CAPTIVE STATE er en horror sci-fi film. Historien udspiller sig i en noget dyster fremtid, hvor jorden reelt er overtaget af rumvæsener. Det er dem, der bestemmer nu, og du kan derfor samarbejde eller kæmpe imod dem. Du kan se filmen på Viaplay nu og læse vores Captive State anmeldelse her!

Captive State er en horror sci-fi film, der nu kan ses på Viaplay. Filmen har nogle virkelig interessante elementer og en fed slutning. Desværre er der en del undervejs, der halter, hvilket er ærgerligt, da historien har potentiale til meget mere. Det er på ingen måde en dårlig film, men den kunne sagtens have været meget bedre.

Vi befinder os i Chicago, men umiddelbart er det hele jorden, der er blevet overtaget. De udenjordiske herskere styrer hele showet nu, og politikerne har overgivet sig totalt. Både for deres egen sikkerheds skyld og (i nogle få tilfælde) for at kæmpe menneskehedens sag.

Læs resten af vores Captive State anmeldelse herunder. Filmens cast alene bør faktisk være nok grund til at give filmen en chance, hvis du alligevel har Viaplay.

Hvad vælger du?

Vi er i en ret kedelig fremtid, hvor jorden reelt er overtaget af rumvæsener. De bestemmer og har overtaget magten, da jordens ledere måtte overgive sig eller se jorden blive tilintetgjort. Mennesker har derfor kun to valg; Du kan samarbejde med dine nye udenjordiske herskere, eller du kan være i modstandsbevægelsen.

Vælger du første mulighed, er dit liv nu defineret udelukkende ud fra, hvordan du kan hjælpe jordens nye herskere. Du er en arbejdsbi, der dog nyder en vis grad af fritid og frihed også. Men altid kun på deres præmisser, da menneskeheden er intenst overvåget.

Hvis du vælger mulighed nummer to og kæmper imod disse rumvæsener, så er det i dén grad med livet på spil. Der er ikke noget med fængsel eller koncentrationslejre, du måske kan overleve. Det er bare slut, hvis du bliver fanget.

Alligevel er der naturligvis en del, der kæmper tilbage. Livet på jorden er ikke længere meget værd, og man kan når som helst blive straffet på forskellige opfindsomme måder. Som publikum bliver man hurtigt tvunget til at overveje, hvad man selv ville vælge. Det er umuligt ikke at drage paralleller til diverse regimer fra den virkelige verdenshistorie.

Men det er nok heller ikke tilfældigt.

Captive State - Anmeldelse

Castet sælger filmen

Der er ingen tvivl om, at skuespillerne i denne film kan tiltrække et publikum. Vi har John Goodman i en af de vigtigste roller. Han har efterhånden gjort karriere inden for de mere seriøse og dystre film. Jeg har faktisk altid været ret glad for John Goodman, men da jeg så ham i 10 Cloverfield Lane, var det alligevel på en helt ny måde. For satan, han er fantastisk i den film!

Læs også: Vores anmeldelse af 10 Cloverfield Lane med John Goodman i en af hovedrollerne >

John Goodman er da også ret fantastisk i Captive State. Han er faktisk klart noget af det bedste ved filmen sammen med Vera Farmiga. Begge to er bare alt for lidt med i filmen, da deres karakterer kunne have løftet filmens samlede indtryk, hvis bare de havde fået mere skærmtid.

For en god ordens skyld er det Vera Farmiga, der spiller Lorraine Warren i The Conjuring-filmene og diverse spin-off film. Derudover var hun naturligvis også selveste Norma Bates i Bates Motel serien. Hun var også nomineret til både en Golden Globe og Oscar for Up in the Air. Hendes blændende præstationer i diverse gyserfilm burde også resultere i priser. Med det er en helt anden sag!

Den primære hovedrolle som Gabriel spilles af Ashton Sanders, der spillede en af de bærende roller i Oscar-vinderen Moonlight (2016). Han gør det faktisk godt, men hans karakter er desværre ikke den mest interessante i filmen. Det er i sagens natur lidt ærgerligt, når nu det er hovedkarakteren.

Captive State - Anmeldelse

Se Captive State på Viaplay!

Det er Rupert Wyatt, der har instrueret Captive State samt været forfatter på manuskriptet samme med Erica Beeney.

Hvis Rupert Wyatt lyder bekendt, så er det måske fordi han også stod bag første film i den nyeste Abernes Planet trilogi. Han instruerede nemlig Abernes Planet: Oprindelsen (2011), der bestemt kan anbefales. Derudover har han været producer på The Exorcist tv-serien, hvor han også instruerede det første afsnit (også kaldet pilot afsnittet).

Når man ved, at Rupert Wyatt har stået bag disse to produktioner alene, er forventningerne hurtigt skruet godt op for Captive State, og dét kan den ikke holde til. Ikke for mig, i hvert fald. Der er underholdning og gode tanker, men den rammer bare ikke helt plet.

Der er dog nok spændende elementer til, at du bør give den en chance, hvis du er til sci-fi film om dystre fremtidsscenarier. Måske vil den rent faktisk ramme plet hos dig. Og ellers er det stadig en film, der både leverer på lyd, billede og skuespilpræstationer.

Captive State kan ses på Viaplay fra den 30. januar 2020.

FAKTA

Viaplay-premiere: 30. januar 2020
Genre: Thriller, Science Fiction
Instruktør: Rupert Wyatt
Medvirkende: John Goodman, Vera Farmiga, Jonathan Majors, Madeline Brewer, Colson Baker (Machine Gun Kelly), James Ransone, Ashton Sanders m.fl.

Plot

I en nær fremtid er Jorden blevet invaderet og overtaget af fremmede væsner. De dræner planeten for ressourcer, mens de arbejder sammen med udvalgte mennesker for at holde ro og orden i samfundet. Gabriel er en ung mand fra Chicago, der er alene i dette helvede. Hans forældre blev dræbt af rumvæsnerne, og hans bror blev folkehelt, da han forsøgte at kæmpe mod de fremmede, da de først ankom. Nu står Gabriel over for sit eget valg. Skal han holde lav profil eller tage kampen op mod rumvæsnerne?

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.