RAGNAROK er en ny Netflix-serie. Historien foregår i Norge, men det er vores egne danske Adam Price, der har skabt serien. Plottet handler om nordisk mytologi, men på en ganske anderledes måde. Og ja, det fungerer i dén grad i denne Netflix-serie. Læs vores Ragnarok sæson 1 anmeldelse her!

RAGNAROK er en ny Netflix-serie, hvor hovedpersonerne primært er teenagere. Det må du dog endelig ikke lade dig afskrække af, for det fungerer altså her. I bund og grund er Ragnarok en fortælling om det gode mod det onde – tilsat en god mængde overnaturlige elementer.

Egentlig er det en norsk serie i den forstand, at historien udspiller sig i en lille by i Norge. Den står dog generelt som dansk serie, da den er skrevet af Adam Price (ja, den ene halvdel af Brødrene Price) og er produceret af hans danske produktionsselskab. Det passer dog ret perfekt med dette norsk-danske samarbejde, da hele serien udspilles med rødder i nordisk mytologi.

Ja, vi taler om tordenguden, jætter og alt andet, du kan forestille dig. Læs mere om serien i resten af vores Ragnarok sæson 1 anmeldelse herunder.

Thor og Loke som teenagere

Det er ikke svært at gætte hvem, der er hvem, når man første gang møder de unge brødre, der reelt kommer til at spille Thor og Loke rollerne. De hedder dog noget meget mere jordnært som Magne og Laurits. Alligevel er deres karakterer tydeligvis gennemsyret af alle de egenskaber, vi forbinder med netop personerne fra nordisk mytologi.

Første gang Magne holder en hammer, bliver man da også lidt varm om sit skandinaviske hjerte. Og ja, der er noget teen-drama inde over fortællingen i Ragnarok, men det er ikke det primære. Disse unge mennesker kæmper med noget tungere emner, end de fleste andre.

Det inkluderer også dødsfald, hvilket nok er det eneste (i øvrigt kæmpestore) minus, denne serie har helt fra starten. Vi kan nok godt forvente, at der kan komme en mindre shitstorm lige på den front, men nu må vi se. Jeg var i hvert fald selv godt bitter, men der skal ikke spoiles noget her.

Derimod skal du, kære læser, blot bemærke, at vi alligevel er meget glade for denne nye Netflix-serie om nordiske guder. I modsætning til f.eks. The Rain, så leverer Ragnarok noget meget skandinavisk (og ikke en amerikaniseret udgave), som også passer perfekt ind i tidsånden.

Ragnarok sæson 1 Netflix anmeldelse

Et virkelig skønt cast

Jeg kendte ikke så pokkers mange af skuespillerne i Ragnarok. Dog med den helt åbenlyse undtagelse i form af Synnøve Macody Lund. Hun var med i den norske gyserfilm Hjemsøkt (2017) og i Lisbeth Salander filmen The Girl in the Spider’s Web (2018). Hun er mildest talt fantastisk i Ragnarok, og Synnøve Macody Lund skal nok få en stor international fanskare efter denne serie.

Er du fan af mega-successerien SKAM, vil du nok også genkende Theresa Frostad Eggesbø, der også er ganske fantastisk som Saxa. Hun spiller i øvrigt datter til Synnøve Macody Lunds karakter, hvilket man rent visuelt gerne køber. Også Herman Tømmeraas og David Stakston fra SKAM er med i Ragnarok. Herman Tømmerass spiller Saxas bror, mens David Stakston er Magne.

Ragnarok er primært David Stakstons serie, da Magne er den altafgørende hovedperson. Det klarer han heldigvis utrolig godt, så det er i den grad castet perfekt dér. Som Magnes bror, Laurits, har vi endnu et semi-velkendt ansigt i form ad Jonas Strand Gravli. Han var med i Netflix-filmen 22 July om Utøya samt Viaplay-serien Wisting.

Ragnarok sæson 1 Netflix anmeldelse

Se Ragnarok på Netflix!

Det er som tidligere nævnt, vores allesammens Adam Price, der har skabt denne nye Netflix-serie. Selvom mange måske især kender ham som en af “Riiigeligt smør”-brødrene, så er Adam Price jo altså en prisvindende manuskriptforfatter. Han skabte eksempelvis også den danske serie Borgen, der gik hen og blev et internationalt hit.

Der er to instruktører, der hver har instrueret tre afsnit, og de er såmænd også nogle velkendte navne – eller deres film er i hvert fald. De to instruktører er Jannik Johansen og Mogens Hagedorn. Jannik Johansen stod bag Rembrandt (2003) og afsnit af tv-serier som BorgenRita og Bedrag. Mogens Hagedorn startede med at instruere afsnit af Anna Pihl og senest Gidseltagningen.

Foruden Adam Price er der naturligvis også en række manuskriptforfattere ombord. Det er da også helt overordnet en velskrevet fortælling med mange spændende karakterer. Derudover fungerer især den sorte humor også som kun skandinaviske produktioner kan levere den.

Ragnarok sæson 1 er kun på 6 afsnit, så du kan lynhurtigt se hele sæsonen, og det kan i dén grad også anbefales. God fornøjelse!

Sæson 1 af Ragnarok har premiere på Netflix den 31. januar 2020. 

FAKTA

Skaber: Adam Price
Instruktører: Mogens Hagedorn, Jannik Johansen
Medvirkende: David Stakston, Jonas Strand Gravli, Synnøve Macody Lund, Herman Tømmeraas, Theresa Frostad Eggesbø, Emma Bones, Gísli Örn Garðarsson

Plot

I en norsk by, der er truet af forurening og smeltende gletsjere, føles verdens undergang alt for nærværende. Der skal en legende til at bekæmpe gammel ondskab.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg