I Insidious 2 er James Wan tilbage med hans – angiveligt – sidste horrorfilm (i hvert fald som instruktør), som han endnu engang har lavet med hans nærmest faste samarbejdspartner Leigh Whannell.

Vi fortsætter umiddelbart, hvor første film sluttede, så det er en ekstraordinær lækker overgang til denne film. Alle de samme skuespillere er desuden med, så det kunne næsten ikke være bedre rammer.

Dermed er det jo “bare” et spørgsmål om, at historien også holder. Og dét gør den! Faktisk i nærmest uforudsigelig smuk stil, da denne 2’er hænger så meget sammen med 1’eren, at de to film og historier reelt smelter sammen.

Vi får lov til at se meget mere af “den anden side” i denne omgang, og der er flere spøgelser/ånder i denne film, hvilket fungerer rigtig godt. Det er ægte klassisk horror af bedste skuffe. Men bevares, det er så sandelig også en tour de force af horrorkræfter, der står bag disse film med James Wan og Leigh Whannell ved roret (og i sidstnævntes tilfælde også foran kameraet).

Flere Insidious film på vej

Castet er ligeså upåklageligt som sidste gang, og når filmen er færdig, kan man ikke andet end håbe på flere film i Insidious-serien. Især Patrick Wilson får en hel del mere – eller i hvert fald ganske anderledes – at arbejde med i denne historie.

Helt overordnet rammer alle skuespillere deres karakterer perfekt. Og vi genså altså første film 48 timer tidligere, så vi var klar til at fange eventuelle uoverensstemmelser, men der var ingen. Heldigvis!

Slutningen lægger op til en 3’er, som allerede er bestilt og skulle få amerikansk premiere i foråret 2015. Selvom det nok vil blive i en lidt anden retning – denne lidt kryptiske udmelding skal nok give mening, når du har set filmen.

Og se den, dét skal du altså. I hvert fald hvis du kunne lide første Insidious-film. Om James Wan så vender tilbage i instruktørstolen alligevel, vil tiden vise. Men mon ikke både Wan og Whannell er med til produktionen på en eller anden måde, så vi kan håbe at få samme høje niveau.

Fakta

Biografpremiere: 28-11-2013
DVD-premiere: 05-03-2014
Genre: Horror
Instruktør: James Wan
Medvirkende: Patrick Wilson, Rose Byrne, Barbara Hershey, Ty Simpkins, Lin Shaye m.fl.

Forfatter

  • Nadja "HorrorDiva" Houmøller

    Jeg kan huske den første gyser, jeg så, da jeg var ca. 8-9 år. Det var nemlig 'Poltergeist', som min far havde optaget, og jeg efterfølgende sneg mig til at se, mens jeg var alene hjemme. Og det var på trods af, at min far udførligt havde lavet et grøn/gul/rød-system over hvilke film, jeg måtte se og ikke se... 'Poltergeist' var selvfølgelig en af de røde. Siden da har jeg haft en massiv interesse i at se gyserfilm, og jeg har altid fulgt med i hvilke kommende gysere, der var undervejs. Jeg foretrækker uden tvivl de lidt nyere gyserfilm. Et udpluk af mine favoritfilm: El orfanato, [REC], The Others, 28 Days Later, Eden Lake, The Descent, Se7en, Drag Me to Hell, The Mist, Haute Tension, Martyrs, The Strangers, The Cabin in the Woods. Udover min store interesse for horror-genren, har jeg også studeret 'Art of Film' på Berkeley, Californien, USA.

    Vis alle indlæg