vores anmeldelse af BREEDER >

Dansk gyserfilm omtales først i udlandet

Det er nok heller ikke tilfældigt, at det var udenlandske medier, der først fik fortalt om den danske gyserfilm. Det var derfor også på et amerikanske medier, vi først læste om filmen, da de frigav den spritnye Breeder trailer.

Herhjemme har vi nemlig intet hørt. Hverken via pressemeddelelser eller anden PR. Det bliver jo ikke ligefrem mindre op ad bakke, at skabe opmærksomhed om nye danske gyserfilm, når man ikke engang får besked om, at de eksisterer.

Nå, men nu er den her i alle tilfælde, og det ser ret lovende ud!

Breeder er oven i købet én af seks internationale genrefilm, der vises ved årets Cannes Marché du Film online. Det er stort set et salssted, der lader filmindkøber og festivalprogramplanlæggere se optagelser fra de kommende film.

Breeder instruktør og manuskriptforfatter

Breeder er instrueret af Jens Dahl, der tidligere har skrevet Pusher. Siden da har han dog også skrevet og instrueret thrilleren 3 ting med Nikolaj Coster-Waldau og Birgitte Hjort Sørensen i hovedrollerne. Manuskriptet til denne nye danske gyser er skrevet af Sissel Dalsgaard Thomsen. Hun har tidligere skrevet på en dokumentar, en række kortfilm samt været konsulent på den danske sci-fi film QEDA (2017).

Første manuskript af Sissel Dalsgaard Thomsen var dog til den animerede kortfilm ZombieWestern: It Came from the West fra 2007. Dét lyder da ret cool! Filmen vandt faktisk også publikumprisen for “Best International Short Film” ved Toronto After Dark Film Festival i 2007. Du kan læse mere om kortfilmen på dens helt egen hjemmeside her: Zombiewestern.com

De medvirkende i Breeder er Sara Hjort Ditlevsen (Rita og Ser du månen, Daniel), Anders Heinrichsen (The Rain), Morten Holst (En kongelig affære) og Signe Egholm Olsen, der senest var fantastisk i tv-serien Den som dræber – Fanget af mørket på Viaplay.

Breeder får dansk biografpremiere den 31. oktober 2020, og efterfølgende har den eksklusiv digital premiere på Blockbuster.dk den 13. november 2020.

Se den første trailer til gyserfilmen Breeder nedenfor.

Forfatter

  • Nadja "HorrorDiva" Houmøller

    Jeg kan huske den første gyser, jeg så, da jeg var ca. 8-9 år. Det var nemlig 'Poltergeist', som min far havde optaget, og jeg efterfølgende sneg mig til at se, mens jeg var alene hjemme. Og det var på trods af, at min far udførligt havde lavet et grøn/gul/rød-system over hvilke film, jeg måtte se og ikke se... 'Poltergeist' var selvfølgelig en af de røde. Siden da har jeg haft en massiv interesse i at se gyserfilm, og jeg har altid fulgt med i hvilke kommende gysere, der var undervejs. Jeg foretrækker uden tvivl de lidt nyere gyserfilm. Et udpluk af mine favoritfilm: El orfanato, [REC], The Others, 28 Days Later, Eden Lake, The Descent, Se7en, Drag Me to Hell, The Mist, Haute Tension, Martyrs, The Strangers, The Cabin in the Woods. Udover min store interesse for horror-genren, har jeg også studeret 'Art of Film' på Berkeley, Californien, USA.