:: Anmeldelse ::

Forventningerne var skruet godt ned, da coveret ligner en million andre low-budget splatter film, hvor der er en psykopat, som render rundt og hakker vilkårlige babes i småstykker. Altså uden det store plot eller drive til at fastholde interessen, med mindre der er et skud humor, hvilket coveret eller synopsisen på bagsiden på ingen måde indikerede.

Men men men… sjældent er man blevet så snydt – eller rettere, sjældent har et cover givet filmen et ringere udtryk, end hvad der reelt findes på disken inden i. Der er blod og scener med grelt fysisk ubehag, men de er altid relevante – inden for denne histories syge rammer – og dermed fungerer det på den helt rigtige (læs: skrækkelige) måde. Castet er relativt ukendt og selve stilen er set før, da alt filmes med håndholdt kamera af karaktererne.

Selve effekten er her utrolig god, men det er dog en gåde, hvordan man kan være spærret inde iført en form for ”fange uniform” og alligevel stadig have sit kamera på sig hele tiden. Hun må have gemt det overordentlig effektivt! Og fair nok, hvis dette have været forklaret, men det skete ikke, hvilket straks trækker filmen lidt ned, da selve konceptet så ikke helt holder. Men underholdende er det faktisk, og helt anderledes end forventet – på den gode må

Fakta

(Originaltitel: Penance)

På DVD: 10-05-2011
Genre: Horror
Instr.: Joe Dante
Medv.: Marieh Delfino, Graham McTavish, Tony Todd, Michael Rooker, m.fl.
Land: USA, 2009

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg